Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Cenové stropy jsou nesmysl, ale u nás evidentně nefunguje v mnoha oblastech trh. Jinak by nebylo možné, aby u nás bylo například jídlo nebo oblečení dražší než v Německu nebo Rakousku, navíc všude se stejnými cenami. Stačí třeba jet v Praze po Jižní spojce a dál. Na každé pumpě cena 39,80. Nikdo nepřijde s tím, že když zlevní, přebere ostatním zákazníky. Přitom v méně frekventovaných místech stojí benzín něco přes 35 korun.

1 0
možnosti
LV

Mají takové ceny, jaké zákazník zaplatí. To je zákon trhu. Jedině zákazník rozhoduje o tom, co je a co není pro něj přijatelné. když budou všichni nadávat na to, že supermarket je drahý, ale budou tam dál nakupovat, supermarket bude dál drahý. Maso a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vajíčka, to vše nakupuji u farmářů. Jsou sice dražší, ale:

1) Při troše snahy najdete farmáře, který prodává za dobré ceny, a

2) Je nesrovnatelně kvalitnější, bez chemie a náhražek.

0 1
možnosti
JH

U nás existuje trh s energiemi? To asi každý žijeme v nějaké jiné galaxii. Tady funguje přeci Lipska burza levné vyrobit, prezvykat na na lipske burze a pak prodat draho zpět. Jestli toto je trh tak fakt Tomáši jdi zpátky do školy

4 2
možnosti
KS

Evidentně netušíte, jak funguje burza v Lipsku. Tak znovu. Obchodníci nakupují elektřinu přímo od výrobců. Výrobce se podívá na aktuální cenu na burze a nabídne cenu o trochu níž. Asi tak, jako když člověk prodává auto a nejdřív se podívá na internet, v jaké cenové hladině se to auto pohybuje, aby nenabízel moc levně nebo draze. Na burze se pak nabízejí přebytky a obchodníci tam nakupují, jestliže urgentně potřebují energie. Někde se prodávající s kupujícím potkat musí.

0 0
možnosti
JP

Ježiš to je komediant. Srovnává průměrné ceny zboží s cenami v časově omezených akcích a dovozuje z toho, že ceny klesají. Nemohl by mu někdo vysvětlit, co je to průměr?

3 1
možnosti
ZZ

Výrobci, kteří měli zisky, nebo ti, kteří chtěli po zalistování prorazit na trh některého obchodního řetězce - naprosto běžně, za prodeje v určitém období, dávali obchodníkům finanční náhradu za podporu prodeje.

Pro některé kapitálově slabé výrobce to představovalo hřebíček do rakve, protože pokud se jejich výrobek neuchytil, skončili s dluhy.

Ceny potravin klesají zejména proto, že některým zpracovatelům se podařilo zajistit odběry energií a plynu na spotovém trhu - kde tyto vykazují klesající trend.

Pan europoslanec Zdechovský to ale neví - a naše vláda na to ještě nepřišla, nebo zcela záměrně to odběratelům tají, aby polostátní firma ČEZ a jiní dodavatelé energií a plynu, mohli odírat konečné spotřebitele.

0 0
možnosti
KK

Myslím, že "unáhlené snížení DPH" se určitě nechystá:-/ Spíš naopak

0 0
možnosti
ZJ

Andrej Babiš? K srdci? Ale pane Zdechovský, vtip na závěr docela pěkný 😂

2 1
možnosti
ZB

Inteligentní a vzdělaní lidé jsou v Česku konsternováni fialovou partou nedouků, která snad chce zničit Česko a zruinovat jeho občany. Kdo to mohl volit?

7 4
možnosti
PK

Ehm, co třeba inteligentní a vzdělaní lidé?

4 6
možnosti
PN

P61e92t29r 60N15e55m10e58c

2. 5. 2023 12:40

udavač, chciválek a brouk pytlík... snad ho karma dostihne

7 2
možnosti
IP

A co si vzít za příklad Francii. Tam zastropovali cca 200 základních potravin. A vše v klidu

6 1
možnosti
PN

Já si tedy pamatuji kecy toho vašeho slepence o Babišovo drahotě. Dnes je skoro vše dražší o 30 % a máme se řádně, po lidovecku radovat?

Prsit se tím, že jste nechali vše vyhnít, to chce opravdu žaludek. Lidovecký....

20 8
možnosti
ZH

Když ono je v řadě případů lepší nedělat nic, než například opisovat podle Orbána, jak tu halekal Babiš. A jak zpětně vidíme, Orbánova (Babišova) cesta je chybná.

11 9
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.