Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To, že německý kancléř Scholz se lísá k Číně je tím posledním, co mě štve. Mnohem horší je, že se pod českým vedení EU, naprosto ztratila ona proklamovaná jednota postupu celé EU a Německo nyní dotuje energetické potřeby svého průmyslu částkou 200 mld. EUR.

Tím je naprosto zničena konkurenceschopnost ostatních členských států EU, které tak štědrou vlastní vládu nemají.

Co myslíte, také vykáže německý statistický úřad tuto podporu jako snižující položku inflace, tak jak to udělal ČSÚ, který o tuto podporu 3 tis Kč na rodinu, snížil statistické výdaje na energie o 53,9 % ?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

F15i25l30i50p 21T87y39k50a15l

10. 11. 2022 23:45

Pane Zdechovský, velmi výstižně jste popsal německé usiloivání o ovlládnutí EU i když jste chtěl jen poukázat na ztrátu soudnosti kancléře O.Scholze. On ale soudnost neztratil, pokud vůbec nějakou měl. Státníkem kalibru Helmut Schmidt nebo Helmut Kohl se nestane, ani kdyby se o to sebevíce snažil. Cybí mu jak charakter a inteligence tak i strategické posouzení situace a realistický pohled do budoucnosti. Co mu určitě nechybí je křečovité lpění na moci jako kancléř i když je i tato moc jen relativní. Po tom, co bylo o Scholzovi uveřejněno ve světových ale i v německých mediích už před zvolení kancléřem nechápu, jak mohli Němci dosadit toto individuum do tak odpovědné funkce. Jeho věrohodnost a pravdomluvnost se rovná nule. Je zapleten do skandálů v souvislosti s Cum-ex-aférou a s privátní hamburskou Warburg Bank abych uvedl ty 2 nejznámnější. Je toho více, co mluví v jeho neprospěch.

Jeho zdánlivá zdrženlivost při veřejném vystupování není projevem moudrosti a skromnosti, nýbrž neschopnosti spontánně a adekvátně reagovat na dotazy novinářů či veřejného publika. Němci ? To je národ egoistů, nabubřelých ignorantů a potenciálních nacistů. Rádi by ovládali celou EU, to je více než evidentní, sami to prohlašují. To však EU nesmí dopustit. To by mělo katastrofální následky hlavně pro malé státy jako je na př. Česká země. Lidé, buďte velmi pozorní ! Myslím, že vím o čem píši, žiji mezi nimi už 50 let.

1 0
možnosti

Německo a Francie ovládají celou EU už mnoho let.

Ostatní státy jim dělají pouze stafáž.

;-(

0 0
možnosti

Pane Zdechovský, doufám jen, že aspoň uděláte fotku, až povedou Uršulu v poutech za ty její machinace s Pfizerem.

Zatím je jen vidět, jak je ten celý fantasmagorický EU spolek úplně na nic. Každý stát si dělá svou politiku a na druhé kašle. Jak byste proboha chtěli něco nařizovat Němcům??? Ti si budou dělat vždy jen to, co sami uznají za vhodné a co bude nejlepší pro ně.. A vy jste jen taková neškodná štěkající stafáž.

4 0
možnosti

Opravil bych to "každý stát si dělá svou politiku". Nablýskaný Péťa , který se už vidí ve strukturách EU, dělá vše proto, aby se tam dostal byť i po debaklu ve své vlasti. Takže ne všechny si dělají svou politiku.

0 1
možnosti

Plyn z Ruska nikdy proudit nepřestal. Stačilo necpat se na Ukrajinu a nemusel být ani tak drahý.

4 3
možnosti

Plyn se stále tvoří, jeho zásoby se odhadují na 200 až 300 let. Není důvod neodebírat. Jediným důvodem je byznys.

0 0
možnosti

Soudnost v Německu není minimálně sedum let. Úplně nevím, co na tom překvapuje. Nové je to, že Německá loď blahobytu se potápí a všichni ostatní s ní. V podstatě vplouváme do rozklížené doby z které není úniku neb si nakládání více, než sneseme

2 0
možnosti
Foto

Myslím si, že kancléře Scholze do náruče Číny přímo nahnali naši "přátelé" z USA.

Když tam byl kancléř Scholz na návštěvě, tak mu Biden jako nesvéprávnému podřízenému sdělil, že USA nepřipustí, aby Německo mohlo používat Nord Stream II. Krátce nato byl Nord Stream II odpálený a Německu ani nebylo dovoleno zúčastnit se vyšetření okolností jeho zničení. Kromě toho Německo hodně doplatilo na sankce, které muselo na rozkaz "přátel" z Washingtonu uvalit na Rusko.

Neutekl byste potom sám od takových "přátel" a nezamířil k protistraně, která Vám prokazatelně zdaleka tolik neškodí?

3 4
možnosti

J81i54r11i 18H73r33u63b57y

10. 11. 2022 7:53

A jinak ses zdravy?

1 2
možnosti

L78e49o59š 45V36a52c57e13k

9. 11. 2022 21:38

Čína je pro vývozní ekonomiku jako je Německo naprosto zásadním trhem. Navíc o jakém vyvázání se zavilosti na nestabilních režimech mluvíme. Vždyt bereme suroviny z celého světa, a krom pár výjimek jsou to všechno totalitní režimy.

7 0
možnosti

F52i61l56i36p 18T58y20k55a87l

11. 11. 2022 21:37

Pane Vacek, Vaše tvrzení v první větě je správné. Druhá věta je vlastně otázkou. Ta třetí je zcela vedle. Nestabilní režim není totožný s autoritativním resp. diktátorským režimem. Mimochodem, který režiím je podle Vás stabilní ? Vždyť ani USA nemusí být po <midterm> volbách tak stabilní, jak se zdá a už vůbec ne, když 2024 vyhraje Trump. Už dnes jim hrozí občanská válka, alespoň podle mínění různých "proroků".

V té první větě jste se dotkl ožehavého tématu. Ano, pro německý export je Čína největším odběratelem. To ale neznamená, že budou nenežraní němci

pomáhat Číňanům postupně, pomalu ale jistě pronikat do Evropy a za pomocí agresivní ekonomiky nás Evropany podrobit jejich prokletému komunismu.

Prostoduchý Scholz si ve své chorobné fantazii vysnil, že bude uctíván jako velký, progresivní státník. Na to však jeho vrabčí mozeček nemá. Angela Merkl zavinila spoustu škod a přivedla Evropu an okraj katastrofy. Scholz, pokud ho zavčas Němci sami neodtraní, Evropu úplně rozvrátí. Již teď jsou rozpory s Francií a s východními státy EU hmatatelné. Při jeho megalomaniil

je docela možné, že bude za nějakou dobu vyjednávat i Putinem, nebo jeho následníkem na moto: "Wandel durch Handel". Tento slabomyslný postulát

, proměnu zkrze výměnu (obchod), vypotily mozky německých rádoby ekonomických expertů. Němce musíte permanetně kontrolovat a zavčas jim ukázat, kde jsou jejich hranice. Jinak by se mohly dějiny opakovat, neboť jak je historicky prokázíno, lidé jsou nepolepšitelní, nejsou schopni se vyvarovat chyb v minulosti.

1 0
možnosti

R^

Nejen Olaf Scholz se chová divně a nepochopitelně! Stačí vzpomenout nedávné chování Miloše Zemana a Andreje Babiše, kteří nás málem poslali do područí Putina a ruského imperialismu! A takových lidí a politiků je u nás přehršel!

:-)

5 8
možnosti

Třeba tím, jak vzali do výběrového řízení na JE Rusko? Tedy to co začala vláda za pana Nečase? Toho Nečase co byl předsedou ODS, jistě vzpomenete.

2 3
možnosti

Pane Zdechovský využíváte zdejšího prostoru k presentaci svých názorů. Co takhle se zúčastnit i diskuze pod nimi? Jako ryzímu demokratovi by vám to nemělo dělat problém a třeba by jste nevypadal jako žvástal který jen využívá neplacený prostor k sebereklamě.

4 1
možnosti

Co EP na kšefty Leyenových, ticho po pěšině?

8 1
možnosti

Autor je u zdroje a rozhodně to jako demokrat nenechá bez odezvy. Očekávejme v nejbližších hodinách zasvěcený článek.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS