Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Ačkoliv je zajímavé číst o Norských problémech a státní zvůli, docela by mě zajímala situace v Česku. To není pokus odvést pozornost. Díky těmto kauzám už vím, že s dětmi jezdit nemám. O tom, jak se to řeší tady ale moc nevím a dost by mě to zajímalo.

Kouknul jsem na statisky MPSV (https://www.mpsv.cz/cs/7260).

Máme 6 500 dětí v ústavní péči (dětské domovy, pasťáky...), z toho 60% jsou chlapci, 40% děvčata.

V náhradní rodinné péči (pěstouni, poručníci...) máme cca 18 tisíc dětí.

Pěstouni jsou v 70% příbuzní (často prarodiče).

Celkem odebraných dětí máme 3 766 za rok 2017 (soud, předběžné opatření).

To jsou nějaká fakta, ale jak to funguje ve skutečnosti? Jaké jsou nápravná opatření? Jak jsou na tom děti poté, co projdou systémem náhradní péče? Škola, zaměstnání...

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Havlíčku, tématem České republiky se systematicky s mým týmem věnujeme.

0 0
možnosti
VM

V76á83c63l95a30v 80M26a10c22h

10. 12. 2018 21:23

Články pana Zdechovského nejsou špatné, přesto však když se na lidovce podívám, vidím je tak trochu šojdrem.:-)

1 0
možnosti
Foto

Třeba je čas změnit názor ;-)

0 0
možnosti
JZ

J25a60n 48Z16í89m34a

10. 12. 2018 12:41

Tomáši díky za pěkný článek ale..... co takhle udělat si pořádek u nás doma VIZ https://janzima.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=345241

1 0
možnosti
Foto

Jane, ale na české situaci systematicky také pracuji.

0 0
možnosti
BH

Tak v Norsku si najímaj na posudky k odebírání dětí pedofila, ale za špatné světlo může Česko, které nehýká blahem nad odebíráním dětí bez důkazů...

4 0
možnosti
VV

Nikoliv, pí. Micháloková možnosti vyčerpala. Kdyby platila vaše teze, právnička Boková by se na ESLP vůbec neobrátila. Vedla pak v Norsku druhé, samostatné řízení. Ale ještě předtím se ESLP vyjádřil, že v prvním řízení o odebrání nebyla porušena její práva.

Ani p. Hasenkopf nepopírá, že ESLP neviděl na straně Norska pochybení.Samozřejmě se mu to nelíbilo:Nevíme. V rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva se pouze píše: "In the light of all the material in its possesion and in so far as the matters complained of are within its competence, the Court found that that they did not disclose any appearance of a violation of the rights and freedoms set out in the Convention or its Protocols

Zdroj: https://jordankajiraskova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=447823

1 1
možnosti
Foto

Děkuji za odkaz. Ano, situace v Anglii je jiná...

1 0
možnosti
Foto

Tato severská socialistická totalita, která se zaštiťuje lidskými "právy" a juvenilním právem, která oslabuje rodičovská práva vůči právu státní instituce chráněné zákonem tak, že neexistuje zákonný opravný prostředek, je jedním ze základních nebezpečí dnešní Evropy. Vždy, když někdo nebo něco zosobňuje zákon bez ověření a rovnoprávného soudního procesu, jde o totalitní jednání státní moci. Norové k tomu mají holt blízko a nejsou svolní k sebereflexi. Proto považuji za velmi nevhodné, využívat v ČR peníze Norských fondů a to především neziskovými organizacemi, které nám tuto totalitu postupně zanášejí do politického života. To vše bez veřejné diskuze s většinovým názorem naší společnosti, potichu a za přispění orgánů EU. Jde o vážné nebezpečí pro naše vnímání rodiny a rodinného práva.

22 1
možnosti
Foto

To je i důvod, proč socialisté proti Norsku nevystupovali. Díky norským fondům se tu financují různé gender a feministické neziskovky, se kterými byla Michaela Marksová úzce spojená.

7 0
možnosti
JB

J88a27n 94B16u34b64e24n

8. 12. 2018 22:37

Vždyť má velvyslankyně pravdu, Zdechovsky a ostatní se jen snaží nahrabat politické body brnkanim na emoce lidi a portretovanim Michalakove jako světice... aniž by znali pravdu... Marxova, Kapitán, kteří ba rozdíl od Zdechovskeho spis četli, potvrdili, ze by to v ČR dopadlo stejně. Zeman hrozil div ne válkou, psal králi jako otec otci, Zaorálek sliboval... a nic, jen se všichni svezli na te vlně emocí. Někdo více či méně vkusně. Rada toho už nechala, body to už zjevně nepřinese, no Zdechovsky jede tu linku porad dal....

4 17
možnosti
Foto

Milý pane, ani Marksová ani Kapitán onen spis neznali a ani nemohli znát. Nikdo nedělá z paní Michalákové světici ale jde pouze o konstatování faktů, že soudy i policie všechna obvinění proti ní smetly ze stolu.

12 0
možnosti
VR

Prostě a jednoduše. Pro Nory jsme jen prašivý póvl, který je dobrý maximálně jako zdroj dětí pro ponorštění a se kterým se nebudou bavit jako s rovným.

Co mi to jen připomíná.

10 0
možnosti
Foto

Nešel bych do extrémů, ale určitě nás neberou moc jako partneři.

2 0
možnosti
PH

Je zvláštní, že je teď na západě populární odsuzovat tzv. "bílé supremacisty", ale skutečně existující supremacismus západu vůči východu už nikdo nevidí.

4 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.