Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Váš příspěvek nebyl uložen.

Redakce iDNES.cz si nepřeje, aby se váš příspěvek objevil v diskusi, protože je v rozporu s pravidly pro diskutování na tomto serveru. Děkujeme za pochopení. Identifikační číslo nepovoleného příspěvku je: 93330511. Přečtěte si Pravidla pro diskutování a tento článek.

To už je dnes můj druhý komentář k tomuto tématu. Takže tu nelze dát odkazy na norské ani slovenské články. Orwell..... hmm, svoboda informací :(

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, o čem to bylo?

0 0
možnosti
LH

Barnevernet je kmenovou součástí kampaně, která směřuje k rozbití tradičního rodinného způsobu života, vnáší nejistotu i do možného výsledku rodičovské obrany zájmu vlastních dětí. Křehká jistota, ale velký strach z mocného nemocného státu. Chaos v myslích občanů na cestě za konečným cílem... a plíživě to putuje i k nám.

8 1
možnosti
Foto

Ano, stát vezme kontrolu nad rodinou a pak si s Vámi může dělat, co chce.

1 1
možnosti
Foto

Nedělám si iluze, že Norsko je nějaký ideální stát. Dost možná se tam plno nepravostí v sociální ochraně dětí stává. Ale zrovna Češi by si měli zamést nejdříve před vlastním prahem. Spousty českých otců jsou na tom se svými dětmi stejně jako paní Michaláková v Norsku, ale to kupodivu nikoho nevzrušuje. Češi mají zřejmě pravdu, když poukazují na norskou skvrnu, ale sami přitom sedí na hromadě hnoje.

1 0
možnosti
Foto

Ano, ani v ČR to mnohdy nebývá nejlepší.

1 0
možnosti
MK

Monika Elšíková k tomu počítám asi žádný komentář mít nebude... ;-)

3 0
možnosti
Foto

Nemusí se Vám to líbit,ale to nejhorší z pohledu dětí,co se nyní muže stát je fakt,že je po sedmi letech odeberou z pěstounských rodin a vrátí je zpět.Tak to bohužel je.S postupem a systémem norské sociálky nesouhlasím,ale nějak jsem nezaznamenal,že by občané Norska vytvářeli na svou vládu tlak,aby se cokoliv změnilo.Nemusí se nám to líbit,ale je to jejich zem a jejich pravidla.Tady už nikdo nic nevyhraje...

3 17
možnosti
VPS

Kolik let byly lidické děti po vypálení Lidic v "pěstounské" péči v německých rodinách? To těch pár maminek, které přežili válku a potom hledali své děti se na to měli vykašlat???

9 0
možnosti
VM

Mě zaraží jedna věc.Ze strany českého státu neschopnost státu tu situaci nějak vyřešit a paní Michalákové pomoci. Ti její kluci přece mají české občanství a Norové je podle mě neoprávněně zadržují české občany na svém území.Ti kluci přece nic nespáchali a paní Michaláková také ne , jinak by ji přece zavřeli / jako toho zminovaného pedofila / což se nestalo. To se tak bojíme na ty Nory trochu zatlačit. Nebo jde o peníze, bojíme se že nám nedají něco z těch " norských fondů.Je zajímavé, že v jiných případech byla větší snaha něco dělat viz ty dvě holčiny v Pakistánu, za které stát zaplatil tučné výkupné. Asi před dvěma lety prohlásil min. zahraničí Zaorálek - nemůžeme nic dělat, přece nevyhlásíme Norsku válku. No to asi ne, ale nějaké kroky by se udělat mohly. Řešení by bylo vystavit paní Michalákové a jejím synům diplomatické pasy aby si je mohla odvézt do republiky a zajistit jí dipl. imunitu na území Norska. Když může mít diplom. pas bývalý jihomoravský "hauptman" Michal Hašek pro by nemohli dostat Michalákovi. Možná že někdo řekne, že je to blbost ale já si myslím, že by to za pokus stálo i za cenu menší diplomatické roztržky. Lepší než čekat 10 let až budou kluci dospělí a vyprší jim "trest" možná se budou chtít vrátit do republiky. A možná nám ani Norové nevyhlásí válku. Kdyby se něco podobného nedej bože stalo v Rusku, že by tam naše děti "přidělili" na převýchovu do ruských rodin - to by bylo řevu a vyhoštovaní diplomatů, sankcí a možná něčeho horšího. Jinak pane Zdechovský Vám děkuji že se o ten případ i jiné případy / např. případ Kramný a pod./ zajímáte a staráte. Jste asi z poslanců jediný.

