Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Jen si ale říkám, proč se více neukazují příklady Romů, kteří dokázali úspěšně dostudovat, normálně pracují a jsou společnosti prospěšní?

Zdroj: http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=600409

No protože jeden pracoval v TV,pak se zjistilo,že nezákonně pobíral dávky a od té doby druhého nenašli :-) .....jeden Banga brečí v TV o rasizmu Ortelu,přitom ani neví,o čem mluví a druhý tady maže...to je spolek :-)

Příspěvek není mimo téma,právě se tě to dotklo,co cenzore...

9 0
možnosti
MV

Potřebujete si tímto blogem před ostatními poslanci vylepšit svůj kádrový profil? Hlavně že o sobě samolibě tvrdíte, že jste v europarlamentu takový rebel. A nakonec se z vás vyklube takový eurohujer.

No jo, prostě jste typický lidovec.Rv

15 0
možnosti
Foto

Proč se vždy romistů zastávají lidé vyrustající někde v závětří v lepších čtvrtích bez reálného kontaktu? Běžte si to vyprávět do Janova, Brna aj.

10 0
možnosti
MB

To rádo by začleňování je asi nej-rekordněší projekt ! Od záznamů Rožmberků - popravčí knihy - Loupili a rušili okolí - po dnešek. Kolega je za prací v Norsku. Naučil se řeč, nasadil jejich čapku, svetr se vzorem, praží ryby a leze do sauny. Říká, musím nenápadně splynout ... Romové neexistují - jde o samovolný název jejich sjezdu, převzali jsme, proč nevím ... Cíkán není nic hanlivého - je to člověk. My je systemově vedeme k tomu, aby se nezměnili - nemají k tomu důvod. Oni vlastně zaslouží medaili - Dokázali nemožné - my pouze to, že jde o výhodný byznys - Od neziskovek - přes asistenty - a pochopitelně prasečák v Letech zrušit ! Asi jediné, co ve sledované oblasti ještě funguje ... :-)

3 0
možnosti
FV

Zajímavé je, že vietnamci žádné programy pro začleňování nepotřebují. Přitom jejich "startovní" pozice byla daleko horší než u cikánů (naprosto odlišný jazyk, zvyky, kultura)... A za nějakých 30 let to dokázali.

29 0
možnosti
FV

My nemusíme nic, musí v prvé řadě sami cikáni. (slovo "romové" nehodlám používat, Němcům také říkáme česky němci a ne "dojčlandi"). A je docela "paradoxní", že "romové", kteří něco dokázali, o sobě říkají, že jsou cikáni a ne romové.

Mne osobně je naprosto jedno, kdo má jakou "barvu" či jakou má či nemá víru. to je jeho soukromá záležitost. Mne zajímá, jak se chová, jestli respektuje místní zvyky, dodržuje zákony, jestli jeho děti chodí do škol a jestli se snaží živit se svou prací či umem.

8 0
možnosti
VV

Romove jsou zlodeji asi stejne tak jako Cesi. Jen jsem jeste nezahledl napisy Romove nekradte nam tady.

0 9
možnosti
JR

J78a25n 35R80á32ž

24. 4. 2017 13:11

Řešit Rómskou otázku po tom, co se generace našich předků v celé Evropě, snažili o jejich integraci už cca 750let. Neni to podivné? To co teď s Romy dělají neziskovky a nevládní organizace, není nic jiného než cesta k definitivnímu úpadku tohoto etnika

Kolik kočovníků prošlo z východu Evropu a jedině s Romy je permanentní problém. I Čingischánovi nájezdníci se postupně integrovali nebo si založili svůj stát, který už staletí prosperuje. Čím jsou Romové jiní, že se o ne musíme pořád starat? Jsou snad mentálně retardovaní bez schopnosti se o sebe odpovědně postarat sami? Věřím, že nejsou a tak jim pozitivní diskriminace jen ubližuje, neb v nich ty retardy pěstuje.

3 1
možnosti
Foto

Celá naše rodina chodí k holiči a je to cikán a mistr Evropy ve stříhání. Sám říká, že není Romák, ale Cikán. Chodí oblékaný podle poslední módy a je strašně vtipný. Přes jeho osobu znám jeho sestru, tetu. Rovněž jsou příjemní. Znám i cíkána co si založil firmu kopáčů, účetnictví mu dělali na Městkém úřadu a on se po té co několikrát sám uklidnil prostranství kolem domu, kdy bydleli samí Romé se odstěhoval, do domu, kde nebydlí Romové. Když mě potkal, musel jsem jít do domu, kde teď bydlí a tam se mně chlubil, jak mají čistou chodbu, kterou s manželkou myje tak jako všichni, musel jsem jít do bytu, kde mně ukazoval jak tu mají čisto a manželka mně udělala kávu. U nás má hospodu cikán a pro příjemnou atmosféru si vezme kytaru a zpívá hostům Myšíka, Kabáty, Olympic a podobně. Dělal jsem s Romama a nikdy jsem s nimi neměl problém.

5 0
možnosti
JR

J18a74n 97R44á24ž

24. 4. 2017 13:16

Zde platí přísloví, že výjimky potvrzují pravidlo. Moje zkušenost je taková, že když jsem s nimi před padesáti lety žil, byly zločinci a násilníci mezi nimi výjimkou, se kterými si to většinou sami vyřídili, aby celé rodiny neměIy problém s úřady a VB, dnes je naopak výjimkou pracovitý Cikán, odpovědně se starající o rodinu.

A o tom to celé je!

4 0
možnosti
MS

Jak dlouho se budou Romové ještě integrovat ? Mohu vám dát příklad s řeckými imigranty, které v padesátých letech přijal náš stát v počtu několika tisíc. Přišli k nám, neuměli náš jazyk, byli kulturně dost odlišní, ale dokázali se velmi rychle adaptovat. Všichni se zapojili do pracovního procesu a své děti poslali do českých škol. Dostali byty (vesměs II. kategorie), které si sami zvelebili. O nějakém "vybydlení" nemohla být řeč. Už první generace jejich dětí, která se narodila v Československu, se úplně asimilovala, mluvila perfektně česky a ve škole prospívala stejně, jako jejich čeští vrstevníci. A i když si řecké rodiny doma udržovaly své zvyky a tradice, neměly vůbec žádný problém s integrací. Romové už se "integrují" možná stovky let a výsledek je žalostný. Absolutní většina z nich dodnes neumí pořádně česky a ani se "česky" nechovají. Česká majorita jsou pro ně pořád ti "gadžové". Že by měli dohlížet na výuku svých dětí, většinu z nich ani nenapadne, takže jsme pořád jen svědky dorůstání nových generací pobíračů dávek. Že se sem tam vyskytne nějaká výjimka je pravda, ale jak se říká - jedna vlaštovka jaro nedělá.

11 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.