Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Pane Zdechovský, z vašeho článku mám dojem, že by nevadilo, kdyby se nevyužitých kostelů ujal třeba klub mladých modelářů, rád bych si ale od Vás přečetl, proč vadí právě islám?

0 0
možnosti
JL

No nevím, zda Britové, ti kramáři, jak říkal Hitler, se všichni dali na islám? Oni jsou takoví pragmatici, spíš budou ateisti se sklonem k investicím do nemovitostí.

0 0
možnosti
LK

L91e71o19š 86K61a85ň58a

26. 8. 2017 18:21

Trochu zavádějící nadpis. Účast na náboženském rituálu neznamená válcování. Je to věc věřících.

1 1
možnosti
JV

J54i83ř11í 69V68a79c43a

26. 8. 2017 7:39

Církve nepřicházejí o ovečky jen tak pro nic za nic. Mnoho lidí cítí jejich pokrytectví.

2 0
možnosti
Foto

Naše církve bohužel předvedly, jak výnosný je byznys s "dušemi".

Na většinu našich občanů tato jejich neuvěřitelná chamtivost měla špatný účinek.

A pokud bychom byli opravdu objektivní, tak umírnění muslimové nejsou tolik chamtiví jako např. naši křestané. Vždyť hlavním cílem Bělobrádkovy KDU-ČSL bylo pouze ohlídat si církevní restituce v maximálním rozsahu.

Proto se naši křesťané nemohou divit, že naše kostely zejí prázdnotou.

1 0
možnosti
PK

Přiznám se, že miluji církevní památky a hudbu. Když zazní takový Panis angelicus - je to nádhera. Zejména v kostele. Ale jinak církev "zkameněla", přitom filosofie v 21.století chybí. Nechápu např. honbu za zázraky a blahořečit a svatořečit - ale nechci věřící křesťany "zlobit".

K článku - i když se mi protestantské církve zdály takové modernější, méně pozlátka, tak nejen v Británii ale i ve Skandinávii jsou "kyrky" prázdné. To říkají i švédští přátelé.

0 0
možnosti
Foto

Církevní restituce v ČR znovu vrátily církve do boje o moc. Jen ty církve, které usilují o podíl na řízení společnosti mohou ohrožovat postavení ateistického obyvatelstva. Postoj občanů ČR k imigrantům je v mnoha ohledech dán jejich nedůvěrou v islám, který se k moci neúprosně dere. Dejme si pozor na změny České ústavy, které budou vyžadovány církvemi. Naprosto stejně je vhodné chránit vzdělávací systém před návratem církevních učení do školních osnov. Tento boj se již rozhořel a nebude lehký, pokud bude svoboda jednotlivce (menšiny) povzbuzována státem tak, jako doposud. Jako národ jsme se dobře naučili vnitřně odmítat německou nadřazenost za císaře pána a sovětskou bolševickou morálku (zvláště po událostech 1968) za socializmu. Několik generací které jsou vzdělány dle vědeckého světového názoru jsou naší výhodou v Evropě, která si nedovede ubránit své židovské a křesťanské hodnoty proti islámu.

3 1
možnosti

Odmítáme Boha Ježíše Krista? Tak přijmeme Boha Mohamedova!

:-)

0 1
možnosti
PH

P72e60t28r 67H66o23r75á34k

24. 8. 2017 21:41

Nebo si zachováme rozum.

5 0
možnosti
BD

Dnes mají snahu monoteistické církve jinou než před stovkami let. Jde o spojení Judaismu,Křesťanství a Islámu. Zvláštní úlohu bude mít Pravoslavná církev v Rusku a Cařihradu. Samozřejmě sílí Islám v Evropě z několika příčin. Křesťanství nic nenabízí, jen vyžaduje. Islám je nejmladší církev a je založena na moderních hodnotách. S tím nikdo nic nenadělá- to je fakt. Katolická církev prakticky končí se svým vlivem a současný papež František bude posledním papežem této ery.

Naší obrovskou chybou je,že nechápe modernost a etiku Islámu a považujeme ho za tmářství.

0 10
možnosti
PH

P93e13t52r 90H26o35r68á82k

24. 8. 2017 21:42

V čem je islám moderní? Něco mi uniklo?

8 0
možnosti
KS

Jak by mohl islám válcovat křesťanství, když většina Evropanů je křesťany jen z tradice.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS