Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O64t39a 15B40l12a35ž23e51k

7. 9. 2016 22:31

Osobně převaděčství a parazitování na těchto lidech považuji za nejodpornější zločin a jsem pro jeho tvrdé trestání nejen odnětím svobody, ale i propadnutím veškerého majetku.

---------------------------------------------------

No to zní krásně a odhodlaně - ale jak toho chcete dosáhnout se současnou EU a jejími mechanizmy, pane europoslanče ?

Domnívám se, že nejkratší cestou k řešení problémů je rozpuštění EU - pak by se každý zcela suverénní stát choval mnohem zodpovědněji a aktivněji - a poté začít evropskou spolupráci na zcela jiné bázi.

Jenže to byste přišel o skvěle placenou funkci, že...

14 0
možnosti
Foto

Evropu tvoří spousta samostatných států a státečků, které si hrají na svých pískovištích. Pochopte Italy, Řeky a Francouze. Pokud by uprchlíka zadrželi, stal by se přítěží pro jejich vlastní stát. Jejich zájem je export těchto osob dál do jiných států. Pokud je zaregistrujete, je pro jejich cílový stát velmi jednoduché je poslat zpět do místa "vstupu". Evropa neřeší místa vzniků migrantů. Válka v Sýrii nikoho nezajímá, i když se tam asi dějí docela pro Evropu zajímavé věci u Tureckých hranic. Jak by bylo krásné přes zimu letecky přepravit občany Sýrie zpět do jejich bezpečné země, ale to se neřeší a řešit se to ani nechce.

7 0
možnosti
TT

Pane Zdechovský, nejsem žádný grammar nazi, ale to 10ti prosím opravte aneb zrušte. Vodsavaďsa podsavaďsa.

0 0
možnosti
PA

Nemluví se o tom, protože se to nedá vyřešit. Jen mne napadá, jestli se něco podobného dělo v jiných uprchlických táborech. Tím myslím tábory během a po druhé světové válce, po válce v Jugoslávii apod. Mám dojem, že se o tom ani tenkrát nemluvilo prostě proto, že se to nedělo.

0 0
možnosti

Dělo, o to se nebojte. Asi skrytěji, ale dělo.

0 0
možnosti
JZ

Zrušení tohoto hnusu v Calais je bezpodmínečně nutné. Nicméně to je jenom první krok. Další musí následovat. A tedy na hranicích EU musí být obnoveno právo a zákonnost. Čili lidé bez dokladů nesmí být vpuštěni do schengenského prostoru a Ti, kteří požádají o politický azyl, musí být zadrženi v první bezpečné zemi a umístěni do záchytného tábora. Jejich žádost se musí urychleně posoudit a pokud bude zamítnuta, musí být co nejdříve deportováni do domovské země. Jestliže migranti (většina z nich jsou ekonomičtí migranti, nikoliv političtí uprchlíci) pochopí, že nemají šanci, tak jejich proud sám zeslábne. Samozřejmě souhlasím s pomocí dotčeným zemím jako je Řecko nebo Itálie např. tím, že tam pošleme na pomoc při střežení hranic policisty.

22 0
možnosti
Foto

Takže stěžejním problémem a zároveň nepřítelem migrantů i jejich hostitelů je vysoká negramotnost a naivita migrantů.

EU nikdy neměla dopustit, aby migranti zjistili, že se do ní dá tak neuvěřitelně snadno dostat, vlastně jen stačí chtít a odmítnout dodržovat bezzubá evropská pravidla.

17 1
možnosti
TB

Pragmatickým řešením by bylo

1. s pašeráky jednat jako s piráty (doživotí)

2. nelegální překročení hranic = zamítnutí azylu

3. o azyl by uprchlíci mohli žádat POUZE na ambasádách zemí EU v jejich státech či v hotspotech umístěných na či za vnější hranicí EU (např. zřídit hotspoty přímo v uprchlických táborech v Turecku pro Syřany)

4. vyhlásit tzv.bezpečné země, jejichž občané by neměli na azyl nárok (Kosovo, Tunis, Afghánistán apod...) a automaticky by byli vraceni do jejich země původu

13 1
možnosti
Foto

Pane Zdechovský o znásilńování žen a dětí v uprchlických táborech se ví nemlčí. Stejně tak se ví a nemlčí o tom, že jsou často znásilňovány i v oblastech odkud prchají. Ví se i o tom, že se k nim pašeráci chovají jako "k dobytku" a o mnoha dalších problémech.

Jak to ale chcete řešit konkrétně Vy jako jeden z Europoslanců? Jaké máte jako volený politik návrhy na řešení situace.

Podle mě jsou v zásadě 3 možné přístupy:

1/ Násilím je nenechat přijít do Evropy-což nijak nevyřeší to, že je násilí na ženách a dětech pácháno již v zemi původu.

2/ Tvrdit, že je o tom potřeba mluvit a dělat vše proto aby se nic dělat nemuselo-tak to děláte Vy, přestože jako europoslanec máte možnost navrhovat řešení problému, ne jen o něm mluvit..

3/ Podpořit ty kdo opravdu pro uprchlíky něco dělají a snaží se jejich situaci řešit. Tak jako to dělá například paní Merkelová, které lidi jako vy hází klacky pod nohyRv

Pokud opravdu těm ženám a dětem chcete pomoci pak je potřeba podpořit jednotnou azylovou politiku podpořit výstavbu a financování uprchlických zařízení, snažit se zlepšit situaci v zemích odkud ti uprchlíci přichází, zjednodušit jim cestu aby nemuseli využívat služby těch pašeráků........

Mluvením těm ženám a dětem nepomůžete.

1 18
možnosti
Foto

Díky za tento postřeh, pane Polický, o kterém se dá diskutovat.

a. Merkelové klacky pod nohy neházím. To, že byl návrh povinného relokačního mechanismu od začátku nesmyslu, dnes přizná 8 z 10 členů CDU.

b. O násilí. Tam je potřeba individuálně posuzovat žádosti. Nelze vzít všechny, ale opravdu pomáhat v daných státech ho minimalizovat.

c. Pokud jste ten článek četl, navrhl jsem řešení problému. Zrušit tábor a ty lidi registrovat. Ti, co nezískají azyl, si buď zažádají o pracovní povolení a budou úspěšní, nebo skončí.

Hezký den.

2 0
možnosti
Foto

:) Hele, bez ohledu na závažnost tématu...je úsměvné mrknout na nadpis " o znásilňování žen a dětí v uprchlických táborech se mlčí" a na jednu z posledních vět v článku "Případ znásilnění nezletilých chlapců z března 2016 se objevil v mnoha zahraničních médiích:" :)

1 0
možnosti
Foto

Ano, ale ne v českých. Ta o tom zatím příliš zpráv nepřinesla.

6 0
možnosti
MC

:-) K tomu se nemá cenu vyjadřovat. Levicové válcování svobodných občanů v přímém přenosu. Dnes a denně.

8 0
možnosti
Foto

Právě k tomuto je nutné se vyjadřovat. Pokud budete mlčet, nic se nehlepší.

1 0
možnosti
Foto

Kde jsou ti všichni bojovníci za práva dětí a žen?

10 0
možnosti
Foto

to víte, brát se za jejich práva se sluníčkám jaksi nehodí

8 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.