Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Nezlobte se, ale jako matka tří dětí (jednoho půlročního, takže stále kojící) s Vámi hrubě nesouhlasím. Brusel z nás dělá pitomce a hlupáky, kteří se neumí samostatně rozhodnout. Ve svém okolí neznám jedinou matku, a že jich za těch osm let je požehnaně, která by dobrovolně sáhla po umělém mléce, místo mateřského. A není to jen proto, že mateřské mléko je určitě nejlepší, ale i proto, že když si spočítáte, kolik zaplatíte za plínky, očkování, oblečení, kočár, postýlku atd., nenajde se dost bláznů, kteří by ještě dobrovolně platili už teď absurdně předražená umělá mléka.

To, že je kojenecká výživa odteď ještě dražší je jen výsměch těm, které kojit nemůžou. Osobně se jako rodina máme dobře a kupovat umělé mléko bychom zvládli, ale i tak by to byl citelný zásah do rozpočtu. Nedokážu si představit, kde na to bere trochu méně vydělávající rodina, nebo nedejbože samoživitelka. Musí to být neustálý stres, boj a počítání každé koruny. Už takhle je narození miminka absolutní životní (i finanční) zlom a zdražením mléka pro ty, kteří ho potřebují a jinak to udělat nemohou (něco tomu miminku prostě dát musítě) je nehorázné vydírání.

Ti, kteří mohou volit, jestli mléko mateřské anebo umělé a rozhodnou se pro umělé, žádné zdražení neodradí. Žádnou ženu nedonutíte kojit násilím. Ty, které tuto volbu nemají jen vydíráte. Je to opravdu nehoráznost.

Takže ano, Brusel je pitomý.....minimálně v tomto případě.

0 0
možnosti
PK

Když pominu matky, které kojit nemohou (ale o těch asi nepíšete), tak vlastně tvrdíte, že se matka, která má bezplatnou alternativu A, rozhodne pro nákladnou alternativu B jen proto, že na ni zpočátku dostane vzorek zdarma a slevové kupony.... No jestli jsou některé matky vážně tak tupé, tak ať následně platí umělou výživu i s chlupama... ale moc jich asi nebude :-).

0 0
možnosti
PS

P69e69t64r 75S52k42á35c42e66l

10. 1. 2016 21:55

Ať je již pravda na straně kohokoliv, jste pane autore Zdechovský, první politik, kdo se opřel do farmacprůmyslu. Díky. Více Vám sdělím, když mi odpovíte na email zaslaný Vám v prosinci 2015. I v problému, jehož se moje sdělení týká, hraje farmacprůmysl hlavní roli.

0 0
možnosti
JN

Většinou s vámi souhlasím, ale tohle je prostě blbost na entou. "Vždycky je zdravější kojit" - jo, ale holým faktem je, že na spoustě dětí umělá strava nezanechala žádné následky. Absolvovala jsem imunologii jako VŠ předmět, vím o co go s kojením, bez obav. Taky ale vím, že nemožnost kojit je holá životní realita. Že umělá výživa je nepostradatelným řešením, když matka nemá dostatek mléka, nebo má zdravotní potíže. Umíte to vyřešit jinak než umělou výživou? Neumíte...? Tak proč ty matky trestáte, že je nějaká "lepší varianta", když pro ně prostě není?

Individuální řešení? Vůbec se mi nezdá, já takových matek znám spoustu...

A víte, kolik matek má jen kvůli téhle "kojící mánii" psychické problémy, protože samy prostě nemůžou, ani kdyby se po... tento??? A ze všech stran slyší jen to, že pro své dítě nedělají to nejlepší...? Tyhle matky mají dost už bez toho, aby jim Brusel ztěžoval možnost si vyzkoušet, co jim může vyhovovat, když už se do téhle situace dostaly...

Úplně nejvíc mě namíchlo, že za aktivitu obchodních zástupců (!) v porodnicích (!!! - kdo je tam ksakru pustil???) trestáte - matky.

Tenhle nesmysl neokecáte tím, že Brusel chce dobro! Tak vyhoďte zástupce z porodnic, ale dejte pokoj matkám!

Přece... kruci...

A na závěr menší dotaz, pane Zdechovský. Pokud jde skutečně o reklamu, jak tvrdíte... tak myslíte, že umělá výživa pro dítě je škodlivější, než pro dospělé cukrovinky, alkohol a cigarety, které na nás cílí reklamou z každého rohu - a je to naprosto v pořádku???

Pardon že mluvím poněkud "rozohněně", ale kruci - co to v tomhle blogu melete?

3 0
možnosti
MKP

Jedno z mála opatření Bruselu, se kterým souhlasím.

0 0
možnosti
ES

Pane poslanče, máte pravdu a napsal jste to pěkně. Ale Váš text vnímám podobně, jako bychom se v salóně na horní palubě Titaniku pohoršovali nad tím, že kapela hraje málo valčíků.

1 0
možnosti
VV

Brusel předpokládá, že matky jsou pitomé? V dnešní době, kdy je v kurzu kojit co nejdéle? To jsou ale bláboly. Klasické okecávání,

2 1
možnosti
Foto

V "kurzu" je i nekojit vůbec.

0 0
možnosti
PK

P54e31t36r 81K58ř83í95ž

10. 1. 2016 10:42

Občas v Bruselu možná udělají něco rozumného, obávám se však, že už je pozdě. Budoucnost EU nijak růžově nevidím. Lidé si již uvědomili, že EU je nepružná organizace nechránící své občany a snažící se realizovat podivné sociální experimenty (multi - kulti). Nějakou dobu to ještě pojede, ale důvěra obyvatel Evropy je pryč. Nazval bych to probuzení do reality ze světa iluzí.

1 0
možnosti
JZ

Byl bych proti zákazu samotných zmíněných přípravků. Nicméně pouhý zákaz slev na ně mně nevadí. Ano, jedná se o klamavou reklamu. Ale vše také musí doprovázet osvěta, že tyto přípravky nejsou ideální, a přirozené kojení je lepší. Lidem se to musí dát najevo.

1 0
možnosti
JD

Cesta nevede přes zakazování a nařizování a sociální inženýrství formou daňového zvýhodňování/znevýhodňování.

Cesta vede osvětou a vzděláváním celé společnosti.

Brusel chce zabránit tomu aby zlí prodejci kojenecké výživy odváděli zdravé matky od kojení. Budiž. Proč při tom ale trestá matky (a tím i samotné děti), které z různých důvodů prostě kojit nemohou, přestože třeba opravdu hodně chtějí?

V čem je tohle sprosté sociální inženýrství dobré?

5 1
možnosti
JD

Á, pan Polický potvrdil přečtení mého příspěvku. Jsem poctěn.

Mohu se zeptat s čím konkrétně nesouhlasíte?

2 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.