Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Herec je člověk, který pro pobavení nebo kulturní vyžití ostatních předstírá, že je někdo jiný, než je skutečně. Pokud dokáže dobře předstírat, že je černoch, nechť tak činí. Pokud ho lépe zahraje černoch, a nějaký se o roli uchází, tak bych ji dal tomu černochovi.

Nakonec je důležité, jak dobře dokáže zaujmout roli své postavy. A ta může být nezřídka sama zkreslenou představou. Třeba takový Karl May zavítal do Ameriky poměrně dlouho poté, co napsal knižní sérii o Vinnetouovi. Je až tak špatné, že jeho zkreslené romantické představy hraje Francouz?

Nebo se půjde dále, a bude se určovat nejen, co se může pouštět v kinech, ale také, jaké knihy mohou vyjít? My z východního bloku o cenzuře něco víme, ať už jsme to zažili sami, nebo naši rodiče, případně prarodiče. Západ ji ted objevuje a zatím ji považuje za něco skvělého. Nezbývá, než mu přát, aby bylo ještě cesty zpět, až prozřou.EU

1 0
možnosti

J77a23n 41Z55í59m65a

20. 4. 2021 16:37

Pratele vite kdy skonci cerny rasismus. Az v tom momente, kdy o nem cerni prestanou vyrvavat.

Morgan Freeman - cernossky herec v roce 2014.

4 0
možnosti
Foto

Ano, říká to i řada Romů.

0 0
možnosti

Pierre Brice už se nestihne omluvit Indiánům za Vinnetoua;-D

0 0
možnosti
Foto

To mi přijde naprosto neskutečné toto omlouvání.

0 0
možnosti

U dabingu je nezbytné, aby se rasový původ originální postavy shodoval s dabérovým. Kreslené postavičky v Simpsnech mohou dabovat jen jiné kreslené postavičky.

5 0
možnosti

Já být černochem a parodovat mě běloch tak, abych byl bílý, tak se urazím. Druhá varianta je, že černí umělci se nebudou v těchto pořadech vyskytovat vůbec.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel to povede k extrémům a podle mě to nikomu nepomůže.

1 0
možnosti

Pohádka je pohádka, tam ať si prince hraje třeba pes, ale ta Anna Boleynová :D

To jen ukazuje, jacie jsou vlastně tihle bojovníci za (za co vlastně?) komici.

3 0
možnosti

No to jsem myslel, že mě klepne. Za chvíli bude Napoleon hrán Asiatem a Čankajšek Indiánem.

0 0
možnosti

Fakt jsem se lekl, že to myslíte vážně.;-D

1 0
možnosti

Jo, když nerasismus, tak nerasismus. Bílí se musí hodně zlepšit, aby dosáhli v USA na kriminalitu, páchanou tmavými. A líbil se mi nápad, že když pro tmavé speciání místa v jídelnách a jinde, tak proč ne speciální celý stát s černým obyvatelstvem. Jen nevím, kdo by je živil.

6 0
možnosti

Už nezbývá, než se děsit, co dalšího na západě vymyslí. Ředitelka muzea Jane Austenové vyhlásila úmysl doplnit do muzea informační tabule ukazující vazby Jane Austenové k otrokářství. Jejím proviněním bylo, že ráda pila čaj s cukrem a nosila bavlněné oblečení - tj. užívala produkty dovezené z plantáží v koloniích. Co je Austenové platné, že byla proti otroctví, když si neodpustila čaj. Jak ostudné!

12 0
možnosti

V pořádku. Černoši by měli hrát černochy a běloši blělochy. Na hraní Vinetua by se mohli sehnat ochotní indiáni, proč ne. Ale ať nevidím černocha nebo mulata v historickém filmu ze střední Evropy.

21 1
možnosti
Foto

Vidíte, toto jsou přesně ty nesmysly, které podobné opatřené ukazuje.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS