Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Závislosti na ruské plynu se samozřejmě zbavit lze. A výkřiky kolaborantů a vlastizrádců na tom nic nezmění. Bude to bolet, nicméně je to řešitelný úkol. Polsko a Litva to dokázaly. Litva dokonce nyní nakupuje americký břidlicový plyn levněji než nakupovala ten ruský zemní.

0 0
možnosti

Proc lzete? 8-o Muzete mi aspon napsat co ma Polsko vyresene s plynem? nema nic vyresene viz dole muj prispevek. A nejakejma minusuma to nezlepsite akorat to ukazuje co jste zac. Co se nehodi do kramu na to nereagujete nebo mazete na svym blogu.

0 0
možnosti

Vazeny pane Zdechovsky, kdyz uz napisete A napiste prosim i to B. Jinak to je zavadejici clanek.

Terminal ve Świnoujście ma kapacitu 5 miliard m³ za rok, po rozsireni 7,5 miliard m³. Rocni spotreba plynu v Polsku je 17,18 miliard m³.

Kde berou/vezmou Polaci zbytek? a neni to zrovna malo. Navic tento rok jim konci smlouva na dodavky plynu s Ruskem. Je pekne ze stavi Baltic Pipe ktera ma mit rocni kapacitu 10 miliard m³ ale realita je nekde jinde. Cituji z clanku

Státní ropná a plynárenská společnost PGNiG původně očekávala, že v prvním roce po dokončení ropovodu bude z norského pobřežního kontinentálního šelfu čerpat nejméně 2,5 miliardy metrů krychlových zemního plynu ročně. Tyto výpočty však byly od té doby výrazně revidovány a společnost nyní očekává, že produkce ze svých polí bude činit pouze 0,9 miliardy metrů krychlových plynu ročně. Odkaz na original clanek: https://energy-europe.eu/wirtschaft/baltic-pipe-kaempft-mit-gasmangel/ Dalsi Nemecko ktere zminujete. Nemecko ma spotrebu +/- 100 miliard m³ plynu. Z toho z Ruska +/- 40 miliard m³. Nahrada za rusky by meli byt 2 terminaly. Jeden v Brünsbüttel. A bude? Tot asi otazka viz.

"Z důvodů ochrany klimatu je German Environmental Aid proti výstavbě terminálů na zkapalněný zemní plyn v Německu a oznámila, že podnikne právní kroky proti plánované výstavbě terminálu v Brünsbüttelu." A nahradi 2 terminaly vypadek 40 miliard m³ plynu? Asi tezko. Slysim a ctu neustale ze plyn se da ziskat i jinde ale nikdo ale opravdu nikdo nerekne jak, kdy a kolik a hlavne za kolik.

Nalejme si konecne cisteho vina. Na strankach focus.de uz byl clanek ze lide v DE by se meli pripravit na 4 studene zimy. Jenom 4? Pri dnesni rychlosti schvalovani a vystavby? Jakpak dlouho se stavel BER? (Berlinske letiste) o kolik miliard se prodrazil?

Takhle bych mohl pokracovat stat od statu. Dal Holansko pak Belgie, atd. Kolik maji terminalu a jakou maji kapacitu? a kolik maji vlastni rocni spotrebu? Vy trpet nebude

1 1
možnosti

Vy trpet nebudete ale odskace to zas ten dole co se ma co nejvic ohanet aby uzivil rodinu, zaplatil hypoteku pokud chce bydlet ve svem, etc. Ted zatim bude hej protoze jaro je prede dvermi, vic denni svetla a slunicka a pak leto kdy se min nebo vubec netopi, min sviti, lidi jsou vic optimistictejsi ale taky prijde podzim kdy pak nalady klesaji.

1 1
možnosti

Pan europoslanec podporuje frakci, která nás zatáhla do současné závislosti a teď tu křikem chce posbírat politické body, aby měl teplé místečko i nadále.

1 2
možnosti
Foto

Tím stejným, čím si na dálku topí v paláci Berlaymont europoslanec Zdechovský, by se mělo topit také v Česku. Problém je stále v tom, že k nám do Česka to stejné plynové potrubí nevede. A zřejmě ani nikdy nepovede, protože to potentáti v Bruselu dosud neplánují. ;-(

0 0
možnosti

Rozhodně závislost na Rusku musíme utnout. Obecně i navržená řešení jsou možná. Já bych ale kladl důraz na výzkum a nesoustředil by se pouze na elektřinu jako jediný zdroj energie.

Je zajímavé pozorovat, jak nejradikálnější zastánci české soběstačnosti ve všem, najednou obrací, pokud jde o Rusko. Jestli u nich nebude zájem někde jinde.

3 0
možnosti

Jak dlouho sedíte v Europarlamentu a co konkrétně jste dosud prosadil ?

Mlátíte prázdnou slámu a skutek utek !

:-P

0 4
možnosti
Foto

Podstata velkého omylu českých občanů v ČR spočívá v tom, že europoslanec Zdechovský nemůže prosazovat zájmy občanů ČR, ale celé EU, což je často v rozporu s tím, co by si přáli občané Česka. A basta fidli... nazdar hodiny.

2 0
možnosti

J42i43r84i 13P83i74l96n65y

7. 3. 2022 10:42

Zajistěte jako politik adekvátní dodávky v ceně před válkou a jste náš člověk. Jinak je to jenom honění politických bodů a práci ať odvede někdo jiný.

1 4
možnosti

Pane Pilny. Je v Parlamentu EU asi 500 poslancu. Snazi se tento poslanec neco vam zdelit. Ukazuje se, ze nema u vas uspech. Ale u mne jej ma. A vypada to i na vic ctenaru.

0 0
možnosti

Nikdy není pozdě :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS