Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč Michaláková zavírala děti do sklepa?

Mám pro vás naprosto šokující zprávu: Eva Michaláková týrala děti ve sklepě. Tvrdil to barnevernet i pěstouni, kterým to údajně řekly děti včetně detailů, jak sklep vypadal. Má to jen jeden háček. Michalákovi sklep nikdy neměli.

Situace kolem Evy Michalákové a jejího soudu mi připomíná slavný dánský film Hon, který mi posloužil jako inspirace k sepsání prvního odstavce. Nedávno Lidové noviny přinesly naprosto přesné informace o přeloženém rozhodnutí norského soudu, kde se tvrdí mnoho pravd o tom, co děti chtějí a nechtějí. A možná proto bychom si měli připomenout slavnou repliku z tohoto filmu, kde se říká:

„Všechny děti očividně vyprávějí tu samou historku. Popisují podrobně váš sklep, jaké tapety máte na zdech, barvu pohovky atd. Ale když policie dopoledne prohledávala celý váš dům, tak zjistila, Marcusi? ….Že žádný sklep nemáme? … Přesně tak.“ (film od 1:11:35)

 

Michalákovi také sklep neměli

Ano, ani Eva Michaláková žádný sklep neměla, ale to nic nemění na tom, že Barnevernet i pěstouni budou tvrdit, jak si děti vybavují, že tam několikrát byly zavřené a popisují přesné detaily jeho zdí. A norský soud tomu bude slepě věřit. To, že známe rozhodnutí soudu, neznamená, že známe skutečnou pravdu. A i když rozhodnutí norského soudu jako demokrat respektuji, rozhodně s ním nemohu souhlasit.

Podobně jako s dřívějšími tvrzeními pana Kapitána a ministryně Marksové o tom, že by děti byly odebrány i v Česku. Nebyly a kdo tvrdí opak, je lhář. O tom jsem se znalostí všech detailů a okolností celého případu naprosto přesvědčen. Podle Barnevernetu například Denis na policii měl tvrdit, že při hádkách rodičů chodili kluci raději večer ven, než byl klid. Háček je ale v tom, že děti nikdy nebyly samotné večer venku, což mohou dosvědčit i sousedi a s ohledem na věk by to mohlo být naprosto vyloučené.

Nebo podle jiné výpovědi chlapců, se prý při hádkách měli schovávat pod postelí, kde ale ve skutečnosti nebyl žádný prostor. U soudu také padlo, že rodiče po sobě měli házet židlemi, přestože Michalákovi žádné židle neměli. Do jejich malého domu by se ani nevešly. Měli křesla a pohovku, kterou by nedokázal hodit ani Arnold Schwarzenberger ve svých nejlepších letech, což dokazují i fotky z domu Michalákových a desítky svědků. Ale soud to prostě nezajímalo…Barnevernetu a pěstounům je lhaní v Norsku prostě povoleno.

 

Děti jsou rozděleny, ale…

U soudu také zaznělo, že děti jsou rozděleny, ale mají možnost se potkávat. Pěstouni bydlí nedaleko od sebe a děti se pravidelně navštěvují. Vypadá to jako naprosto ideální případ, kdy není co řešit. Ale jaká je realita? Kolikrát se děti ve skutečnosti potkali? Barnevernet odpovědět nedokáže nebo spíše neumí…

Je nádherné, jak Norové dokáží ukrást dvě děti svým rodičům a skvěle to odůvodnit vymyšlenými příběhy. Přeci děti by nelhaly. Ale ďábel se vždy skrývá v detailu. A v případě Evy Michalákové ukázal, že spravedlnost je slepá a věřit údajným „výpovědím“ dětí je nesmyslné, protože ukazují na možnou manipulaci ze strany pěstounů, která je v rozsudku také zmíněna.

Ale to nějak zapomněl tento soud při posuzování celého případu zohlednit. Stejně tak jako v dalších stovkách známých případů, které se podobají tomu Evy Michalákové jako vejce vejci. A tak norský případ bezpráví páchanému proti Evě Michalákové opět pokračuje. Proto stejné ženě, které svěří ve školce životy desítky cizích dětí, zakážou vlastní děti i jen potkat na ulici. Není to absolutní paradox?!

Přeji hezký den a veselou mysl!

 

Upozornění: V nadpisu článku a v prvním odstavci byla použita ironie a nadsázka.

 

Autor: Tomáš Zdechovský | čtvrtek 21.7.2016 15:36 | karma článku: 44,36 | přečteno: 12651x
  • Další články autora

Tomáš Zdechovský

Reforma migrace musí vypadat úplně jinak

Nelegální a nekontrolovaná migrace představuje jeden z hlavních problémů, které nyní Evropa řeší. Už dlouhou dobu se budují ploty na vnější hranici, protože se 'zjistilo', že je děravá.

10.7.2023 v 7:15 | Karma: 17,25 | Přečteno: 519x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Německé levicové neziskovky pomáhají Rusku

Problematika šíření (nejen) ruské propagandy a dezinformací se už několik let řeší ze všech možných a myslitelných úhlů.

3.7.2023 v 7:30 | Karma: 23,70 | Přečteno: 776x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Učitelka šířila ruskou propagandu ve škole a skončila u soudu. Teď chce být ředitelkou!

Pro bezproblémové soužití mezi lidmi a vůbec fungování celé společnosti je nezbytná vzájemná důvěra. Záměrné šíření nepravdivých informací jde proti tomu a vyvolává v lidech pocit, že už nemůžou věřit nikomu.

26.6.2023 v 7:35 | Karma: 24,30 | Přečteno: 844x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Má Lukašenko jaderné zbraně, které svět neviděl?

Rusko rozmístilo na území Běloruska taktické jaderné zbraně a běloruskému prezidentovi Aleksandru Lukašenkovi vlivem toho očividně narostlo sebevědomí. Chlubí se a skoro až vyhrožuje celému světu, že má atomovky.

19.6.2023 v 9:59 | Karma: 13,70 | Přečteno: 254x | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Opravdu jsou elektromobily tak skvělou alternativou?

Z neznámého důvodů stále převládá u mnohých přesvědčení, že vozidla se spalovacím motorem budou v dohledné době nevyhnutelně nahrazená elektromobily. Pochybnosti jsou ale rozhodně na místě.

12.6.2023 v 9:10 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Kdo zabil penzijní reformu? Svůj díl nesou vláda i opozice

24. dubna 2024

Premium Ani po dvaceti letech diskusí se nedočkáme konsenzuálně přijaté reformy penzí, ale jen...

Seniorka při vystupování spadla pod tramvaj a zemřela, policie stíhá řidiče

24. dubna 2024  13:51

Obviněním řidiče tramvaje z usmrcení z nedbalosti skončilo po více než půl roce vyšetřování loňské...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  13:49

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.