Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z citovaných pasáží pro mě nevyplývá, že smlouva je "nesmysl". Pokud se stát zaváže, že bude v některé oblasti pracovat, je zřejmé, že musí na tuto činnost vyhradit prostředky. Aby se ve školách diskutovalo o tom, co jsou stereotypy a že ne všichni jsme stejní, je podle mě taky správná věc.

Smlouva nikde nemluví o násilí můžů proti ženám! Úmluva (ostatně jako jí obdobné úmluvy např. úmluvy na ochranu dětí) si vybírá konkrétní problém a zaměřuje se na něj a vyhraňuje se vůči němu. Zavazuje stát a například státní zaměstnance, aby se tomuto problému věnovali - může se samozřejmě jednat i o ženy v uniformě nebo na úřadě, které podléhají předsudkům a budou se chovat vůči obětem nepatřičně.

To, že autor vytáhl někde karty, které jsem v této podobě hrála už se svojí babičkou před více než 20 lety považuje za úsměvný důkaz toho, jak se někdo snaží najít argumenty za každou cenu.:-)

Každopádně přikládám odkaz na znění úmluvy, ať si udělá každý svůj názor a nepapouškuje někoho jiného: http://www.profem.cz/shared/clanky/201/Convention%20210%20Czech.pdf

0 0
možnosti
Foto

Nemáme kvalitní porodnice a jsme už tak daleko, že jsou si toho vědomi i porodníci. Nedůstojné rodit v prostoru pouze odděleným plentami a koukat si s protějšími ženami mezi nohy...toto bychom měli řešit...i násilí na ženách, které jsou při porodu...násilí na dětech, kdy jsem byla před pár dny na chirurgii svědkem toho, jak tam hodně násilím šili holčičku, která už měla trauma z jiné nemocnice a dvě sestry se tam před zraky nás sedících a čekající pohádaly o tom, zda je dobré s dítětem a bolestí pracovat nebo ho prostě brát jako věci, držet ho násilím a ještě mu nadávat...trauma měly obě - dítě i matka a napůl i ta druhá sestra. Pocítila jsem to i na sobě (neboť jsem to jako hodně malá také zažila), měla chuť tam běžet, ale s vykloubeným kolenem to nešlo...nejde všechno řešit zákony. Sestra před námi všemi pronesla "hlavně, že řešíme kdejakou kravinu, ale toto zásadní ve zdravotnictví, jak přistupovat k dětem při bolavých zákrocích, to nám zcela uniká a vyhýbáme se tomu." Vyhýbáme se i tomu, že kluci vyhledávají násilný sex na youtube. V rámci řešení gamblerství na internetu byl pan Závodský (který v tom hodně udělal) vyhozen (další téma). Tak si to komplikujeme a podstatné neřešíme.

0 0
možnosti

Jasné ne snaze zakonzervovat Česko na úrovni genderových stereotypů Troškových pohádek

0 0
možnosti

Pane Zdechovský, mluvíte, píšete a skutek utek. Loni jsem Vás oslovila ve věci násilí na mužích, Vy jste se neobtěžoval na můj e-mail ani odpovědět.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, nejprve zopakuji, že Istanbulská úmluva není žádná legislativa EU. Pochází od Rady Evropy (je to i v nezkráceném názvu), což je meziparlamentní organizace principiálně podobná spíše OSN, kdy jsou členy třeba i Turecko nebo USA. Na půdě EP se o Úmluvě hlasovalo minimálně 2x, vždy to bylo ve formě rezoluce, tedy přijetí nezávazného a nevynutitelného stanoviska (má to význam hlavně v mezinárodní diplomacii, všichni znají "stanovisko" EU k problematice).

Vím o hlasování 24. 11. 2016, kdy to výrazně neprošlo. Stanovisko celé Evropské lidové strany bylo hlasovat proti s tím, že „není třetí pohlaví“:

http://www.votewatch.eu/en/term8-motions-for-resolutions-eu-accession-to-the-istanbul-convention-on-preventing-and-combating-violence-2.html

Další hlasování bylo 12/9/17, kdy to bylo 73 % pro, EPP doporučila hlasovat pro, ale jen kvůli tomu, že hlasování označili za formální, protože Istanbulskou úmluvu už stejně všechny státy podepsaly (jen někde chybí přímá ratifikace - např. právě v ČR), nicméně většina lidoveckých poslanců to nerespektovala a "rebelila". Zdechovský také proti. http://www.votewatch.eu/en/term8-eu-accession-to-the-council-of-europe-convention-on-preventing-and-combating-violence-against-women-.html

Zde bych podotkla, že tomu zcela změnili název a prezentovali to už jen čistě jako „boj proti násilí na ženách“, kdy se argumentuje tím, že „přeci nesouhlasíte s obřízkou?!“. Už jsem ale psala do diskuze, jestli tedy tak nutně potřebujeme do našeho kulturního prostředí a velmi dobře napsaného zákona o domácím násilí, explicitně dávat ještě obřízku, ok, udělejme to, ale kvůli tomu nemusíme ratifikovat CELOU Úmluvu.

