Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Otřesné! Žijeme v postkomunistické a postfaktické době, kdy bývá lež postavena na roveň pravdě, kdy pohrdáme rodinou a tvoříme virtuální společnost, virtuální zdravotní péči a virtuální školství! Co s tím? Při absenci pravicových hodnot, úcty ke svobodným, přirozeným vztahům a při preferenci levičáckého sociálního až socialistického inženýrství s tím nic neuděláme. Také nahrazení římského práva právem pozitivním se na tom podílí. A tak cestu z této virtuální společnosti nevidím!

:-)

0 0
možnosti

J24a29n 79R67á50ž

5. 1. 2019 16:34

Souhlas, ale spíše bych volil pozitivní závěr. Zní to jako paradox, ale migrace navrátí Evropu, možná ne celou, k reálu.

PS. Málo kdy se pozitivní východisko z fatálně působícího problému rodí bezbolestně. Také i cesta z virtuální reality, ve které žijí nejenom Evropané, ale i ti, kdo do Evropy nezvaní přicházejí, bude hodně bolet.

0 0
možnosti

za křivé a vylhané obvinění, by každý rodič měl být potrestán odnětím dítěte a zamezením styku s ním.....až do jeho dospělosti..(dítěte)..

2 1
možnosti

Za křivé a vylhané obvinění ze sexuálního násilí na dítěti by měla být každá žena faraonsky obřezána. Jen takto devastující zákrok totiž vyváží míru utrpení a dehonestace, kterou již do smrti bude zažívatí ten muž,.

1 0
možnosti
Foto

Chceš býti sama, tak se děvče starej, a ne že obereš bývalého manžela tak, že už mu nezbývá žádná možnost pořídit si vlastní rodinu a navíc křivým nařčením, s obtěžování vlastních dětí, se mu začnou všichni vyhýbat.

Bohužel, svět je nespravedlivej, tato samoživitelka ještě podojí stát a najde dalšího troubu a příběh bude pokračovat a možná i se stejnou zápletkou.

Stát je tu největší viník, podporuje více samoživitelky, jako rodiny, vždyť i tříkrálová sbírka je takto letos zaměřena, tedy děvčata nestrádají a jsou spokojené že se nemusí starat o chlapa, děti se dají do školek, k babičkám, nebo se sežene chůva a hurá za kariérou. Všude je plno mužských o milostné románky není nouze a to úplně stačí, servis pro ně ať zajistí jejich manželky.

Ale i muži mají máslo na hlavě, přestali se chovat jako chlapi a kde není autorita, tam je chaos, kde se lépe orientujeme my, ženy.:-)

8 0
možnosti

Jo, děvčata, chcete chlapy a vychováváte mamánky. Pomalu prostitutka je solidnější než "slušná" ženská! Vymýšlíte si dikriminace mužů a pak se divíte, když mladíci dávají přednost samoobsluze před normálními sexuálními vztahy. Žijeme v divné společnosti! :-)

1 0
možnosti

V případě tvrdých trestů za křivé obvinění by to maminky hodně rychle přešlo zkoušet.

4 0
možnosti
Foto

Myslím, že křivé obvinění je hnusný zločin stejný jako zneužití dětí. Podle toho by měl být i přiměřený trest.

3 0
možnosti

Jaká rarita, číst kvalitní článek a přitom k věci na blog.idnes.cz. Díky.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji. Vážím si toho, co jste napsal.R^

Ale osobně musím říci s ohledem i na další bloggery, že opravdu těch kvalitních textů se tu najde mnoho. Někdy to chce trochu déle hledat ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud žena nahlásí takovéto vážné nařčení až při rozvodu, měla by být potrestána za zamlčování trestného činu o kterém věděla.

Stejné je to i se znásilněním, protože jí nic nebrání aby případ okamžitě nahlásila policii a ne se po 30 letech rozpomenout.

8 0
možnosti
Foto

V normálním světě by to bylo asi normální. Ale mám pocit, že občas do normálního světa máme daleko.

1 0
možnosti

"A proto uvedu informace od konkrétních policistů a policejních psychologů, kteří hovoří o tom, že v případě, že se rodiče rozvádí nebo se chystají rozvést, je devět z deseti obvinění křivých."

Sorry ale takhle se kvalitní článek nedělá, že nějaký konkrétní policista odhadne. Věřím, že jde o praktiku velmi nekalou a rozšířenou. Ale že si je nějaký odborník schopen tuhlet "statistiku vod voka" udělat a šířit ji, to vypovídá spíš o jeho neprofesionalitě než o skutečném stavu věcí.

Pokud je to tak rozšířený fenomén, tak je namístě ho odborně zkoumat a zaměřit se na urychlené řešení a nenechat se zatáhnout do emočních bitek jako v případě uprchlíků, inkluze, církevních restitucí a zmatení spotřebitelů názvem "pomazánkové"

0 2
možnosti
Foto

Máte tam odkaz na studii doc. Čírtkové citovanou v prezentaci, který toto číslo uvádí naprosto přesně a policisté a psychologové to potvrzují. Zkuste se dříve kouknout na tu statistiku a pak soudit kvalitu :-P;-)

1 0
možnosti

"Ale využít křivého obvinění při rozvodu je nejodpornější zločin, který musí být stejně trestán, jako to, když někdo malé dítě skutečně znásilní."

Jo, tak to úplně v klidu. Ty lidi totiž nezřídka dostanou jednociferné trest odnětí svobody...

Ale vážně - znásilnění dítěte= křivé obvinění (svou závažností)?

1 0
možnosti
Foto

Ano, tomu, koho křivě obviníně zníčite dobrou pověst a velmi často i život. Ty následky jsou v mnohém velmi podobné.

2 0
možnosti
Foto

Sice to je ze strany ženy zneužívání, ale celý postup, tak jak je v Česku veden, je správný, protože obvinění je natolik závažné, že se musí prošetřit. Musíme si uvědomit, že ty procedury muže chrání. Když by nebyl odborně vyšetřen, tak by se to na něj dalo hodit mnohem snáz. A pokud už je tady obvinění, tak musí být zamezeno styku otce s dětmi. Otec to nějak přežije, je dospělý. Zasebevraždili se jen 3, což je sice smutné, ale není jich zas tak mnoho ve srovnání kolik lidí se zabije v důsledku prostého krachu vztahu. Mnohem horší je, co celá situace udělá s psychikou dětí. A celé to má v tomto případě na svědomí matka. Při rozvodech je ale běžné, že s dětmi manipulují oba dva rodiče, a děti z toho mohou mít v konečném důsledku ještě větší trauma, než, když je vychovává na chvíli jeden rodič, zvlášť, když se celý spor o péči táhne roky. Podle mě se to navíc týká asi spíš hodně malých dětí, 13 letá dcera anebo syn, by ani pod nátlakem matky nic takového neřekla. Pokud by otce ovšem sama neměla kvůli něčemu zásadnímu ráda. A tak by si přihodila tuto historku. Pokud už otec zneužívá dítě, tak o tom běžně matka ví, a v celé rodině se to dlouho tutlá.

0 2
možnosti
Foto

Paní Havelková, teď jsem nepochopil, zda to myslíte sarkasticky, nebo vážně. Můžete to upřesnit?

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.