Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Jen žasnu, kolik lidí má s takovou prkotinou problém. A argumentovat USA je hodně úsměvné. Víte - tam mají šest časových pásem. Když letíte navštívit kamarády z Bostonu do LA, posune se vám čas ne o hodinu, ale o tři. A když pak za týden či dva, nikoliv za půl roku (jako u letního/zimního času), letíte zpátky, opět o tři. Pak si zajedete třeba na dovolenou na Havaj nebo do Evropy, a je to hned šest nebo osm hodin rozdíl, za pár týdnů opět o osm zpátky. Kam se proti těmto "drastickým" změnám pro lidský organismus hrabe ubohá hodina dvakrát do roka. A když pomyslím například na chudáka Federera a všechny vrcholné tenisty a jiné sportovce, kteří takové brutální posuny pásem prožívají za rok snad dvacetkrát, tak se divím, že se vůbec trefí do míčku a ještě nezkolabovali. :-)

15 3
možnosti
JR

J83a22r58a 94R15a48n21k

27. 3. 2017 3:18

Diky, Martine.....dnes tech rozumnych lidi uz neni moc:-)R^

2 0
možnosti
FS

Přechod ze SEČ na VEČ už dávno nemá ekonomický přínos. Tudíž nemá žádné opodstatnění, žádný význam. Kdy konečně česká vláda zruší tenhle absurdní nesmysl ? Politická strana, která bude mít ve volebním programu zrušení VEČ -

tak tu v říjnu volím.

6 8
možnosti
PS

P61e48t44r 43S88k28á96c32e32l

29. 3. 2017 23:58

Ekonomický přínos nikdy nebyl a nebude. ČEZ mi na moje žádosti u mluvčího nikdy nepředložil doklad, hodnověrný rozbor kdo,kdy a v jaké výši el.energii spoří. Všichni redaktoři, kteří vyslovili tuhle pitomost, byli odejítí. Oslovil jsem je a potom v tom kanálu nepracovali. I pan Železný byl z Novy odejítý, když jsem se ho optal, zda mohou být zprávy po 20.00 hod., to když se vrátím v létě ze zahrady. Prý vysílací schema nelze měnit, takže schema nejde měnit, ale GŘ ano. To samé se opakovalo, když jsem jemu napsal na TV Barrandov. Zase tam není.

Jako jediná má v programu zrušení nesmyslu Strana zdravého rozumu pana Hanniga Petra, 14 let se nabízí voličům a oni neslyší, nevidí.

0 0
možnosti
MR

M80i77l13a91n 66R82a53d17e23k

26. 3. 2017 17:03

lide na to VSUDE nadavaji, politici to VSUDE ignoruji a jedeme dal

11 3
možnosti
PL

P58e32t28r 79L79a95n39g59e59r

26. 3. 2017 15:28

osobně mi to je jedno, i když by mi o něco lépe sedlo trvalé nastavení času ze "zimy"

1 1
možnosti
MS

Jasně, ponechejte středoevropský čas celoročně. S radostí se budu projíždět červnovou nocí s puštěnými blikačkami na kole blahořeče uspěvším bojovníkům za středoevropský čas :-/ ...

5 2
možnosti
FS

Za letních nocí se má každý člověk ( žena i muž ) věnovati jiným příjemnějším aktivitám než je jízda na kole !;-D

3 2
možnosti
JB

Já bych neposouval - ale nechal napořád ten "letní" !! ;-)

12 4
možnosti
Foto

I47v42a54n 12V36e29s16e72l93ý

26. 3. 2017 14:07

Před dvěmi lety jsem napsal toto a nikde nezveřejnil, tak tedy teď a tdy na pokračování:

Je odporproti střídání středoevropského a středoevropského letního času následkemzvyklostí z dob Rakouska –Uherska či má jiné příčiny?

Je pravdou, že u nás se téměř všude začínápracovat časně ráno a podobně je to na území bývalého R-U všude. Je to dědictvícísaře pána Františka Josefa, který vstával velmi brzy a zda nařídil pracovatuž časně on, či to byla jen jistá forma podlézání poddaných panovníkovi nevím.Jedno je pravda – dodnes se u nás začíná pracovat brzy ráno a dnešní změna časumůže labilním jedincům způsobit nějaké krátkodobé potíže. Ty mohou plynout snadjen z toho, že se brzy ráno vstávajícím na čas vrátí probouzení do tmy,ale to může člověka snad jen štvát – ne mu přivodit obtíže.

Po celou dobu střídání časůposloucháme jeho odpůrce, ale nevidíme tu druhou skupinu – lidi kteří jsou sestřídáním spokojeni. A teď se ještě objevují politici co chtějí také jen jedenčas, ale je jim jedno zda letní či zimní. Já jsem spokojený se současným stavema své argumenty se pokusím říci.

Letní čas mi přináší více světla doživota (fakticky – ne v přeneseném slova smyslu) a to mi dělá dobře. Pokudby nebyl budu vstávat 3 až 4 hodiny po rozednění a to mi ubere onu hodinu světladenně. Jestliže by byl určen za celoroční tak budu vstávat skoro celou zimu dotmy, která bude kolem Vánoc téměř do devíti ráno. Čas denního světla mi to sicenezmění, ale budu na tom stejně jako ranní ptáčata (ať už povahou čiz donucení) po změně v létě. Z toho je zřejmé, že letní čas je pro měpřínosný. V zimě si musím aplikovat laickou světelnou terapii abych secítil lépe.

Pokračování jako reagovat

2 0
možnosti
Foto

I46v63a65n 25V30e56s15e85l38ý

26. 3. 2017 14:08

Pokračování:

Někteříodpůrci argumentují nutností postarat se brzy ráno o dobytek. Nevím, jsemměstský člověk a potřebám dobytka nerozumím. Možná by šlo během pár generacízvířatům posunout jejich biorytmy tak, aby ošetřovatelům změny času nevadily.Vždyť když se zachová interval krmení či dojení není důvod aby to bylo zrovnav pět, šest ráno. Možná dříve byl důvod dostat nadojené mléko, pokud sekrávy dojí ráno, přes mlékárnu do obchodů ještě ten samý den aby nepodlehlozkáze. Dnes jistě nekupujeme mléko z toho samého dne. Příklad mého psa –krmení začal dostávat v deset večer, to bylo v létě, v zimě hodostává v devět a pořád dokola.

Stejné to bude s pekařiz jejichž řad pocházel dlouholetý odpůrce změn času. Myslím, že krom pármalých pekáren ráno (pro mě nejdříve v devět) nikdo neprodává pečivozadělané a upečené ten samý den. O super a hypermarketech nemluvím protože tamkupujeme pečivo zamrazené až před měsíci a pečené či dopékané před prodejem.

Možná jsou zdravotní potíženěkterých lidí psychosomatického původu kdy tito jedinci berou hodiny za něcodaného a neměnného a nejsou ochotní, neschopnost nepředpokládám, se přizpůsobita moc na tu změnu myslí. Já čas beru pouze jako prostředek koordinaces okolím. Prostě se s někým chci sejít tak si domluvíme místo a časabychom oba měli jasno kdy a kde. Kdyby mi v dětství řekli : „přijď ránodo školy“ tak bych před devátou jistě nedorazil. Ale našli by se i jedinci coby tam byli už v šest.

Svoji úvahu ukončím popisem dnesprožité změny času. Včera, stejně jako každý den, jsem ulehl před půlnocí(zimního času) a probudil po obvyklých plus minus osmi hodinách v devětráno (letního času). Dnes půjdu spát opět k půlnoci a nejspíš vstanu ránokolem osmé. Co se změnilo? Kromě o hodinu kratší doby dnešní bdělosti a časuoběda (cca 4 hod. po probuzení) nic. Tak proč z toho dělat problém teď užsnad i v Evropském parlamentu?

7 0
možnosti
RS

I Rusove prisli na to, ze stridani casu je blbost. V EU mame na vic usporne zarovky, Diskutovalo se pilne o vlivu na lidi. A jak je to v zemedlstvi napriklad u krav? Uz si zvykly? Je videt, jak EU je tezkopadna spolecnost.

6 7
možnosti
Foto

A50l21e66š 30M33e71r59t89a

26. 3. 2017 13:26

Z diskuse je vidět, že autoři příspěvků nechodí na šestou do práce a nevstávají často kolem půl páté, tedy od zítřka o půl čtvrté. Nutit lidi vstávat do noci je zločin a demagogické kecy, že se káždý může rozhodnout kdy bude vstávat jsou úplně mimo realitu.

10 5
možnosti
Foto

Mně sice letní čas vyhovuje, ale byl bych pro, ať se s časem nehejbe. Pracovní zvyklosti byly v minulosti přizpůsobeny tomu původnímu "zimnímu" času a přijde mi jako hloupost změnit čas a činnosti, které na něj byly navázány ponechat stejně jako byly.

4 1
možnosti
Foto

I74v59a71n 78V85e16s85e10l71ý

26. 3. 2017 11:44

Můžete mi vysvětlit vaše tvrzení, že lidem chybí hodina spánku. Dnes je neděle takže většina lidí má volno a proč tedy nevstali o tu hodinu později?

Napíšu jak to dělám já. Včera večer jsem šel spát jako běžně o půlnoci "starého času" a dnes vstal, po svých osmi hodinách spánku, opět jako vždy v osm hodin "starého". Až potom jsem vzal na vědomí, že je vlastně devět. No a dnes půjdu spát opět o půlnoci, ale letního času a zítra vstanu v osm. Takže pokud mi něco chybí je to hodina bdělosti a ne spánku.

Já byl z těch, kteří museli do práce i v den změny (pokud na mě vyšla směna) a ani tehdy jsem žádnou ospalost nepociťoval.

13 9
možnosti
MR

A to znamená,že tak to mají všichni ostatní?

14 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.