Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

aha ropny sjek a rusky oligarcha, no to jsou opravdy persony nongrata, cha cha cha. bezpecnostni risiko je neintegrovatelny muslim a african v mnostvi vetsim nez malem. ale tech se koupune obcanstvi za cenu luxusniho vozu netyka

0 0
možnosti
OP

Pane Zdechovský,v tomto blogu jste popsal skutečnou tvář Evropské unie R^. Jeden by brečel ...

6 0
možnosti
PN

Nesmysl a to totální. Ten kdo si koupí za půl milionu Euro občanství EU zaručeně nepůjde na sociálku pro podporu ani se nepůjde omotat výbušným pásem do mešity. Zrovna toto jsou lidi, kteří nás neohrožují vůbec a kteří by měli být vítáni.

1 6
možnosti
TT

Sice pochopitelná představa, ale rozchází se poněkud s realitou: Arab prachatej dost na koupi občanství, který nejenže nechce chodit na sociálku, ale ani do automobilky vedle robotu, ten v životě asi podniká - a takový nemá problém se jako (investující) podnikatel usadit v Evropě už dnes. Tak holt zůstane Libanonec nebo Jordánec nebo co. A kdo má tolik, že už ani podnikat nemusí, ten si koupí barák v Marbelle.

0 0
možnosti
Foto

Radikálům a teroristům je úplně jedno, jestli jsou tu legálně nebo nelegálně. Jdou sem s tím, že tak jako tak budou porušovat zákony, takže zakazovat prodej občanství jiným státům je nesmysl. Ale nevadí, aspoň nebude prostor vymýšlet jiné hlouposti, ideálně kdyby to zaměstnalo komisi na příštích sto let.

0 1
možnosti
PB

Nemáte pravdu. Teroristé potřebují k organizování své činnosti legální zázemí, čas a klid. Tak stejně i finanční a jiné podvratné mafie. A to jim právě zajistí koupené občanství v EU.

9 0
možnosti
AR

Že Malta a Kypr dovede se svým občanstvím tak obchodovat jsem nevěděl:-/

0 0
možnosti
MP

Tohle je právě jedna ze základních věcí, která v systému volného pohybu osob nesmí nastat. V takovýchto systémech platí, že "kdo je v jedné zemi, jako by byl zároveň i ve všech ostatních zemích". Tudíž vízová politika i politika přidělování občanství musí být zcela jednotná pro celý systém, a zároveň musí platit právo veta. Tudíž všechny země se musí jednohlasně shodnout na tom, koho do společného prostoru vpouštět nebo komu udělovat občanství. A nesmí existovat, že by si kterákoliv země vpustila na své území nebo udělila občanství komukoliv, pokud s tím nesouhlasí byť jediná země prostoru.

Např. pokud nějaký Portugalec nějak urazí muslimy třeba v Maroku, ti vyhlásí džihád na všechny občany Portugalska a Portugalsko vyhlásí zákaz vstupu občanů Maroka do země, tak to musí respektovat všichni v Schengenu a nemůže si už ani Malta nebo třeba Estonsko na své území pouštět volně občany Maroka. Pokud to nějaká země bude porušovat, tak je třeba ji okamžitě ze systému vyloučit. Případně pokud by si naopak nějaká země vymýšlela nesmysly a byla jediná proti všem zemím prostoru, tak by zase měla naopak vystoupit ona sama. To je základní pravidlo, které prostě musí fungovat.

5 0
možnosti
TT

Souhlas, ale detail: džihád se nevyhlašuje pro občany Maroka, ale pro všechny následovníky proroka. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Země, která prodává své občanství, by se měla okamžitě postavit mimo schengen.

13 0
možnosti
SB

Ne že bych měl radost z těch ruských motorkářů, co si říkají Noční vlci, ale tady je vidět ten fanatismus některých eurohujerů:

Vadí jim pár nesympatických lidí, kteří ale přes veškeré výhrady, co k nim člověk má, přijedou a zase odjedou.

Ale pro ty samé lidi, kteří proti Nočním vlkům protestují, je EU nezpochybnitelným zdrojem znamenitosti a vznešenosti, třebaže některé státy EU takhle kupčí s vlastním občanstvím, přičemž jejich občanství zavdává jisté povinnosti i ostatním členským zemím.

Patřím k lidem, kteří by byli raději, kdyby sem Noční vlci nejezdili, ale zároveň je mi jasné, že to, co nyní popisuje pan autor, je mnohem větším problémem.

17 0
možnosti
AR

Ti Ruští motorkáři kdykoli jedou k nám, tak zásadně skrz Polsko, aby Poláky mohli provokovat. Oni ví, že Rudá armáda v r.1944 Polsko neosvobozovala, ale jen vyháněla Němce. Když SSSR zabral východní území Polska v té době a hranice se pak posunula na západ, žádný Polák neřekl a neřekne, že jde o východního osvoboditele. Zvláště když ten východní "osvoboditel" rozpoutal společně s Německem 2. světovou válku napadením Polska!!!!

1 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.