Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Ten šílenec, který postřílel lidi v gay klubu, by se možná oslovením "Dámy a pánové" mohl jen ujistit, že nepatří mezi dámy ani pány. Dámy a pánové, muži a ženy jsou koncepty, na které se nabalují genderově specifické významy. Kdo otevře komunitu i těm, co se cítí jinak, může udělat jedině dobře. Jazyk není samozřejmě spasitel světa, ale už to duhové logo dává něco dobrého najevo: jsme rozmanitá společnost a všichni v ní najdeme své místo na slunci. Chudáci typu Zdechovského toto nikdy nepochopí.

0 16
možnosti
Foto

P93e32t46r 11K23o10u71c46k48ý

18. 7. 2017 11:44

Valdrová (paní nepíšu, protože si nejsem jist, zda Vás tímto označením neurazím), Vy jste typická ukázka dnešních lepších lidí, kteří bez mrknutí oka o druhém napíšou, že je chudák. A protože jsem také z kasty chudáků, tak napíšu jen, že je mi z Vás na blití.

16 0
možnosti
Foto

Mísy a pisoáry bych nevyhazoval. Použití pisoáru může u mužů hodně urychlit frontu, a mísu přece mohou používat dámy, pánové i všichni ostatní. Když jsou pánové na velkou, také musí na velkou, a když jdou na malou, také močí často do mísy (doma má málokdo pisoár).

0 0
možnosti
JK

"Good morning, everyone..." mi přijde dost neosobní. Každý by přece měl mít právo, aby jej v metru přivítali důstojně a aby se tam cítil jako doma.

Já bych navrhoval, aby hlášení vypadalo nějak takto: "Vážené dámy, vážení pánové, vážené třetí pohlaví, vážení běloši, vážení černoši, vážení asiaté, vážení křesťané, vážení muslimové, vážení židé, vážení hinduisté, vážení budhisté, vážení heterosexuálové, vážení homosexuálové,...." No a tak by to mohlo pokračovat dál.

Musel by se vytvořit nějaký seznam, ve kterém by byly všechny národnosti a menšiny, které je nutno přivítat. Pak by ještě musela vzniknout speciální komise, která by ten seznam doplňovala a opravovala. No a pak už by snad bylo korektnosti učiněno zadost. Problém by byl jedině v tom, v jakém to číst pořadí...:-)

1 0
možnosti
JZ

Ještě Vám tam chybí děti, mladiství, ožralci, bezďáci, alternativci a jiní, kteří se neidentifikují s kategorií vážená dáma/vážený pán.

1 0
možnosti
MF

nechápu, jak mohli Angličani takhle zdegenerovat :-/

odstraňují sochy bílých mužů ve škole, samé zákazy, příkazy, nařízení (např.děti si nesmí hrát na honěnou, protože to je nebezpečné...)

8 0
možnosti
JAZ

To křesťanské lobby už všem přerůstá přes hlavu.

0 6
možnosti
JS

Upřímně, s tímto má "křesťanská" lobby houby co do činění.....

2 0
možnosti
KD

Tak u nás by mohli vítat v metru třeba "Čau lidi";-D, to by nemuselo nikoho naštvat, myslím že by byli spokojeni všichni.[>-]EU a za tím pozdravem by mohli ještě říkat ať žije Evropská unie.

1 0
možnosti
AK

A co když jsem černý pasažér, tedy cestuji bez platné jízdenky? Jsem ještě vážený? Tedy váží si mě DP , když mu nedávám peníze? Přesto by mě měl ve voze přivítat. ;-D

0 0
možnosti

Černý pasažér???8-o To si děláte srandu, jak rasistické.

2 0
možnosti
MK

M47i87l13a28n 92K59o87i33š

17. 7. 2017 22:51

Myslím, že už se to dost přehání.... za chvíli se bude moct používat snad jen oslovení Vážení Homo Sapiens. No jo, ale Sapiens znamená rozumný a jak k tomu přijdou ti, kteří rozumní nejsou? Tak necháme oslovení jen Sapiens? No jo, ale jak by k tomu přišli pejsci a kočky (taky občas cestují metrem), ti by se taky mohli cítit dotčení oslovením...

Takže kam až tuhle debilitu necháme dojít?

11 0
možnosti
Foto

"Homo" je též diskriminační (ten)!

0 0
možnosti
LC

Čím dál víc nabývám přesvědčení, že mlčící většina se neprobere. Válka, jedině velká válka dokáže svět zase uvést do přirozeného stavu.

11 0
možnosti
JK

J70o42s72e55f 91K80l17a14t

17. 7. 2017 21:22

Naprosto souhlasím s tím ,že se konečně někdo v Londýně probudil do dneška . Pouze se divím ,že pan Mark Evers ještě může chodit po svobodě

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.