Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

je dobré, že někdo z politiků píše o diskriminaci otců, že stav, který máe v naší zemi, je pojmenován jako diksriminace otců. Mluví se o jakési diskriminaci žen, která ve skutečnosti neexistuje a je třeba otevřeně mluvit o dikriminaci otců a hlavně ji řešit. A to je na politicích.

0 0
možnosti
PR

P89a90v79e45l 19R83u97s24ý

23. 12. 2020 19:47

Vážený pane Zdechovský,

nepovažuji za dobré balamutit veřejnost nějakou nadějí. Stav opatrovnické justice včetně Ústavního soudu je nadále naprosto šokující, což Vám mohu doložit na řadě konkrétních případů.

Považovat např. za úspěch, že při odstěhování dítěte proti vůli otce se matka podílí na nákladech, místo aby je nesla sama, je stejné jako jásat nad tím, že zloděj byl odsouzen k vrácení části lupu.

Dva případy odsouzení za křivá obvinění nelze vnímat jinak než jako reklamu soudům a chlácholení hloupého lidu, když tato strategie křivého obviňování je v ČR nadále jedním z nejúspěšnějších a šířících se postupů, jak oddělit dítě od druhého rodiče (děje se to i opačně).

Hlavním problémem je to, že soudy s neuvěřitelným apetitem práva a povinnosti odnímají a rozdávají, místo toho, aby plnily svou Ústavou danou povinnost práva chránit. Brutalita zásahů soudů do rodinného života je tím zdrojem úplně zbytečných sporů o děti. Jde o relikt bolševického přístupu, kdy stát věděl nejlépe, jak mají lidé žít, jak mají vychovávat děti a co si mají myslet.

2 0
možnosti
NP

Vážený pane Zdechovský,

děkuji Vám za dobrou práci, kterou odvádíte a i za to, že si najdete chvilku se s námi všemi podělit o zajímavé informace.R^

2 0
možnosti
JS

J87o53s53e26f 35S83u29k

21. 12. 2020 16:13

moc děkuji za Vaši dlouhodobou pozornost, kterou tématu věnujete. Jsem rád, že jsou zde první případy, kdy se mění stereotypní a povrchní přístup českých soudů k rozvodům rodičů s dětmi. Na místě je určitě mnohem lepší mediace objasňující rozvádějícím se partnerům jejich práva a povinnosti v souvislosti s další výchovou společných dětí. Očerňování partnera v očích dítěte, lhaní o bývalém partnerovi či dokonce pobízení dětí ke křivým výpovědím o jednom z rodičů považuji za těžký zločin. A soud by toto jednání rozhodně měl vzít v potaz při rozhodování o svěření dítěte do péče, případně i adekvátně potrestat lháře za křivé obvinění.

3 0
možnosti
Foto

ano, ta účelová obvinění by se trestat měla, proto mám z těch dvou rozsudků takovou radost! Dál vše budu sledovat a informovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.