Boj proti Úmluvě s panem Zdechovským nevzdáváme a tento komentář je toho důkazem. Dáváme tím totiž nejen našim poslancům co nejvíc konkrétních argumentů, aby jimi mohli utlouct ty, kdo s tímto nadbytečným gender nesmyslem souhlasí a rozhodné hlasování v PSP a následně Senátu tak bylo PROTI Úmluvě.

1 0
možnosti
Foto

I když tentokrát jsou lidovci na straně zdravého rozumu, nedá mi se nezeptat. Pane poslanče, co jste proti istanbulským blábolům udělal z titulu své funkce, kromě tradičního nadávání na blogu? Nějaká poslanecká iniciativa by nebyla? Co udělala Vaše zásadová partaj? Tím velkým odporem lidovců myslíte, že Vaši ministři zvedli na vládě ruku proti a dál jste seděli ve vládě s těmi, kdo je prosazují? Co evropští lidovci, kterým se křesťanské hodnoty hodí do volebních programů?

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

už jsem to psala výše, ale raději znovu.

Istanbulská úmluva není žádná legislativa EU. Pochází od Rady Evropy (je to i v nezkráceném názvu), což je meziparlamentní organizace principiálně podobná spíše OSN, kdy jsou členy třeba i Turecko nebo USA. Na půdě EP se o Úmluvě hlasovalo minimálně 2x, vždy to bylo ve formě rezoluce, tedy přijetí nezávazného a nevynutitelného stanoviska (má to význam hlavně v mezinárodní diplomacii, všichni znají "stanovisko" EU k problematice).

Vím o hlasování 24. 11. 2016, kdy to výrazně neprošlo. Stanovisko celé Evropské lidové strany (dále EPP) bylo hlasovat proti s tím, že „není třetí pohlaví“: http://www.votewatch.eu/en/term8-motions-for-resolutions-eu-accession-to-the-istanbul-convention-on-preventing-and-combating-violence-2.html

Další hlasování bylo 12/9/17, kdy to bylo celkově 73 % pro, EPP také doporučila hlasovat pro (svou roli tam hrála i změněná argumentace ve stylu "to snad souhlasíte s obřízkami???" jak níže zkouší i další diskutující), ale jen kvůli tomu, že hlasování označili za formální, protože Istanbulskou úmluvu už stejně všechny státy podepsaly (jen někde chybí přímá ratifikace - např. právě v ČR), nicméně většina lidoveckých poslanců to nerespektovala a "rebelila". Zdechovský také proti. http://www.votewatch.eu/en/term8-eu-accession-to-the-council-of-europe-convention-on-preventing-and-combating-violence-against-women-.html

Boj proti Úmluvě s panem Zdechovským nevzdáváme a tento blog je toho důkazem. Dáváme tím totiž nejen našim poslancům co nejvíc konkrétních argumentů, aby jimi mohli utlouct ty, kdo s tímto nadbytečným gender nesmyslem souhlasí a rozhodné hlasování v PSP a následně Senátu tak bylo PROTI Úmluvě.

1 0
možnosti

Ten úmysl (co vede do pekla) už dávno není dobrý.

4 0
možnosti

To je ale uplne spatne, co tady pisete: protože genderově stereotypní chování jde prý odstranit jedině tak, že budeme dětem nejdéle od mateřinek vtloukat do hlavy, že mezi muži a ženami nejsou rozdíly..

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=660411

To neni o vymazavani rozdilu. Jak pise pan Ponec pode mnou, jde o zavazne veci. Klidne to napisu jeste jednou.

....zavádí soubor definic trestných činů, například mrzačení ženského genitálu, vynucený sňatek, nebezpečné pronásledování (stalking), vynucený potrat a vynucená sterilizace a tak státy státy budou povinny do svých právních systémů zabudovat závažné přečiny, jež tam předtím neexistovaly.

Kde vydite vymyzavani ropzdilu mezi zenami a muzi? A i kdyby , o tom gender fakt neni je to o ROZDILECH.

1 8
možnosti

P40a75v51e15l 36P24o49n73e95c

27. 4. 2018 13:51

Istambulská úmluva z roku 2011 zavádí soubor definic trestných činů, například mrzačení ženského genitálu, vynucený sňatek, nebezpečné pronásledování (stalking), vynucený potrat a vynucená sterilizace a tak státy státy budou povinny do svých právních systémů zabudovat závažné přečiny, jež tam předtím neexistovaly. Význam to může mít pro ženy z islámských zemí. Pojetí výuky genderu na školách však není moc konkrétní a je zřejmé, že v Evropě se na tom budou přiživovat řada neziskovek.

12 0
možnosti

Narodil jsem se do přehlédného světa v roce 1953. Muži byli muži, ženy byly ženy, děti byly děti. Nyxní přestávám světu rozumět a je tudíž čas odejít. Jak to asi bude za 60 let? Budou zase ženy ženami a muži muži, nebo nějak jinak?

12 2
možnosti

Zasloužená karma. Fakt není nutné na každý problém vymýšlet speciální právní normu, zákon, úmluvu atd. Výsledkem pak bývá totální galimatyáš, ve kterém se nevyznají ani právníci.

10 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS