Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Už 19. ledna Joe Biden naznačoval, že hodlá vojenskou přítomnost ve střední a východní Evropě posílit. A na začátku února schválila americká vláda vyslání dalších 2000 vojáků na východ Evropy, především do Polska. Kromě toho USA přesunou tisíc svých vojáků, do Rumunska."

No bodejť by USA východ Evropy neposilovali. A rádi a nejen tam. To je také účel celého toho jejich současného mediálního ukrajinského divadla.

0 0
možnosti

To je opravdu hloupe s 2000 chtit ohrozovat 117 000 sovjetruskych obrancu vjelikoj rossiji.

0 0
možnosti

Otazka v nadpise je jednoducha. Tedy odpoved na ni.

Ta doba nastane, az pres 75% evropanu minimalne zapomene, z ktere casti Evropy pochazi jeho rodina. Stejne tak, jak to nepotrebovali ti emigranti pripluvsi do Severni Ameriky.

2 0
možnosti

Tomáš Zdechovský přesvědčuje, že každý, kdo zasedne v europarlamentu, totálně zblbne !

:-P:-P:-P

2 1
možnosti

Smim se zeptat odkdy uz tam sedite?

0 0
možnosti

R^R^R^

Byl jsem zaskočen tím, že naši politici měli plnou hubu obrany a míru, ale nic pro to nedělali. S touto obrannou linií současné vlády jsem spokojen, protože usilují zvýšení obranyschopnosti naší země! Psychopat Donald Trump by nás nechal na holičkách, proto ho Rusové preferovali. Také je dobře, že konečně si začínáme uvědomovat důsledky hybridní války, desinformací a alternativního myšlení.

:-)

2 1
možnosti

Naše obranyschopnost se zvýší tím, že pomůžeme vyvolat vojenský konflikt na Ukrajině ?

8-o8-o8-o

1 2
možnosti

EU je sice kolos, ale politicky a vojensky je tak rozdělená, rozdrobená, že nějakou schopnou evropskou armádu není schopna vytvořit.

1 0
možnosti

A jak by ji mela tvorit s rozdadanymi novymi zememi. To rozsireni v roce 2004 bylo katastrofalni chybou. Nasadila si ruske vsi do kozichu.

2 0
možnosti

Naopak. Ať si válčí, kdo má na to chuť (nebo žaludek) a nezatahuje do toho ostatní. Putin pořád stojí s vojáky na svém území a mám pocit, že kdyby chtěl zaútočit, zvolí jinou strategii, než tu zastaralou od druhé světové. Tudíž to vypadá, že válčit nechce.

Německo se nechce angažovat do trestání zpupných diktátorů vůbec. Viz Libye. Teď byli donuceni reagovat na Ukrajinu, tak jím poslali přilby. ;-D

Evropa se ve světových válkách neangažuje, tak nevím, proč by měla zbrojit až na půdu. Stejně jenom jde o zisky zbrojních firem. 2% HDP na zbraně nám mír nezajistí, ale dobrá diplomacie by mohla. ;-)

1 6
možnosti

Teda kdybych chtěl svěřit vlastní bezpečí vašemu pocitu, to by byl fakt úlet.

Taky vaše vědomosti o tom co se chce Německu a přesná analýza zbrojních dodávek stojí za to.

Evropa ve světových válkách neválčila a zbraní netřeba. Asi na jiné planetě, paralelní vesmír, nebo utkvělá iluze, jinak ten nesmysl nechápu. Putinovi pak stačí jen říct to obligátní "Vzdejte se, nic se vám nestane". No a pak to tady bude zase jako v Rusku, bída a úpadek.

Tady paní Eva by se ro Ruska nepřestěhovala ani za svět. Proč ale chce sebe i nás obrat o svobodu a prosperitu, to je záhada. Vysvětlí mi někdo proč existují podobní zrádci vlastního národa?

6 0
možnosti
Foto

Tentokrát s Vámi výjimečně nemohu souhlasit. Představy o samostatné evropské obranné politice bez, jak říkáte "spoléhání na U.S.A." jsou nebezpečným rozvolňováním NATO. Naposledy si takhle zahrával ješitný De Gaulle. Role armád Spojených států byla jak v obou světových válkách, tak i ve studené rozhodující.

5 0
možnosti

Francii politik typu de Gaule chybí.

0 2
možnosti

Rusko směřuje ke krachu a Putin má dvě možnosti. Odstoupit a odstartovat demokratizační proces, nebo přitvrdit a odvést pozornost od bídy, nejlépe válkou. Že by se Putinovo ego vzdalo moci nelze předpokládat, naopak válečný stav mu umožňuje ještě přitáhnout uzdu.

8 1
možnosti

Ve stejne ci velmi podobne situaci byl Leopoldo Galtieri v roce 1982 take.

A to nebyl jen plukovnik, ale rovnou general.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS