Diskuse

I v USA chápou, že střídání času je pitomost

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Všemlidem dobré vůle a se zdravým rozumem, včetně dětí a mládežez vašeho okolí, dejte na vědomí tento text:

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/331959-po-zavedeni-letniho-casu-pribyva-o-ctvrtinu-vic-infarktu-zjistila-studie.html

Našelékařka MUDr. Šimůnková se jasně vyjádřila k známémupřísloví, které podle nejnovějších zjištění lékařůneplatí: Ranní ptáče dál a výš nedoskáče, protože sipřivodí tromboembolické nemoci a mozkové příhody.

1 0
možnosti
PS

P85e96t98r 66S91k50á10c42e31l

29. 3. 2017 22:14

Zjištění kdekoliv na zemi jsou bezesporu přenositelná, každý člověk má totiž v sobě biologické hodiny. A ty dostanou dvakrát ročně změnou času zabrat, u někoho více, u někoho méně. Ale projeví se to stejně negativně, u někoho dříve, u někoho později na poškození zdraví. Jedním z prvních důkazů o škodlivosti pootáčení hodinami byl výsledek výzkumu university v Britské Kolumbii v Kanadě. Prokazatelně zjistili, že v prvním týdnu po přešupačení času vzrostl počet dopravních nehod o 14 %! Když jsme spolu s panem Peckou, pekařem z Chrudimi, o tomto informovali pana ombudsmana JUDr. Motejla, zlehčil tento fakt. "Vzpomínám si, jak se před rokem vyhlašoval Duben měsíc bezpečnosti. Na jaře je každý organismus unavený a tudíž dělá chyby", tak nějak se vyjádřil zastánce práv občanů. A potom nám písemně sdělil, že ani v Ústavě nenalezl nic pro to, aby nastartoval řízení vedoucí ke zrušení tzv. "letního času". Takže k čemu je naše Ústava, koho a před kým chrání?

A nemusíme být odkázáni na výzkumy ze zámoří, dost již bylo hesla "USA, náš vzor". Stačí si poslechnout naše moudré lékaře, viz odkaz. Nebo přinutit naše pracovníky AV ČR, aby více tlačili na odpovědné lidi ve vedení státu, případně na politiky zastupující zájmy našich občanů v Bruselu.

http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2294233&drm=

(doc.MUDr.SmolíkPetr, CSc. - odborník na slovo vzatý).

Důsledky bývají mnohem dalekosáhlejší. Zjištění z amerického prostředí můžou být navíc velmi dobře přenositelná i na starý kontinent.

Zdroj:http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=595198

1 0
možnosti

S logikou zastánců střídání času (či zastánců zachování jen letního času) se divím, že v Polsku nemají posun o 2 hodiny a v Norsku o 3 hodiny.

Lidé, pochopte, že to je totální blbost.

0 0
možnosti
PS

P61e24t76r 69S41k78á61c31e10l

29. 3. 2017 23:30

Polovina populace to chápe, neboť má problémy. Ale farmacprůmysl jásá, touto dobou se zvedá spotřeba sedativních hypnotik. Ověřilo jsem si to v několika lékárnách. A k lékaři nikdo nejde s "letním časem", ale s nespavostí a dalšími problémy. Ranní ptáče totiž dál nedoskáče, ale přivodí si tromboembolické nemoci a mozkové příhody.

Nejvíc ale odnášejí změny děti a studující, denně totiž musí vstávat o hodinu dříve. Koncem května již na malé děti Večerníček mává "Dobrou noc" a Slunce ještě svítí. Žijeme v divném světě...

1 0
možnosti
MK

Včera večer jsem se vrátil z Kostariky. Rozdíl 7 hodin. K tomu ta hodina letního času. Vůbec mě nenapadlo, že bych si kvůli tomu měl přispat a jít později do práce. Jsem tročku unavený, nevstávalo se mi nejlíp, ale za 3 dny se to srovná. Co mají dělat sportovci, hokejisti, fotbalisti, basketbalisti, kteří v Rusku a v Americe každý týden mění pásma o 3 a někdy i 6 hodin? Přestaňte se zabývat blbostma. Já mám tu změnu času rád a chci aby zůstala zachovaná.

1 2
možnosti
SS

Unáhlené zobecnění, klamná analogie. Valná většina populace nejsou sportovci, co mění pásma. Pokud by se tím snížila únava, nehodovost, statisticky negativní vlivy, proč ne. Hokejisté atd. nemají na výběr, ale svou činnost si vybrali a počítají s ní. Unáhlené zobecnění je usuzovat na vlastnost celku z malého vzorku a klamná analogie je příměr s někým, kdo si dané vybral a počítá s tím vzhledem ke své činnosti.

2 0
možnosti
FV

Já miluju letní čas. Není nad to, sedět v létě skoro do 10 do večera na zahradě a kochat se zapadajícím sluncem.

Na tu změnu si člověk zvykne za pár dní, a našemu kocourovi je to třeba úplně šumák.

Jsem hrozný sobec, já vím.

15 2
možnosti
JR

J97a32r25a 70R59a89n18k

27. 3. 2017 3:14

Jezkovy voci, ziju tady, ale nic moc se ve zpravach ci novinach nedelo, to uz jeden musi skutecne hledat;-)

0 1
možnosti
LK

Ano, taky by se mi líbilo, kdyby se čas během roku neměnil. Bohužel ale žijeme na poměrně vysoké rovnoběžce a tak jsou rozdíly mezi délkou dne a noci v létě a v zimě poměrně výrazné a ponechat pouze jeden čas by přinášelo potíže.

Pokud ponecháte přirozený čas, bude v létě světlo doslova od tří od rána zhruba do devíti do večera. V zimě to zůstane stejné, jak jsme zvyklí.

Pokud bychom trvale přešli na letní čas, pak to bude v létě stejné jako doposud, tedy světlo od čtyř od deseti (záměrně uvádím hodnoty ze dne kolem 20.6.). V zimě by ale byla ráno tma v podstatě až do devíti dopoledne a světlo přibližně do páte hodiny odpolední.

Tedy asi je jasné, proč by se pražákům pracujícím od devíti líbilo ponechat pouze letní čas. Tu protaženou tmu ráno by prakticky nepoznali, ale měli by více světla odpoledne. I když k čemu jim to bude dobré, v pět skončí, hodinu stráví v autě cestou domů, takže k čemu jim to světlo bude?

5 1
možnosti
MT

Jenze tyto zmeny vznikaji pomalu a clovek si na ne snadno zvyka. Neni to jako nahly skok ze dne na den.

3 0
možnosti
MN

Odsudozování změn času je oblíbené populistické téma politiků napříč spektrem. A tak nezbývá než se zeptat "Co Vám brání ho změnit? Proč jen roky prázdných slov? Co se stalo s peticí europoslance Svobody v Bruselu, když pod petici prosazující posouvání času získal v evrospkých státech snad milion podpisů?"

No tak hlavně před volbami o tom hodně mluvte a po volbách zase nic. Známe politiky. Rv

4 0
možnosti
PS

Myslím, že petici organizuje pan senátor Petr Šilar...

0 0
možnosti
PN

P37e59t34r 18N84o45v30á65k

26. 3. 2017 21:17

Se změnou času jsem nikdy neměl problém... Ale kdyby se to mělo ustálit, tak bych preferoval čas -"letní". Více světla odpoledne a večer v zimě i v létě je fajn. Ráno ho málokdy potřebuji :)

9 2
možnosti
MK

v zimě bych rozhodně zachoval ten zimní - chodím se ráno projít se psem, pak jedu do práce - obě činnosti rád vykonávám za světla. Domů se vrátím za tmy tak jako tak.

0 0
možnosti
PP

P72e49t88r 39P64o54l61á28k

26. 3. 2017 21:16

Vzdycky jsem si rikal, kdo si muze prat, aby v lete byla o hodinu driv tma. Lupici, znasilnovaci, drogovi dealeri a... europoslanci.

3 0
možnosti