Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J72i36ř97í 60D20a30n66i83š

12. 11. 2020 10:32

Ale tohle je právní stát. Jsou tu zákony, jsou tu soudy, každý má právo na soudní proces a soudí se.

Je tu samozřejmě lidský faktor.

Musím zmínit vtipné tvrzení mého kamaráda po nástupu na studium na právnické fakultě MU. První věta, kterou prý posluchači právnických fakult uslyší na přednáškách je, právo a spravedlnost jsou dvě různé věci, které nemají nic společného, vy se tu budete učit právo.

0 0
možnosti
MM

M18i41r57e45k 53M88e95d61á75k

4. 11. 2020 14:28

A to je, pane europoslanče, řev z Brusele, když Poláci provádí reformu soudnictví.

1 0
možnosti
Foto

A jak dosáhnout spravedlivějšího soudnictví? Obávám se, že jde o "lidský faktor", který se může zlepšit (nebo zhoršit) jen s vývojem naší kultury. Ta se pozorovatelně mění teprve za desítky let či pomaleji. Je úhrnem příspěvků obyčejných jedinců. Každý příspěvek je nepatrný, ale bude nula, když se na něj vykašleme.

Není pravda, že nemůžeme udělat nic. To je pohodlná výmluva. Můžeme udělat své málo, které v součtu nás všech už znamená všechno.

0 0
možnosti
PB

P63e31t67r 45B69u85r82i72a97n

2. 11. 2020 15:27

U prvního případu mi chybí sdělení jak se soud vypořádal se svědectvím, že oba jmenovaní byli v práci. Podle Zákoníku práce (což je, jak už z názvu vyplývá, také zákon) musí totiž zaměstnavatel věrohodně evidovat docházku zaměstnance. A to nemluvím o živých svědcích.

U druhého nechápu proč nechával majitel zaměstnance podepisovat jakési bianco směnky, které jsou mimochodem už dnes zakázané, místo převzetí a vyúčtování materiálu.

Třetí je naprosto z reálu. Podobné extempore s příjmy předvedla soudkyně i u mého stanovování alimentů.

Jinak celkově souhlas a karma.

A jen třešnička na dortu (už jsem to tu psal několikrát):

Můj návrh na zvýšení alimentů bejvalce (měla platit 400kč na 17letého syna, ještě před čtyřmi lety) soud zamítl s odůvodněním, že šetřením jejích finančních poměrů bylo zjištěno, že jsou neuspokojivé. Když jsem se ptal kdo a jak šetřil její finanční možnosti, bylo mi řečeno, že jí soud zaslal dotaz a ona písemně odpověděla: Se zvýšením alimentů nesouhlasím, protože peníze nemám a nikdy mít nebudu!

Naprosto stejnou formulaci pak použila i pro policii ČR, kam jsem podal trestní oznámení za jejich neplacení. Také odloženo.

2 0
možnosti

R^

Je mi z toho smutno! Jak je možné, že postkomunistické soudy uvízly v socialistickém chování? Nedá se s tím něco dělat? Proč samy soudy se nestarají o svoji čistotu přes soudcovské samosprávy?

:-)

7 0
možnosti
Foto

bude nutná generační obměna...

2 0
možnosti
ZZ

Hlavní důvod je možná ten, že většina aktivních soudců byla jmenovaná doživotně oběma Vašky. A ti vědí, které straně a jejím kmotrům, mají být vděčni.

;-D;-D;-D

1 2
možnosti

Moc soudní je přeci na moci výkonné zcela nezávislá! Máme snad demokracii! :-)

3 1
možnosti

O našich soudech si nedělám iluze ani náhodou, ale tomuto nerozumím: "Pan S. podnikal ve stavebnictví a bohužel měl neustálé problémy se svými zaměstnanci, kteří ho okrádali a působili mu tak obrovské finanční škody. Policie mu neuměla pomoci a doporučili mu proto, aby si nechal podepsat zajišťovací směnky a mohl tak škody rychleji vymáhat. To také udělal, bohužel to příliš nepomohlo a případ skončil u soudu, kdy dlužníci mj. tvrdili, že podpisy na směnce nejsou jejich." Tak zaměstnanci ho okrádali, takje donutil aby mu na ten lup napsali směnku, a začali jej splácet? Proč je okamžitě nevyhodil?

0 0
možnosti
Foto

byli to lidé získaní přes Úřad práce...

0 0
možnosti
HH

To ej stejné jako úředníci a jiní státní zaměstnanci...dokud nebudou mít odpovědnost či postihy za svá jednání a nedodržování lhůt pravidel a pod., tak se prostě nic nezmění...

1 0
možnosti

Lepší by bylo, pokud by soudy měli funkční samosprávu! :-)

1 0
možnosti
Foto

Nedávno byl v televizi pořad o vzniku demokracie v Řecku. Co se týká soudních sporů, tak se vždycky soudce losoval.

1 1
možnosti
JS

To považuji za základ. Ještě by to chtělo losovat státního zástupce a obhájce.

0 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.