11 1
možnosti
Foto

Ten příběh je od samotného počátku doprovázen neskutečnou naivitou paní Michalákové a těch, kteří ji pomáhají. Přestože ona sama a i ostatní věděli moc dobře, s kým mají co do činění, stále se spoléhali a asi i nadále spoléhají na pomoc právníků a případně České republiky. Ta však nepřišla. President Zeman pronesl pár silných slov, ze kterých se asi v Norsku mohli popukat smíchy, Zaorálek se zajíkal zlostí u mikrofonu ale výsledek se nedostavil. Právníci i soudy jsou bezmocní a pokud se dobře pamatuji, v září se snad mělo konat nějaké jednání u mezinárodního soudu, o kterém je však stále ticho. Přestože paní Michaláková měla konkrétní nabídku řešení - odvozu dětí z Norska, tak jí odmítla, z důvodu v té době neexistující hrozby, že by je Česká republika do Norska vydala zpět. Z mého pohledu se jedná o nepochopitelný postoj, i vzhledem k tomu, že už několik let nikdo nic neví o osudu staršího ze synu. Nikdo jej neviděl, nikdo nezná jeho zdravotní stav. A Česká republika mlčí.

10 0
možnosti
Foto

Není to k nevíře, dokonce je to logické, podivná organizace přitahuje podivné lidi. Z logiky věci by tam normální člověk nemohl pracovat, protože by nedokázal být aktivní a rozhodovat o odebírání dětí nebo je dokonce odebírat. Do organizací, které rozhodují o právech lidí, se vždy naženou podivíni, úchylové, pedofilové, zahořklé baby a podobné typy, protože jim dělá dobře rozhodovat o osudech druhých. Bez takové organizace by nikdy tu možnost neměli. Je to všude a pak je na pováženou nabádat lidi, aby se při sporech v rodině na takové obraceli. Nikdy to nebude lepší, ani deset kontrol to nezlepší, protože normální člověk tam dělat nebude.

A u nás na tom pracujeme usilovně, ve výsledku to odnesou nejen Michalákovi, ale všichni. Sám nabádáte rodiče, aby se soudili, aby se obraceli na úřady, jenže jak jednou stát strčí nos do rodin, povede to k obdobě norské organizace, jinak to ani dopadnout nemůže. Takže se pohoršujete nad něčím, co vlastně sám pomáháte budovat.

3 0
možnosti
VF

Tak co navrhujete, jak to konkretně vyřešíme. Budem dojemně mluvit o mateřské lásce (což se tu děje), nebo půjdeme demonstrovat do Norska? Nejlepší bude, když ty chlapce uneseme a jejich matka se s nimi vrátí do ČR. Podobný návrat už jednou odmítla, zůstala v Norsku. Řeči, řeči, řeči.........

0 0
možnosti
VR

Nejhorší na tom je, jak neuvěřitelně vymletí jsou Norové. Oni s těmito zrůdnostmi souhlasí, protože je prý lepší sebrat děti preventivně, jen pro jistotu.

A EU? Ta radši buzeruje Maďarsko za to, že jí dostatečně neprovolává slávu.

15 0
možnosti
Foto

Norové nejsou vymletí, jen problém už překročil rubikon a bojí se ozvat. Protože když se ozvou riskují, že jim odeberou děti, protože jim dali bonbon v pátek místo v neděli. A EU se to líbí, představa, že mají poslušný dav, protože ho mohou ovládat přes děti, je více než lákavá, zejména dnes, kdy těch problémů způsobených EU, je víc než je zdrávo. Je to asi jako za komunistů, všichni věděli, že to nestojí za nic, ale málokdo měl odvahu to říct, protože by přišel o práci, a ještě by ho zavřeli za příživnictví, děti by mohly zapomenout na studia, atd. Pro všechny obdobné režimy je ideálem rozbít rodinné vazby a tím ovládnout lidi. Zdravý režim je ten, kdy je rodina nedotknutelná. Určitě se v takovém zdravém režimu vyskytnou lidé, kteří se křivě podívají na své dítě, ale pořád je to pro dítě lepší než státem vynucená adopce.

15 0
možnosti
VF

Paní Michaláková to nemá lehké, ale pokud někdy vyhraje, co to udělá s jejími chlapci? To je znovu vytrhnou ze současných rodin? Znovu se budou opakovat stresující situace? Nechejte je žít v klidu. Pravdu by se mohli dozvědět až v dospělosti, pak by to snad unesli. Měla jsem tři děti, nejsem necitlivá, ale víc držím palce těm chlapcům, než jejich matce.

3 19
možnosti
Foto

A teď si představte, že vaše tři děti by vám někdo v dětství odebral. Také byste si řekla, že je nebudete stresovat a necháte je u náhradních rodin? Každá milující matka bude za své děti bojovat do konce svého života!

21 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.