Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I když tentokrát jsou lidovci na straně zdravého rozumu, nedá mi se nezeptat. Pane poslanče, co jste proti istanbulským blábolům udělal z titulu své funkce, kromě tradičního nadávání na blogu? Nějaká poslanecká iniciativa by nebyla? Co udělala Vaše zásadová partaj? Tím velkým odporem lidovců myslíte, že Vaši ministři zvedli na vládě ruku proti a dál jste seděli ve vládě s těmi, kdo je prosazují? Co evropští lidovci, kterým se křesťanské hodnoty hodí do volebních programů?

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

už jsem to psala výše, ale raději znovu.

Istanbulská úmluva není žádná legislativa EU. Pochází od Rady Evropy (je to i v nezkráceném názvu), což je meziparlamentní organizace principiálně podobná spíše OSN, kdy jsou členy třeba i Turecko nebo USA. Na půdě EP se o Úmluvě hlasovalo minimálně 2x, vždy to bylo ve formě rezoluce, tedy přijetí nezávazného a nevynutitelného stanoviska (má to význam hlavně v mezinárodní diplomacii, všichni znají "stanovisko" EU k problematice).

Vím o hlasování 24. 11. 2016, kdy to výrazně neprošlo. Stanovisko celé Evropské lidové strany (dále EPP) bylo hlasovat proti s tím, že „není třetí pohlaví“: http://www.votewatch.eu/en/term8-motions-for-resolutions-eu-accession-to-the-istanbul-convention-on-preventing-and-combating-violence-2.html

Další hlasování bylo 12/9/17, kdy to bylo celkově 73 % pro, EPP také doporučila hlasovat pro (svou roli tam hrála i změněná argumentace ve stylu "to snad souhlasíte s obřízkami???" jak níže zkouší i další diskutující), ale jen kvůli tomu, že hlasování označili za formální, protože Istanbulskou úmluvu už stejně všechny státy podepsaly (jen někde chybí přímá ratifikace - např. právě v ČR), nicméně většina lidoveckých poslanců to nerespektovala a "rebelila". Zdechovský také proti. http://www.votewatch.eu/en/term8-eu-accession-to-the-council-of-europe-convention-on-preventing-and-combating-violence-against-women-.html

Boj proti Úmluvě s panem Zdechovským nevzdáváme a tento blog je toho důkazem. Dáváme tím totiž nejen našim poslancům co nejvíc konkrétních argumentů, aby jimi mohli utlouct ty, kdo s tímto nadbytečným gender nesmyslem souhlasí a rozhodné hlasování v PSP a následně Senátu tak bylo PROTI Úmluvě.

1 0
možnosti
TH

NAsili na zRvenach jako blabol?

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.