Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Slib byl dán Sovětskému svazu a ten se rozpadl. Čili vznikla nová situace a slib se stal neplatným. Slav Ukrajiny [UA]

1 0
možnosti
JZ

I kdyby, tak v současné době Rusko ztratilo jakýkoliv nárok na respektování dohod. Za článek zasloužená karma :-)R^

2 0
možnosti
TT

Není. Sice se nejednalo o slib, ale o domluvu zvanou v jazyce diplomatů a státníků "gentlemen's agreement". Záležitost, kterou například ještě mnohem tajněji vyjednalo v 60. a dokonce 70. letech Československo s Německem (Západním) a která má za následek, že Československo ani následovnický stát ČR nepožadovalo ani požadovat nebude žádné reparace, stejně jako německá vláda nepřijme požadavky svazu Sudetendeutsche Landsmannschaft (a dalších landsmanšaftů původem z Polska) za své. Vlastně se jedná o dodnes působící mírovou dohodu - bez podpisu.

Takové věci by Vám měly být známy, pane Zdechovský.

3 2
možnosti
JK

A zrovna tak by mělo být známo Vám, že taková dohoda nemůže mít velkou váhu.

1 1
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky za vysvětlení!

Putin, Lavrov, vládnoucí Rusko lhali, lžou a budou lhát!

Jako naši postkomunističtí oligarchové a papalášové, kteří se pravdě a úctě k druhému člověku jen vysmívají!

A co Babiš, Havlíček, Schillerová, Vondráček? Komu slouží?

Tomio Okamura a jeho Stranu populistické demokracie ovládá alternativní myšlení z proruských webů podrobených ruské desinformační válce!

:-)

5 0
možnosti
PB

P52e39t57r 87B98u28r51i76a62n

28. 2. 2022 14:31

Pokud budu a-priori pokládat všechna prohlášení Kremlu za lež, mohu se splést max. tak v 5%.

Pokud jim bude někdo automaticky věřit, udělá ze sebe kašpara v 95%. To je axiom.

9 0
možnosti
PB

P68e46t93r 17B83u92r49i50a13n

28. 2. 2022 14:13

Děkuji za precizní analýzu a zdůvodnění celé té uměle vytvořené kauzy.

2 1
možnosti
Foto

I16v23a51n 95V77e65s71e90l36ý

28. 2. 2022 12:57

To co jste popsal Putin překrucuje ke své lži, ale o Budapešťském memorandu mlčí a klidně on porušuje co Rusko podepsalo. Wikipedie - cituji: "Budapešťské memorandum je označení mezinárodní dohody podepsané 5. prosince 1994 v maďarském hlavním městě Budapešti ukrajinským prezidentem Leonidem Kučmou, ruským prezidentem Borisem Jelcinem, americkým prezidentem Billem Clintonem a britským premiérem Johnem Majorem. Čína a Francie poskytly poté poněkud slabší individuální ujištění v samostatných dokumentech. V rámci tohoto memoranda Ukrajina slíbila vzdát se svého jaderného arzenálu, kdežto zbylé tři státy poskytly Ukrajině některá bezpečnostní ujištění.

Memorandum svými ustanoveními odkazuje na právně závazný Závěrečný akt Konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě. Ten podepsali všichni signatáři memoranda.....

....V memorandu se signatáři zavázali mimo jiné respektovat ukrajinskou nezávislost a suverenitu v rozmezí tehdy platných státních hranic, zdržet se hrozby silou nebo použití síly proti Ukrajině, zdržet se použití ekonomického nátlaku na Ukrajinu ve snaze ovlivnit její politické směřování, zdržet se použití jaderných zbraní proti Ukrajině, řešit případné použití jaderných zbraní vůči Ukrajině na půdě Rady Bezpečnosti OSN, či vzájemně konzultovat vzniklé nejasnosti ohledně zmíněných záruk."

Porušil to už s anexí Krymu a ve čtvrtek odstartoval další na celém území Ukrajiny (možná by to byl schopný zdůvodnil tím, že Ukrajina od anexe Krymu už není Ukrajina "v rozmezí tehdy platných státních hranic").

9 0
možnosti
MS

Ještě mě zajímá jedna věc. Budete na půdě EU vyvíjet tlak, aby na seznam příjemců sankcí bylo zařazeno i Bělorusko s Čečenskem? Nedělám si iluze, že zrovna ty Čečence budou sankce trápit, ale u těch Bělorusů si tak jistý nejsem.

V Bělorusku údajně proběhlo referendum na přímou účast na invazi, což fakticky dělají. Jestli voliči referenda byli většinově pro účast, mají pocítit úplně stejné následky sankcí jako většinoví voliči Ruska.

3 0
možnosti
Foto

NATO oproti roku 1989 výrazně posílilo a má, ve srovnání s tehdejším stavem, početně a územně velmi oslabeného protivníka.

2 6
možnosti

Od početně a územně velmi oslabeného protivníka bych čekal jinou rétoriku.:-P

5 0
možnosti
Foto

Super rozbor a děkuji. R^

12 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.