Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za článek. Tak to je vždy, když peníze mají přednost před životy a morálkou.

1 0
možnosti

Tak tomu bylo vždy a je tomu i nadále.

O peníze jde totiž vždy až v první řadě.

;-(

0 0
možnosti

k tomu není co dodat, máte naprostou pravdu

jen si nejsem jistý jestli se to týká jen EU; co takhle Američané, ti nikomu žádné zbraně nedodávají?

0 0
možnosti

Tím článkem omlouváte svoji neschopnost, jako poslanec evroparlamentu? Kdyby EU k něčemu byla, tak má jednotný systém obrany, zbraně si vyrábí na vlastní obranu a né na kšeft. A vojensky silná EU by už dávno mohla vyřešit státy na východě Ukrajiny tak, aby se rusáci nemohli vymlouvat na obranu obyvatel. Ale to by zároveň nemohla zavírat oči nad děním ve Francii či ve Španělsku.

4 0
možnosti

J27a16n 19R46i46c13h86t13e97r

30. 3. 2022 12:11

A o tom všem rozhoduje jeden poslanec.

2 0
možnosti
Foto

THE EUROPEAN UNION AND SAUDI ARABIA: A LONG-STANDING PARTNERSHIP

Thy shared details and data economic and workforce exchange between Saudi Arabia and EU member states. As of 2020, trade exchanges amounted to 27,,42 billion exports from the EU to SA and 17,92 bilion imports from SA to EU.

The European Union and Saudi Arabia: A long-standing partnership - Dq Living Magazine

(odkaz-"content is protected", tj. nejde vytisknout ani zkopírovat)

Obchod s jinými despotickými režimy jsou zřejmě v pořádku. Chápu politické i ekonomické důvody, ale otázka zní: Rusko napadlo Ukrajinu a má (správně) sankce. Saudská Arábie napadla Jemen, vraždí novináře a je asi zbytečné jejich režim do důsledku popisovat... a delegace "doufají v co největší rozšíření spolupráce".

V ČJ podobné info není možné najít a v AJ velmi špatně.

Informace k dodávkám zbraní (USA a další státy) jsou tajné, občas se něco objeví, ale nic moc.

Váš občan. :-)

3 0
možnosti

Kdyby nebyla Ukrajina za rohem a nebyla napadena Ruskem, tak po ni ani pes neštěkne. Jenže tam mají své zájmy jak EU, USA i Rusko, tak se z toho zde dělá divadlo. Zbytku světa je to jedno a pouze to komentuje tím, že Evropa konečně dostává svoji medícínu.

6 1
možnosti

Já tedy pevně doufám, že se alespoň konečně přestane v EU pateticky mluvit o nějakých "Evropských hodnotách". Jednak jde o velmi pofidérní a neurčité veličiny, jednak v kontextu aktuálního dění je to spíše výsměch. Na jednu stranu strašně soucítíme s Ukrajinou, pomáháme uprchlíkům, vyjadřujeme podporu a solidaritu, vyvěšujeme vlajky, přejmenováváme ulice s odkazy na Rusko, vyjadřujeme rozhořčení nad tím, co tam Rusové provádí. Zároveň ale odmítáme zastavit okamžitě nákupy ropy a zemního plynu z Ruska protože ekonomika, peníze apod., řada západních a velmi humanisticky se tvářících firem nadále pokračuje s obchodováním s Ruskem i v dalších oblastech (sám v jedné takové pracuji), posíláme tedy Rusku zboží a peníze (a to až stovky milionů USD denně!!!), které ono následně přelije do armády a může tak lépe páchat zločiny, nad kterými se rozhořčujeme. A jak vidno z článku, celé se to děje již delší dobu.

Celé je to naprosto absurdní. Prostě bychom si měli přestat lhát do kapsy a přiznat si, že byznys je byznys, lidské životy, humanita a lidská práva nás zajímají jen do té míry, dokud zásadně nenarušují ekonomiku a v případě potřeby jdou do pozadí a přednost mají peníze. Pak to bude dávat smysl.

Osobně chápu tento pragmatický přístup, ale v kontextu toho, co zde posledních několik let od evropských politických představitelů posloucháme, jak je každá menšina až ad absurdum chráněna, aby se jí nedostalo nějakého morálního traumatu, a pak kousek za našimi dveřmi jsou masakrováni civilisté, stovky tisíc lidí jsou uzavřeny ve městech a trvale bombardovány, a my nejen že jim nechceme přímo pomoci, ale ještě jejich útočníkům posíláme peníze na zbrojení. No to je s dovolením ostuda jako blázen...

3 0
možnosti

Sám píšete, že Vaše firma čile obchoduje s Ruskem, jsou však i spousty firem co s Ruskem obchodovat nesmí nebo spousta firem ruských vlastníků co půjde kvůli selektivním sankcím do krachu.

To je problém.

Jedni mohou a druzí se půjdou pást.Rv

0 0
možnosti

Pamatuji, jak "vysoce morální" Havel zrušil zbrojné zakázky do nejrůznějších zemí. Okamžitě české zbraně na trhu nahradily ty západoevropské a Americké. A Slovensko s velmi silnou zbrojní výrobou bylo najednou ekonomicky v problémech a raketově vystřelila nezaměstnanost.

Vy si fakticky myslíte, že když ty drony do Ruska nedodá Česká republika, že mu je okamžitě nedodá třeba Čína? Když už ne Izrael nebo Francie?

5 2
možnosti
Foto

Havel nikdy nebyl premiérem země - nemohl to zrušit. ;-)

2 0
možnosti

Řekl bych, že tento problém platí obecně o různých nařízeních a normách EU. Ve vlastní EU se dodržují jen vlažně, nikdo je nekontroluje, přestoupení se tolerují. Na druhou stranu v ČR se dodržují tak důsledně, že to ve svém důsledku mnohdy brání normánímu fungování. Zatímco typicý úředník jiného státu EU provede výklad normy poněkud liberálně, typický český úřeník ji vyloží na 110%. Proto zákonodárce EU ve snaze dosáhnout dodržování alespoň něčeho, napíše normu přísnější (což v důsledku vede k zveřejňovaným excesům). V ČR je podobný problém s omezením rychlosti na silnicích - aby se v úseku jelo ne víc než 70, dá se značka maximální rychlosti 50.

0 0
možnosti

To ukazuje jen jedno, že vládnou peníze, to už ví dnes každý. Nakonec celý ten konflikt n Ukrajině je kvůli peněz.

1 2
možnosti
Foto

To není konflikt na Ukrajině, to je ruská invaze. [UA]

2 0
možnosti

Pane Zdechovský, zkuste tento blog zveřejnit na Facebooku, schválně, jak dlouho tam vydrží ;-)

0 0
možnosti
Foto

Já ho tam zveřejnil a vydržel :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.