Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Dal jsem sice karmu, protože s porušováním lidských práv v Norsku souhlasit nelze a už vůbec nelze souhlasit s tím, aby se podobné neomarxistické metody nerespektování lidských práv implementovaly u nás.

Ale myslím si že čeští politici by se měli hlavně zabývat porušováním lidských práv a rodičovských práv v Česku. Obzvláště diskriminací otců u českých opatrovnických soudů a nerespektováním mezinárodních úmluv českými soudci/soudkyněmi.

1 0
možnosti
Foto

Smutné je hlavně to, že norští občané jsou nuceni ze svých daní dotovat nesmyslné české nápady. Původně byly v norských fondech úspory, které měly být využity až přijde nějaká krize, živelná pohroma, nebo až se Norsku nebude dařit tak dobře. V omezeném množství měly být využity na humanitární pomoc. Občané Norska musí být rozčarování z toho, že jsou jejich úspory využívány na výzkum perlorodky, sýčka a já nevím čeho ještě. :-/

2 1
možnosti
Foto

Tak nevím- to už zase budou volby, pane Zdechovský? Jinak děkuji za příležitost počíst si v diskusi jak se věci skutečně mají...Jinak než vy píšete- ale na to už jsem si zvykla.

2 4
možnosti
VS

Zcela nevhodného a nepřípustného zasahování Norska do záležitostí ČR prostřednictvím tzv. Norských fondů se nejvíce zastávají ti, kteří z toho finančně profitují. Ti (většinou tady ty), kteří (které) jsou zaháčkovani(né) v nějakých neziskovkách a pofidérních sociálních projektech. Je jedno odkud, ale penízky jsou dobré, pro ně.

2 2
možnosti
JZ

Za článek zasloužená karma. :-)R^Kdo v tomto článku vidí nepřátelství vůči Norsku, nic nepochopil. Bohužel v Norsku jsou u moci socialisté, kteří se vyznačují mimo jiné fanatickým nepřátelstvím vůči jedinému slušnému demokratickému státu na Blízkém Východě Izraeli. A chápu, že prostřednictvím Norských fondů (které tak nějak domluvil stranický kolega paní Marksové Vítězslav Jandák coby někdejší ministr kultury) se snaží ovlivňovat situaci u nás. Ano jejich prostřednictvím bylo vykonáno mnoho dobrého, mimo jiné panem Zdechovským zmíněné opravy kulturních památek, ale to, že jsou z nich také podporovány pochybné feministické spolky, které útočí na tradiční rodinu, je pro mě jako pravicového a konzervativního člověka zkrátka nepřijatelné.

5 0
možnosti
VV

Pane Zieglere, v Norsku je u moci pravice, Konzervativní strana a tzv. Strana pokroku, která je silně proizrealská a spíše protimuslimská a proticizenecká.Odhlédnu tedy od toho, že strana norských sociálních demokratů se nevyznačuje žádnými fanatickými postoji, je to spíše umírněná strana. Nebo chcete tvrdit, že NATO má v čele fanatického nepřítele Izraele, bývalého socdem premiéra Soltenberga? Ale nějaký ten rok už levice v NO nevládne.

Ano, norské priority- obecné- se se změnou vlády tolik nemění, protože dané cíle jsou důležité pro většinu norských i českých politických stran. A to včetně podpory rovnosti pohlaví, nediskriminace a tak podobně. Na tradiční rodinu nikdo neútočí, pokud si pod ní představíme běžné rodiče a děti a ne ideální model středních tříd z 19. století (žena nepracuje, muže všichni poslouchají na slovo, na názory dětí se ohled nebere). Dnes i v ČR hodně žen chodí do práce, musí skloubit děti a rodinu, mnoho manželství se rozvádí... a ony zmíněné údajně agresivní projekty (ovšem aniž by je kdokoliv konkretizoval a ohodnotil konkrétní činnost toho či onoho) se pouze snaží pomoci pracujícím ženám a mužům, neúplným rodinám, zlepšit postavení žen v politice či na trhu práce...V Norsku je rovnost pohlaví samozřejmou věcí a budou ji ve světě podporovat, ať tam bude u moci kdokoliv.

Norské fondy nikdo nedomlouval, Norové nám z fondů platit musí, pokud chtějí zůstat členy EHP a mít přístup na jednotný trh. Žádost o podporu si pak podávají jednotlivé insiituce (ministerstva, ústavy Akademie věd, univerzity,města, církve) i spolky. Podpořena je pak pestrá škála projektů nejrůznějšího ideologického zabarvení, že tam nějakou ideovou linku lze sledovat jen stěží.Hlavně ale Norové nemají na výběr, platit musí,a jistě jako demokratický stát nedají třeba peníze neonacistům, proto ty velmi obecné prioritní oblasti, do kterých se toho vejde hodně.

4 1
možnosti
KZ

pan tomas zdechovsky opet trefil hrebicek na hlavicku. je to jeden z mala politiku, jehoz aktivita je videt a jehoz clanky a prispevky se daji cist. maji totiz nejen formu, ale i obsah.

6 4
možnosti
Foto

No, co se obsahu týče, tady se asistenti tedy opravdu nevytáhli, to bych čekala lepší práci.

1 0
možnosti
JS

J23o35s89e89f 26S62u46k

4. 5. 2016 12:20

Děkuji za vaši dlouhodobou aktivitu a přiloženou tabulku..Rozsah podpory je opravdu široký a zúčastněna i ministerstva..? Je dobré to vědět. Není to poprvé ani naposled, kdy se v rámci dobročinonosti prosazují zájmy "dobrodince"../jihočeské matky - Temelín - Rakousko/. Ale je naším úkolem ohlídat naše zájmy, resp. nepřipustit prosazování nesmyslů do našeho systému..[>-]

4 0
možnosti
JK

Ta tabulka je opravdu zajímavá. Rád bych například věděl, kolik z těch, co za půl milionu jeli na kongres bylo opravdu včelařů. :-/

1 0
možnosti
VO

Mně třeba zaráží, že nadace Open Society Fund Praha, neziskovka, kterou založil a financuje George Soros, dostala v roce 2014 státní dotaci z Norských fondů ve výši přes 63 milionů Kč (přičemž centrální sorosova Open Society Foundation poskytla "pouhých" 7,6 milionů Kč), viz. výroční zpráva:

http://www.osf.cz/wp-content/uploads/2015/07/OSF_vyrocni_zprava_2014_interaktivni.pdf

2 0
možnosti
VV

Myslim, ze tento clanek patri do soukromych, protoze se z nej neda zjistit o cem vlastne pisete.

Tedy jen zrejme Vase domenky a zadna fakta.

5 8
možnosti
MK

Proti takovému Sorosovi jsou norské fondy žabaři. Ale to musíte vědět sám...

2 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-D Čekal jsem to, zda to tu někdo nepíše ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.