Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den,

mám na Vás pár otázek pane Zdechovský. Jste heterosexuál? A máte dítě? A teď si představte, že Vám někdo, například stát, zakáže adoptovat dítě jen proto, že jste homosexuál. Strašný to pocit, že? Tím, že by homosexuálové mohli adoptovat děti, se nemusí zpřetrhat rodové vazby. To dítě se to stejně dozví od otců/matek. Ale to je takový ten lidský faktor, který zákony, politici a úřady přehlíží. A upřímně, položme si otázku, stojí za to, pro dítě, mít otce alkoholika, co bije doma svojí ženu i dítě, nebo raději dítě svěřit do péče dvou otců, kteří by se o něj postarali s láskou, péčí, a vychovali naprosto "normálního" heterosexuálního člověka? Namísto psychicky narušenou bytost se sklony k alkoholismu (ano, bohužel si po rodičích bereme z výchovy více věcí, než si sami uvědomujeme). Zde si myslím, že je pro dobro dítěte radno přivřít oči nad homosexuály, nad všemi těmi dogmaty a omyly, ve které stále věříme, a udělat to, co je pro dítě nejlepší.

Co se týče migrantů, o tom raději pomlčím. Právě my, národ, který se vždy bránil proti utlačovatelům, bychom měli další utiskované chápat, ne na ně házet špínu.

Nás, pravičáky, urážíte s tím, že děláme něco špatně. A co když prostě chceme, aby se lidé nemuseli pozastavovat nad věcmi jako to, že migranti mají mít stejná práva jako občané EU, ale řešili to racionálně. Tímto nadpisem nabíháte xenofobním a diskriminačním náladám v naší společnosti, a to já považuji za cestu do pekel. Myslím si, že jako europoslanec máte rozhodně více věcí na starosti, než se pozastavovat nad takovými paskvily, jako jsou migranti, děti pro homosexuály, nebo liberální výchova. V dnešní době, už to opravdu nemá cenu. Akorát na Vás společnost začne nahlížet negativně, dnes je totiž IN to, co jste odsoudil.

0 0
možnosti

R^

Vaší zprávou jsem nepříjemně zaskočen. To, že se naše společnost vzdaluje od reality do jakési virtální společnosti, dnes již tvrdím všeobecně, ale že je naše společnost již v tak pokročilém rozkladu, to mi vyráží dech.

Žijeme v době, kdy se vytrácí pravolevá politická orientace a oddáváme se falešnému populismu, který se jen tak plácá zcela bezcílně.

V této podivné době by měli lidovci usilovat o stabilizující pohled na společnost, konfrontovat své politické postoje s tradovaným posláním Ježíše z Nazaretu a stát na pozici přirozených vztahů v rámci Božího stvoření a trvat na tom, aby člověk byl Božím obrazem i v té své svobodě jednání, kterou zjevně Bůh ctí. Takováto vyrovnaná svobodná a přirozená společnost by měla být naším cílem. Chcete-li KDU-ČSL by měla být opravdu konzervativně pravicovou stranou! Jinak ji nepotřebujeme.

Člověk je dle neuropatologů naprogramován k sebezničení. Jeho šance je v přijetí spásy Ježíše z Nazaretu v obnovení mezilidských vztahů v úctě, svobodě a spravedlnosti. Zdá se, že tento problém řeší člověk od pradávna, nejméně odkazem na vyprávění o prvním stvořeném člověku.

:-)

0 0
možnosti

M66i93c59h43a30l 14H10a18u15f

15. 6. 2018 13:36

Aha, takže co teď, když to chápu stejně, jako vy, pane poslanče ? Já totiž nevidím cestu/metodu, jak se zhoubného vlivu progresivní liberální levice zbavit.

Říkáte, že chcete změnit EU, ale jak ? Jak to chcete udělat, když jí ovládli právě tito liberálové ?

A to už nechávám stranou, co se jim podařilo natropit u nás doma, třeba paní Valachové.

Kudy ven ?

0 0
možnosti

Jsem velmi zvědavý, co Vám odpoví pan europoslanec.

Sám vidím cestu v láskyplnému předávání konzervativně pravicových postojů a vztahů k životu. Jinou možnost nevidím!

0 0
možnosti

Skvělý článek i vysvětlení. Problémem zůstává, že v nesvobodě EU bude náš stát podroben. Všichni čestní lidé by si to už mohli postupně uvědomit a přestat kotvit svou politiku či myšlení s falešným projektem "S EU (se sovětským svazem) navždy a nikdy jinak".

Benedikt XVI. kdysi v Řezně opakoval otázku z nějakého středověkého dialogu:" Co přinesl islám nového?". Byl za to napomenut téměř všemi politiky EU. Pokládám zde tutéž otázku vzhledem k členství naší země v EU: Co přinesla nového, dobrého nebo přínosného pro naši zemi? Čím nás dnes můžete povzbudit, abychom si mohli alespoň trochu myslet, že EU není jen prodání naší svobody bez boje?

2 0
možnosti

J22a27n 11R12á37ž

13. 6. 2018 14:12

Moje odpověď na Vámi položené otázky zní: Hospodářská unie (volný pohyb zboží a služeb, popřípadě selektovaný volný pohyb osob) má pro Evropu, tedy i pro nás smysl, ale idea poltické unie nemůže pro naši zemi přinést nic nového, dobrého, či přínosného. Členství v dnešní EU, při jejím současném vedení a realizované politice, není nic jiného, než prodání naší svobody bez boje!

1 1
možnosti

J85a36n 94R10á84ž

12. 6. 2018 19:43

Absurdností dnešní doby, kdy Evropu ovládli levicoví liberálové je, že na jedné straně se relativizují křesťanské hodnoty, ze kterých se odvodily etické zásady spolužití příslušníků naší civilizace a na druhé straně se absolutizuje universálnost lidských práv, jejichž myšlenka ale mohla vzniknout jedině v civilizaci založené na křesťanských etických hodnotách. Jiné civilizace, založené na jiných hodnotách pojem lidských práv totiž neznají.

Filozofie New Left, ovládající Evropu, produkuje ideu nového Evropana, který v pojetí multikulturalismu vznikne syntézou příslušníků různých kultur. Podle nositelů této ideologie je k započetí této syntézy nutno, aby všichni, bez rozdílu na kulturní a společenské zvyklosti i morální zásady, měli stejná lidská a posléze i občanská práva.

Že je to utopie už chápe stále víc Evropanů, ale se to dnes nesmí ani vyslovit, aniž by to nebylo podrobeno zdrcující mediální i politické kritice.

2 1
možnosti

Souhlas, pane Ráži, že Evropa vyrostla v humanismu postaveném na poslání Ježíše z Nazaretu a že je absurdní a chybné, pokud se ho tak rychle nyní vzdává. Mulitikulturalismus je možný jen za předpokladu, že pevně stojím na pozici křesťanských hodnot. Jinak mne mulikulturalismus smete do záhrobí. Samozřejmě!

Stejná lidská práva všech kulturních oblastí je možná jen za předpokladu, že stojím pevně na svých křesťanských hodnotách. Je tomu tak u nás? Není!

Proto se bojíme jiných etnik, která stojí pevně na svých ideologických kořenech!

Souhlas i s tím, že u nás je multikulturalismus utopií, protože naše kořeny nejsou pevné! Ale Zemanům kalašnikov není řešením!

0 0
možnosti

I80v75o 58B46o93u15š30e

12. 6. 2018 17:57

Proč je přemísťovat? Třeba proto, že hraniční státy toho mají plný kecky. A taky proto, že kdyby afričan věděl, že místo vysněného Německa může skončit v Estonsku nebo Maďarsku, tak nebude třeba tak žhavej vydat se na cestu.

0 5
možnosti

J90a60n 53R43á91ž

12. 6. 2018 20:03

V prvé řadě, musí imigrant věděl, že ho nepřijme žádná země. Ani Německo, ani Estonsko. To jest, že když vypluje na moře, tak bude mít jen dvě možnosti 1) Vrátit se zpět 2) Umřít žízní a hladem, či se utopit a když se vydá po souši, tak že narazí na plot, který když bude chtít překonat, budou ho čekat kulky se zbraní pohraniční stráže. Když se toto v Asii a Africe rozkřikne , tak by si každý rozmyslel vydávat se na tak riskantní cestu.

6 2
možnosti

P43e80t15r 16B88u82r27i40a74n

12. 6. 2018 13:34

Naprosto přesné, karma.

7 0
možnosti

Liberalismus je prostě nedosazitelna idea. Jak v ekonomice, tak ve společnosti. Společnost a pravidla obchodu měly vždy nějaká pravidla. Liberalismus je prostě filozofický a utopický ideál. Liberálové narazili na dno a nechtějí si to přiznat. Nelze někomu přiznat něco nad rámec daných práv. To pak omezí ostatní. Ostatně jak napsala jedna aktivistka, trvání na dodržování lidských práv a občanských norem dikriminuje Imigranty. Tím řekla vše.

11 2
možnosti
Foto

Děkuji za příspěvek a za zamyšlení. Vnímám to podobně.

1 0
možnosti

Napíši již poněkolikáté, co jsem Vám i panu Mithovi z ODS již napsal:

Nechápu, co s těmito názory ještě děláte ve straně, která podporuje politiku Bruselu, která se součástí stejného politického uskupení, kam patří i strana pana Schwarzenberga, jenž se k migraci staví zcela jinak, než je obsahem Vašeho článku. Nechápu, jak jste s těmito názory mohl podporovat prezidentskou volbu Jiřího Drahoše, který před dvěma a půl rokem podepsal neslavný vítačský dokument.

Dokud budete sloužit jakékoli straně z tohoto vítačského seskupení politických subjektů, tak já osobně budu považovat podobné vaše články za pokrytectví z Vaší strany. Jako když bývalí členové KSČ říkají, že byli v KSČ, ale s politikou Gustáva Husáka nesouhlasili.

V mých očích nejste zdravé jádro KDU-ČSL, které bojuje proti byrokratickému vedení, nýbrž pokrytec, který na jednu stranu něco píše, ale když přijde na lámání chleba, tak mu jeho spolek a jeho funkce jsou bližší.

1 4
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Beneši,

můžete mi napsat:

a. kdo je zdravé jádro KDU-ČSL

b. jak jste přišel, že mi jde o funkce?

c. proč bych nemohl podporovat Jiřího Drahoše a zda musím mít vždy ve všem stejné názory, abych ho mohl podporovat?

d. a více k té KSČ. Nějak tomu nerozumím. Nemůžeme kritizovat EU, když jí chceme změnit?

Děkuji za odpovědi.

;-)

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS