Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Soudců, zapisovatelů i asistentů vůbec není dlouhodobý zoufalý nedostatek, máme jich mnohem víc než v jiných zemích. Oni by jen chtěli jako každá byrokracie narůstat. Přitom si z 90 % práci přidělávají sami (jak už to byrokracie umí). Kdyby přestali řešit, jestli jeden rodič umí lépe vařit a druhý číst pohádky a co z toho je důležitější, a místo toho jednoduše prosazovali ústavní právo dítěte na péči obou rodičů, měli by většinu případů vyřešenou snadno.

4 0
možnosti
Foto

Aleši, jsou soudy, kde agendu Opatrovnických soudů řeší jeden člověk, protože druhý soudce je nemocný, nebo to nikdo nechce dělat. Jinak nevím, kdy jste byl u jednání soudů, ale já mám zkušenost, že tam zapisovatelka už není a vše se nahrává.

0 2
možnosti
Foto

To jsem teď zažil u jednoho krajského soudu, na okresech to bylo se zapisovatelkami. Ale to je vedlejší, nejdůležitější je přístup soudkyně. Pokud dá oběma rodičům hned od začátku jasně najevo, že jeden druhého nevyšachuje (nejlépe předběžným opatřením o střídavé péči), nebude se pak na jednáních složitě řešit, kdo je lepší rodič (posudky na rodiče jsou úplná zhovadilost), ale bude se řešit jen to, jak nejlépe péči mezi rodiče rozdělit s ohledem na dítě.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.