Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Norsko je nebezpečná země pro rodiny s dětmi, tam děti patří státu a nikdo nemá jistotu, že rodině zůstanou, pro nás nepochopitelné, pro ně již běžná praxe, naše, stávající ministryně by tento model měla i v ČR: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=616278

8 2
možnosti
Foto

Bohužel její příchylnost k norské ideologie je veřejně známé tajemství.

1 0
možnosti
Foto

Každý stát někdy odebral dítě, aniž k tomu byl velmi vážný důvod. Myslím, že u nás to byla holčička, která se jmenovala Jarní Bouře (nebo tak nějak) a rodiče chtěli žít přírodním způsobem života.

Prostě, není na světě stát, kde by nedošlo k přehmatu, ale Norsku jich je možná podstatně víc. Četl jsem nedbale a přeskakoval jsem.

Ale, pokud nějaká Norka požádala o azyl v Polsku, tak to je nesmysl. Jednak je Norsko bezpečná země a navíc se v Polsku může bez problémů a bez azylu usadit.

2 6
možnosti
Foto

nemůže se tam bez problémů usadit, protože to je podle norských zákonů trestné. více tady, z případu dvojčat Natashy a Erika Olsenových:

"Barnevernet podle paragrafu § 261trestního práva na rodiče nechal vydat zatykač. Vycestováním z Norska totiž údajně odmítli dát dětem nejlepší možnou péči a unesli své vlastní děti, zatímco Barnevernet požadoval převzetí do své péče. Za tímto účelem se nestyděli nejen kontaktovat Interpol, aby je našel, ale i zablokovat rodičům bankovní účty a odříznout je tak od financí. Naštěstí se našlo dost lidí nejen v Norsku a Polsku, kteří se na ně složili."

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=579268

Jinak ano, i v ČR se dějí přešlapy, nějaká náprava a revize případů je zde ale o 100% jednodušší + nikdy jsme o sobě neprohlásili, jak jsme nejvíc demokratická země na světě s nejlepším systémem ochrany dětí, kdy bychom ještě platili ostatním, aby to od nás zkopírovali. Při těchto tvrzeních je pak 9 uznaných žalob u ESLP opravdu podpásovka a jakékoliv srovnání s ČR úplně absurdní.

13 0
možnosti
Foto

Výborný článek, nelze už věřit Barnevernetu, policii ani soudům, v Norsku se děje něco strašného, celé generace dětí trpí kvůli pomatencům, kteří mají jediný cíl "BYZNYS", strach z totality tam stále přetrvává !!!

8 2
možnosti

Toto je vas volebni program?

1 13
možnosti

Vážený pane Zdechovský,

nezlobte se, ale Váš článek je opět manipulativní. Vycházíte jen z toho, co říká jedna strana. Nepředkládáte žádný verdikt, rozsudek Komise či soudů, aby si ho člověk mohl přečíst a udělat si obrázek sám. Přečdkládáte vždy jenom tvrzení té strany, která se vám hodí a za důkaz čehokoliv pokládáte článek jednoho poslance, který také obsahuje jen jeho pohled na věc, nikoliv citace z rozsudků. Např. proč v případě té paní žádající o azyl zveřejňujete jen její verzi událostí a ne rozsudky, případně aspoň verzi otce staršího dítěte, který je má v péči? Prostě JPP- Jedna paní povídala, nezlobte se.Kdo někdy četl verdikty norské Komise nebo soudů, ví, že jsou velmi dobře zargumentované, zdůvodněné. Chce to pracovat s konkrétními rozsudky, jinak je to s prominutím dojmologie.

Nevím také, proč v případě rozhodování Štrasburského soudu uvádíte, že má být ostudou, že se tam projednává devět (nyní již jen osm) případů k BV. Celkově má ovšem Norsko u soudu ve Sťrasburku mnohem více případů, tak jako jiné země, např. Česká republika.Je také zajímavé, že zmiňujete případ z úplně jiného ranku, z jiné oblasti, kde Norsko prohrálo (šlo o to, zda má novinář stojící před trestním soudem v roli svědka povinnost odkrýt svůj zdroj). Je signifikatní, že čtenářům z tématu BV naopak zamlčujete, že v posledním roce Norsko několik případů tohoto typu vyhrálo, naposled jeden z těch Vámi zmíněných devíti- https://www.nrk.no/norge/norge-frikjent-i-strasbourg-1.13675007 (rozsudek ze 7.9. 2017- ten je pro Vás nezajímavý?).

Zajímavý článek o ČR vs. Barnevernet vyšel v norském tisku minulý týden, ale ten Vás nezaujal? https://agendamagasin.no/artikler/landet-stjeler-barn/

5 13
možnosti
Foto

Paní Valachová, pokud jste skutečně někdy nějaký rozsudek četla, tak víte, že je zde často odkázáno na výpověď pracovníků BV nebo pěstounů. Pouze člověk právně naivní může tvrdit, že jsou cituji: "dobře zargumentované, zdůvodněné." To byly rozsudku komunistů také. :-/

Jinak věřte mi, že se brzo dozvíme o devátém případě ;-)

A jinak ten článek, co zmiňujete, mě spíše pobavil. Bylo to, jako kdybyste ho psala Vy. Zvlášť ty linky na ruskou propagandu ;-);-D;-D Na to nemá cenu ani reagovat;-D

7 3
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS