Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Že účinkují a rusové mají díky nim problémy je nepochybné. Ale že by jejich ekonomiku přímo drtili je poněkud nadnesené.

1 0
možnosti

Naše ekonomika po uvalení sankcí už také nevzkvétá.

;-(

3 0
možnosti

J77i19r54i 20P16i17l74n97y

12. 4. 2023 18:28

Ano, drtí ji tak, že Germáni jsou v recesi a Rusům ekonomika stoupá. Ty růžové brýle v Bruseli asi všichni povinně fasují.

8 1
možnosti
Foto

A to stoupání oznámil sám Putin! ;-D

1 3
možnosti

Zajímavé, jak s. Podhradský má potřebu za každou cenu obhajovat ruské okupanty.

4 1
možnosti

Správně. Nemá jednotný názor strany, takže do šatlavy s ním.

3 1
možnosti

Vy bolševiku je mi úplně jedno co se děje v Rusku. Nás nic nedrtí?

5 3
možnosti
Foto

J79a78n 32A39n86d79r80l53e

12. 4. 2023 16:37

Nevím jak vás, ale mě ne, zaplatpanbu drží Ukrajinci russaky dostatečně daleko od našich domovu

8 1
možnosti

Nikdy jsem neschvaloval ruskou agresi proti Ukrajině. Jde mi o vyrovnanost a pravdivé vyjádření. Máme-li odsoudit ruskou agresi, nesmíme se bát odsoudit americkou. Chceme-li tvrdit, že Krym patří Ukrajině navzdory tomu, že tam žije a (od r. 1784 vždy žilo) ruské obyvatelstvo, musíme nutně odsoudit osamostatnění Kosova a trvat na jeho zpětnému připojení k Srbsku. Až se připojí Kosovo k Srbsku, můžeme uvažovat, že Krym by se měl vrátit Ukrajině. Totéž oplatí pro Donbas. Většina těch, kteří hájí ukrajinské supernacionalisty ((možná rovnou fašisty) lže. Ukrajinská vláda utlačuje ruské obyvatelstvo na Ukrajině od Majdanu. Zbavuje ho všech národnostních práv. nemají školy, nemají svoje televize a noviny, na úřadech nesmí promluvit rusky. To dělali Němci v pohraničí s českým obyvatelstvem, které tam zbylo po Mnichovu (ještě k tomu přidali změnu jmen). Je takové chování fašistické? Asi ano. Nebo to chcete nazvat jinak?

9 7
možnosti

Máte to poněkud popletené, to co dělali Němci s Čechy, dělali na našem (tedy pro ně cizím) území. Na rozdíl od Ukrajinců, kteří si dělali pořádek na svém území. Taky nějak nechcete vědět, že ruská menšina na východní Ukrajině tam z velké části působila jako proputinovská pátá kolona (tedy něco jako u nás sudetští Němci po nástupu Hitlera). :-P

5 2
možnosti
Foto

Západ po nevyprovokovaném napadení Ukrajiny neměl příliš na výběr - buď přímou vojenskou konfrontaci s Ruskem nebo se zastat přepadené Ukrajiny ekonomickými sankcemi vůči Rusku a podporou Ukrajiny vojenským materiálem. Pak byla ještě třetí možnost - nedělat nic a tvářit se, že se nás přepadení suverénního evropského státu a vraždění civilistů na Ukrajině nijak netýká (tak jak se Evropa tvářila na nástup fašismu v Německu a Mnichovskou dohodu). Naštěstí toto přání proruských příznivců nebylo vyslyšeno.

Jsem rád, že Západ zvolil variantu sankcí a lze proto ocenit i tento argumentačně bohatý blog, ke kterému jeho oponenti nemají (jako ostatně vždy) žádné faktické protiargumenty. Stále jen slyšíme omílání slov o potřebě míru v této válce a odmítání faktu, že Rusku nejde o mír, ale o dobytí Ukrajiny a potažmo diktát celému Západu s vyhrožováním jadernými zbraněmi.

3 0
možnosti
Foto

S provokacemi je to ošidné. Co provokatér pokládá za přijatelné chování, to můře provokovaný pokládat za těžkou urážku a už se to mele.

0 1
možnosti

Že Západ vyhlásil sankce na Rusko, tomu rozumím, ale proč je vyhlásil i na mně, tomu nerozumím.

5 0
možnosti
Foto

Asi Vás považuje za rusáka, na základě Vašich komentářů. ;-D

2 0
možnosti
Foto

J64o35s85e25f 72B80á40r57t70a

12. 4. 2023 11:02

V únoru skončil státní rozpočet se schodkem 119,7 miliardy korun, přímý důkaz západních sankcí.

7 11
možnosti

Spíš přímý důkaz něčí nevědomosti. ;-D

6 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

3 0
možnosti
Foto

Oni k tomu Rusové svým chováním měli nakročeno už dávno, ale teď se konečně přiblížili podstatně více a svět uvidí na vlastní oči dávné dějiny: takto vypadají Neandrtálci!

8 0
možnosti
Foto

Takových války chtivých divochů je po světě hodně. Jen se kolem jejich řádění nedělal takový virvál jako tentokrát.

4 4
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.