Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J27a73n 69R32á15ž

3. 8. 2017 11:59

Je na čase, aby Evropská komise svým Nařízením zakázala v EU grilování. Podle jedné francouzské studie se takové obyčejné dvouhodinové grilování vyrovná svou škodlivostí 220 tisícům vykouřených cigaret. Karcinogenní látky totiž při něm totiž nejen vdechujeme, ale zároveň také ještě přímo polykáme, protože na povrchu masa karcinogeny vznikají.

Součástí Nařízení by měl být i závazný návod na zdravé grilování: Maso zbavené tukových částí upečte v mikrovlnce a pro zachování atmosféry grilování je následně položíte na rošt grilu, pod kterým by jako kulisa grilování hořela ekologicky nezávadná dýmovnice. Iluze grilování tak bude zachována, aniž bychom byli ohrožení karcinogeny.

Tato úvaha mne napadla při obracení prorostlé krkovičky na roštu grilu, neb považuji za nezodpovědné, že Evropská komise ještě dovoluje, abychom si mohli kazit zdraví něčím tak nezdravým, jako je grilování;-D

1 0
možnosti

I86v72o 64B22o85u19š12e

2. 8. 2017 20:55

Nejhorší je, když eu-hoaxy šíří členové EU parlamentu. To se člověk musí ptát, co tam dotyční vlastně dělají.

0 0
možnosti

Já tomu nerozumím: tak chce EU zakázat hranolky, nebo tu dvakrát smažené hranolky nejsou hrabolkami a celé je to lež?

A proč vůbec ta mocná a drahá organizace řeší takové hlouposti?

4 0
možnosti

Tak si to celé nechte od někoho přečíst a případně vysvětlit. :-)

0 1
možnosti

Hranolky jsou skodlive? Prej karcinogenni? Tak jak je mozne ze nejsem uz davno pod drnem?

1 0
možnosti

Protoze akrylamid neni prokazatelne karcinogenni, spada do stejne kategorie jako treba cervene maso, tzn. pravdepodobny lidsky karcinogen (skupina 2a). nejste pod drnem proto, protoze by mnohem driv byli pod drnem pijaci alkoholu (ten spada do skupiny 1, tzn. prokazany lidsky karcinogen). Pokud takhle bude EU pokracovat, tak zacne zakazovat opalovani a cigarety (taky skupina 1). Pardon, bude vydavat doporuceni, ze se mate opalovat maximalne deset minut denne a pokud to prekrocite, tak zahaji kroky k tomu, abyste tak necinil, jinak receno vam to nezakaze, ale prikaze.

3 0
možnosti

Už po několikáté :"...a četl jste ten článek?". Pane, četl jste Vy svůj perex, který není ani úvodem, natož aby podal zkrácenou informaci, co doopravdy chcete sdělit a místo něj předkládáte pretext (lživý obsah), kterým spíš chcete nalákat k přečtení takové, kteří mají aversi k jakémukoliv zákazu vzešlého z EU, aby jste jim to pak pořádně, v přeneseném slova smyslu, mohl vytmavit? Jste bulvár nebo misionář? Nedivte se, že nikdo nečte, tak jako jsem celé nedočetl ani já a proto se nemohu plně vyjádřit k obsahu, ale můžete si za to jen Vy sám, nikoliv čtenář - v čtenáři nikdy chyba není. ;-)

1 3
možnosti

Není chyba v čtenáři, že si nepřečte celý článek? ;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

R^ Mě osobně zákaz vyhovuje, protože zkoumat, zda jsou dvakrát, třikrát či čtyřikrát přepálené, by mě nebavilo a netušila jsem, že existují také hranolky dvakrát smažené...brrrr:-/ ...ale na druhou stranu chápu i lidi, kteří čím dál více vnímají regulace EU místo svobody podnikání. Tak já tedy dávám zprávu podnikatelům, že nejen, že nechci dvojitě smažené hranolky, ale pokud by proti doporučení unie mi je chtěli nabídnout, tak ať mě prosím informují. Ptát se u každé potraviny, kolikrát a jak je čím zmršená do karcinogenní či jiné hmoty se mi fakt nechce.

2 1
možnosti
Foto

J14a69n18a 53M40a12j87o20v96á

28. 7. 2017 23:43

To není tak složité, já třeba hranolky nejím vůbec. Ale to není důvod zakazovat je ostatním. A pokud vím, předsmažené se dosmažují běžně, takže...

3 0
možnosti
Foto

J63a11n17a 69M57a94j79o49v98á

28. 7. 2017 18:52

To se fakt EP zabývá takovými kravinami?

Ostatně...ano, asi ano.

5 2
možnosti
Foto

Čím více kravin lidi dělají, tím bují administrace. Primárně je to tím, že se snažíme všechno očůrat: Z jídla udělat nezdravou hmotu (jen aby byl snazší obchod), daně platit v daňových rájích, používat pesticidy tak, že už řada lidí nemůže mít děti...je to opruz a specielně, když má člověk začít podnikat...pročíst haldy zákonů. Ale příčina je v tom, že si nevážíme jeden druhého a pak to musí řešit zákony. Za doby Šalamouna...tak to je výzva pro nás: Nikdy ani malinko nic neobejít a být tím příkladem pro ostatní a když někdo udělá (zejména děti) nebát se je na to upozornit. Pak třeba řada zákonů nebude muset platit V, protože to bude prostě jasně za hranou a ani nás nenapadne to obejít. Ano píši z říše snů, ale někudy ta cesta vede a MÁME SVOBODNOU VOLBU.

2 0
možnosti

Vážený pane, uvítal bych, kdyby jste se Vy a celá EU věnovala zabránění muslimské invaze do Evropy a neztrácela čas takovými kravinami jako jsou dvakrát smažené hranolky.

6 5
možnosti
Foto

R^ Díky, že připomínáte migraci. Právě Tomáš Zdechovský na ní pracuje usilovně, jak se dá. Bohužel ale není kouzelník a Evropa má své tempo. Platí ale "nezáleží, co se stane, záleží, co uděláš." Můžete se podívat na jeho práci k tomu.

2 0
možnosti

Jo, pise o tom veleseriozni Huffingten post ci die Welt. Pravda je ovsem nekde jinde:

http://www.focus.de/gesundheit/videos/bruessel-will-die-eu-pommes-verbieten-kommission-sieht-sich-zu-absurder-klarstellung-genoetigt_id_7380840.html

Od Europoslance bych ocekaval ze nenaleti na kazdou ptakovinu, ale hlavne ze ji nebude jeste sirit.

1 2
možnosti
Foto

Já jí nešířím. Ten článek si přečtěte a ne jen titulek, Vladimíre ;-)

4 0
možnosti

I49v12o 59B70o71u52š81e

28. 7. 2017 15:11

Brusel - to jste i vy. Tak proč nepíšete v ich-formě?

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS