Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

.... sem to konečně pochopil,- vono to Ministerstvo pravdy v podstatě vzniklo kvůli dezinformacím nějakýho euposlance Macha,- .....tak dobrou zábavu;-D!

2 0
možnosti
JR

Tam, kde je jen jeden člověk nebo jedna instituce s právem „vykládat“ pravdu a „tlumočit“ informace, totiž končí demokracie a začíná totalita. Je to obecný znak všech diktátorských režimů. Ostatně každá totalita přeci měla svou variaci na „ministerstvo pravdy“. Například Němci mu za Druhé světové války říkali Ministerstvo pro lidovou osvětu a propagandu. Demokracie totiž spočívá v pluralitě, kde je mnoho názorů, kde si nikdo netroufne tvrdit, že jeden jediný názor a výklad pravdy je nadřazený těm ostatním.

Volby se blíží. Ministerstvo pravdy se už připravuje, jak bude sledovat předvolební kampaň. Nebude sledovat jen strany a organizace. Bude dle svých vlastních slov sledovat i jednotlivce například na sociálních sítích. Přesně to ovšem kdysi dělala STB: Sledovala jednotlivce a jejich nepohodlný výklad pravdy. Ministerstvo pravdy sice nebude tajnou službou, ale přesto nelze do budoucna vyloučit, že by se mohlo před volbami náramně hodit příslušnému ministrovi, pod něhož bude spadat. Úřad totiž nejspíš zcela legálně bude vstupovat do volební kampaně a z pozice oficiální „pravdy“ a vyvracení „dezinformací“ ji klidně může usměrňovat. Nebudou tím ale volby zmanipulované?

My osobně proto považujeme vznik úřadu za největší hrozbu pro svobodu a demokracii od roku 1989, a to bez nadsázky. Vlastně nechápeme, jak politici mohli vznik něčeho tak nebezpečného dovolit. Jediné vysvětlení, proč to politici dovolili, je, že jim vůbec nedoteklo, o jakou hrozbu se jedná. Teď se totiž soustředí jen na potírání toho, že všeci kradú, a ohrožení základů demokracie vnímají jen skrze obchodní rejstřík a skrze to, kdo vlastní které médium. Jenomže naprosté jádro ohrožení demokracie jim zcela uniklo.

Zdroj: http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=580217

7 2
možnosti
PH

P69e74t70r 59H63a30m79p77l

20. 1. 2017 12:02

Díky autore, že přemýšlíte šedou kůrou mozkovou a ne limbickým systémem. Střízlivé pohledy jsou potřeba, ne hysterčení a překrucování faktů.

7 5
možnosti
JR

Plíživé omezování svobod a demokracie vypadá vždy na začátku střízlivě....

10 5
možnosti
JR

Doufám, že sociální demokracie, která tímto vážně ohrozila svobody lidí půjde i s Chovancem od válu

3 4
možnosti
Foto

J34a13k47u50b 58R69o21t58h

20. 1. 2017 12:08

Já furt jen čekám, kdy už konečně vy uječenci napíšete, které svobody jsou tím vážně ohroženy a jak konkrétně. Zatím nic, jen přežvykování.:-/

6 5
možnosti
VK

Karma. Jedna poznámka: jak má vnitro něco komunikovat, když to není štonc pobrat ani prezident, natož jeho část voličů?

4 1
možnosti
Foto

Myslím, že tady to zkomunikovat mělo. Zbytečně dává do rukou různým populistům další nástroj na šíření nesmyslů

1 1
možnosti
JR

Nebezpečí je hlavně v tom, že tato jako by nevinná instituce může být a bude zneužita k jiným cílům a bude i postupně expandovat do jiných oblastí. Přeroste ve špehovací a kontrolní orgán s právem trestání lidí a jejich likvidace.

5 3
možnosti
Foto

J91a69k43u50b 34R14o26t51h

20. 1. 2017 11:34

U nás zřídili rychlovýrobnů klíčů. Na počkání. Existuje nebezpečí, že bude zneužívána bytovými zloději a podobnou kriminální spodinou.

Přijdete si jinak v pořádku?

7 4
možnosti
JR

Okolo Trumpa je hodně mýtů a dezinformací. Pomůže nám v tom ministerstvo pravdy?

7 1
možnosti
MZ

Ne, je na straně temna, jako Putin, Zeman, Klaus, Mach. Kdyby byl na straně dobra, jako Clinton, EU, Obama, Merkel, HF kultura, neziskovky, tak zajisté.

8 0
možnosti
MZ

Vážený pane Zdechovský,

nechci se zastávat pana Macha, ale:

1) sic jste dokázal, že česká vláda přijala rezoluci dřív, než EU, ale to je tak vše. Protože si vůbec nedělám iluze o tom, jak dlouho se projednávalo a kdo o tom vše věděl, takže dle mého názoru ČR byla papežtější než papež. Nebo budete tvrdit, že o tom nikdo z vlády ČR nevěděl, tedy nevěděl co EU projednává a projednalo se a schválilo v EU v prosinci šmahem?

2) I kdyby, jste první bod vyargumentoval, stále Vám nedává právo napsat toto: Stejně tak jako u myšlenek Petra Macha, který si opakovaně vymýšlí mýty o Evropské unii. Zdroj: http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=581414

Je sice pěkné někoho obvinit z vymýšlení mýtů, (to umí kde kdo), Vás bych poprosil, aby jste to tedy dokázal v čem přesně pan Mach lže, jaké mýty. Protože pokud je neuvádíte (ani odkaz), nechápu, že Váš blog není kvůli nepotvrzeným informacím stažen do osobních a místo toho se vyhřívá na výsluní poutaného blogu. Asi proto chcete to ministerstvo, aby to dělalo za Vás, že?

Ohledně ministerstva: další kopa zbytečných úředníků, kteří nevysvětlí nic. Kdo chce věřit bludům, bude. Kdo si nehledá informace jinde, nebude. A na závěr by mě poté zajímalo, zda třeba bude vyvracet i mýty, které nám sypou média už třeba ohledně Trumpa (toto je hodné Goeblese: http://auto.idnes.cz/trump-cadillac-0p8-/auto_ojetiny.aspx?c=A170119_004055_auto_ojetiny_fdv), uprchlíků atd. To asi ne, že, to se nehodí do krámu.

S pozdravem

MZ

12 4
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Zákoucký,

děkuji za příspěvek. Svůj blog jsem nenapsal nikterak útočně a myslím, že jsem to vyargumentoval v článku zcela jasně. Ten blog Petra M. je dohledatelný. Žádná kopa úředníků neexistuje a nikdy nebude existovat. K tomu, abyste vyvrátil mýty, stačí 2-3 lidi, kteří dokáží pracovat v internetovém prostředí a ověřovat si informace.

Jinak doporučuji si stejně jako jsem to udělal já si o tom oddělení něco zjistit. Pak určitě mi napište a pojďme vést věcnou diskusi.

S pozdravem TZ

;-)

1 0
možnosti
Foto

Pokud chcete bojovat proti lžím a dezinformacím, musíte kontrolovat veškeré zdroje informací, kterým je obyvatelstvo vystaveno, a to bez výjimky, rovně a poctivě. Informace šíří především televizue, v případě Česka je to tedy Česká televize, poté rozhlas a tisk. Lze odhadnout, že tyto kanály se podílejí na šíření asi tak 99,999% informací. Na islámský stát, proti jehož lžím chcete bojovat, jakož i na všechny ostatní kanály tedy zbývá cca 0,001% informací. A kvůli tomu jste založili úřad, kvůli kontrole těch 0,001% informací ? Něco je špatně Rv

8 7
možnosti
JB

J94a37n 23B28u12r87i24a40n

20. 1. 2017 10:25

Hloupost - nemusíte nic kontrolovat či přímo cenzurovat. Stačí na dezinformaci upozornit.

Stejně se bojuje proti hoaxům - když mi přijde nějaká zaručená a přitom šokující zpráva, tak si na stránkách hoax.cz zpravidla najdu, že je to nesmysl.

5 0
možnosti
JR

Ministerstvo pravdy je neuvěřitelný faux pas......není možné, aby si jakákoliv státní instituce vyhradila právo na interpretaci pravdy.......navíc ještě je evidentní, že to je zaměřené pouze na Rusko.........ze západu přichází jen čistá pravda?????

14 6
možnosti
MT

"není možné, aby si jakákoliv státní instituce vyhradila právo na interpretaci pravdy"

...soud, třeba...

2 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.