Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes vám musím dát v jedné věci zapravdu, pane Zdechovský. Plně se sice ztotožňuji s panem Vlkem v tom jak dojíte toto téma doufajíce v politické body, s vámi však souhlasím v názoru, že vám to žádné nové voliče nepřinese, naopak, vašich voličů ubývá a s vaším populismem mají problém i vaši spolustraníci...

Jinak co se týká obsahu článku - Norsko sice podniká nějaké kroky k nápravě chyb Barnevernetu, není to ovšem zásluha českých "bojovníků" s vámi v čele, ale kritikou uvnitř Norska. A to kritikou i jiných věcí než je odebírání dětí. Kritizováno je totiž v mnoha případech i neodebírání včas (viz. právě vámi zmiňovaný příběh Idy).

1 3
možnosti

Článek Tomáše Zdechovského popisuje se znalostí věcí praktiky Barnevernetu. On osobně na místě v Norsku zjistil pravdu o poměrech paní Michalákové a přímo tam se zajímal o odebrání jejich synů. On ale neštve proti Norsku, kde má i přátelé, ale kritizuje praktiky a konkrétní selhání Barnevernetu. A to je rozdíl. Koneckonců praktiky norské sociální péče o děti kritizují i mnozí Norové.

3 1
možnosti
Foto

Ano a stále častěji. Díky tomu se už hodně věcí podařilo. R^

2 0
možnosti

D46a83v37i36d 22V19l37k

10. 3. 2016 12:52

Víte pane Zdechovský, mně to připadá, že tohle téma dojíte jak krávu rekordmanku. Informace, které podáváte ve mně nebudí dojem nestrannosti a objektivnosti. Chápu, že představa , že nám "Norové kradou děti" vzbuzuje v části společnosti výrazné emoce a Vám nahání příznivce, ale mně to celé připadá jednostranné a hysterické. Vlastně nikdo tady neví, jaké byly skutečné důvody odebrání dětí (A Vy také ne), protože Norové zveřejnění těchto informací o dětech považují za zásah do jejich práv a přesto Vy tady manipulujete veřejnost proti Norsku, jen abyste na tom rýžoval politické body. Mně to připadá stejně hnusný, jako ubližovat dětem fyzicky.:-(

5 8
možnosti

Hysterickým matkám obvykle příliš nevěřím. Ale v cause Michalákových jsou dva momenty, které mne rychle přesvědčily, na které straně je zlo: zákaz dětem mluvit jejich mateřštinou a rozdělení bratrů v útlém věku do dvou od sebe vzdálených domovů. Tyto dvě věci jsou neomluvitelné, ta první je dokonce mezinárodním zločinem.

Proti takovému zlu je NUTNO bojovat.

Jsem moc rád, že to pan Zdechovský dělá. Poslední z vyšších lidoveckých politiků, kterému důvěřuji a kterého jsem ochoten podpořit.

9 1
možnosti
Foto

Otázkou je, jaké procento dětí by dalo přednost životu v širší rodině v rodné zemi svých rodičů před životem v Norsku.

Přece jen, rodnou zemí některých a možná, že i většiny odebraných dětí jje Norsko (zrovna paní Michaláková je ten případ), v rodné zemi svých (nebo jen jednoho) rodičů třeba nikdy nebyly, nemluví, nebo jen špatně jazykem té země, příbuzné - babičky a dědečky třeba nikdy neviděly, nebo jen nakrátko, atd.

Takže těch faktorů je víc než dost a já dokázal vyjmenovat jen některé. Ale přesto nelze vůbec říci, že volba by 100% padla na život se širší rodinou.

0 2
možnosti
Foto

Ale to asi nikdo tady netvrdí.

5 0
možnosti
Foto

A máme nějaké důkazy pro to, že chování dívky bylo ze 100% způsobeno jen a pouze postupem Barnevernet a nikoli její minulostí?

1 5
možnosti
Foto

Teď nevím, jaké důkazy přesně myslíte? Třeba její tvrzení? Ano, to máme.

4 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
7 2
možnosti

Myslíte, že postaví někoho před soud a pošlou někoho do kriminálu?

Silně pochybuji...

5 0
možnosti
Foto

To asi ne...ale doufám, že se zastaví to neustálé oddělování dětí od biologických rodin. 8-o

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS