Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tady naprosto chybí praxe v trestání rodičů, kteří takto protiprávně zneužívají svou moc. Jde o zločin proti lidskosti. Je třeba, aby se takovéto případy automaticky překlápěly z rodinného práva do trestního práva.

1 0
možnosti

Karma, je to tak. Dokud budou rozvedené matky (kterým se svěřuje dítě do péče z 90% automaticky) pod tak nadstandardní ochranou, mnohdy hrubě překračující i dobré mravy, morálku a zákony, nic se na tomto poli v ČR nezmění.

Jeden otřesný případ doložený ze serveru rozvedených otců:

Matka opakovaně a vytrvale odmítala dávat po rozvodu otci jejich děti. Nepomohla ani součinnost OSPODu a policie, kteří se většinou jen zmohly na "když tedy nechce, nic s tím neuděláme". Došlo to až na soud, který matce vyčinil a rozsudkem důrazně přikázal děti otci dávat. Po dalším roce a pár trestních oznámeních za porušování dvou předešlých rozsudků soudů to soudkyně na rodinné právo třetího soudu rozhodla takto: Otec má pravdu. Matce se ukládá pokuta 50 000kč za soustavné porušování rozhodnutí soudů (toho o svěření a toho o nevydávání dětí). Ovšem proto, že je samoživitelka, se jí pokuta rozloží do padesáti splátek po 1000kč/měs. Zároveň s tímto se otci zvyšují alimenty o 1000kč/měsíčně. Otec své děti už nikdy neviděl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.