Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkně a bez rozmyslu opakujete zažité klišé. 

Strach není cíl, je to jen prostředek. Prostředek k získání skutečné moci. A kdo má moc, má všechno - i ty naivní Evropany, kteří se domnívali, že potíráním vlastního strachu porazí teroristy.

Strach je také varovný signál. Signál, že je třeba něco radikálního udělat - buď na vlastní obranu zaútočit nebo vzít do zaječích, je-li kam. Jakožto Evropané nemáme kam. Tudíž nám nezbývá, než se aktivně a účinně bránit. 

Varovat před vlastním strachem je stejné jako varovat před respektováním červené na křižovatce nebo nabádat k přehlížení příznaků nádorového bujení. 

Takže asi tak. 

Varovat před vlastním strachem, snažit se ho ostatním rozmlouvat v domnění, jak to tím teroristům natřete, je minimálně směšné.

3 0
možnosti
Foto

Pokud budeme pudové bytosti, tak je možné se řídit vlastním strachem. Ale jsme lidé s rozumem. Musíme se snažit svůj strach překonávat a ukázat našemu soupeři, že se nebojíme. I ve světě zvířat platí, že pokud projevíte strach, soupeř to pozná a ještě více si na nás bude dovolovat. 

A já jsem mluvil o překonání strachu tak, abychom byli schopni racionálně uvažovat o tom, co dál dělat. Nepsal o tom, že ho nemáme poslouchat. Nebo snad ano?8-o

0 0
možnosti

J36a81n 59Z43i59e69g26l39e66r

15. 11. 2015 10:40

Především je nutné přestat kopat do Západu. Ať udělá, co udělá je špatně a pořád se má za něco kát. To je také příčina muslimského terorismu. Naopak my jsme nejlepší a musíme ostatní stavět do latě. Pokud si budeme podle pseudohumanistů pořád sypat popel na hlavu, musíme počítat s tím, že si na nás budou dovolovat.

Viz.

http://ziegler.blog.idnes.cz/c/483989/dekolonizace-je-jednim-z-puvodcu-teroristickeho-utoku-v-parizi.html

3 0
možnosti

Teroristi islámu, resp. bojovníci IS se chtějí hlavně pomstít, chtějí vrátit Západu své utrpení, strach je součástí této pomsty samozřejmě. Ale s tím strachem už je to trapná fráze. Chtějí, abychom je vzali na vědomí, a nejlíp je Západ vezme na vědomí, když začnou u nás zabíjet. Mají pocit zadostiučinění - a o tom to je.

3 0
možnosti

Vážený pane, máme si zvykat na život v "neklidné" Evropě? A pročpak je Evropa neklidná? Protože se podílela na americkém "vývozu demokracie". Protože pomohla roze...štvat arabské státy, protože se po boku svého přítele nejlepšího - USA - cpala tam, kde o ni nikdo nestál. Protože spoluiniciovala ten příšerný, převážně muslimský exodus. Protože #přijímá naprosto nekontrolovatelně, protože kontrolu při tom množství nezvládá, protože jednoduše rezignovala. Co děláte v tom Eurosajuzu? Žvaníte politicky korektně bez konce a beze smyslu, bojíte se nazvat věci pravými jmény a pořád jen ustupujete. Abyste náhodou nediskriminovali muslimy, diskriminujete vlastní občany! K čemu tam jste, v  europarlamentu? Jenom zvedáte ruce pro to, co rozhodlo pár nikým nevolených magorů, poplatných bůhví komu. Musíme rozlišovat mezi umírněnými muslimy a radikály, nesmíme je házet do jednoho pytle, abychom někomu neublížili...tak pro jistotu necháte likvidovat vlastní občany, ty už máte zmáknuté, ti na vás s bombou nepůjdou, že. Trhněte si nohou.  Máme si zvyknout...proboha!!!!Proč?? Což takhle - místo zvykání si - se začít bránit? Jo...to by byl průšvih, že jo, ozbrojení a odhodlaní občané, to by se vám půlky sevřely....Pokrytci!

8 1
možnosti

Naprostý zouhlas......R^

1 0
možnosti

Piloti RAF také bojovali ze strachu a hysterie, že?

Hysterik jste tak maximálně VY!!

1 0
možnosti

Pane Zdechovský, mám pro vás jeden námět k zamyšlení. Co kdyby jste z titulu své politické funkce zkusil zorganizovat dobrovolné jednotky domobrany, pod vedením například vojáků a policistů ve výslužbě? A nemusí mít u sebe neustále zbraně, to bych chtěl asi moc. Ale naučit dobrovolníky trochu taktiku boje proti násilníkům, sebeobranu a podobně. Protože zmačknout spoušť a střílet směrem, kde je protivník umí každý blb, taktická obrana je něco jiného. V případě potřeby by tyto jednotky mohly být snadno vyzbrojeny. A pokud to nebude nikdy potřeba, jedině dobře. 

I když chápu, že politici mají největší strach ze sebevědomých a ozbrojených občanů.

3 1
možnosti
Foto

Myslím, že nemám strach z lidí, co umí zacházet se zbraní. Mám strach z lidí, kteří chtějí zbraň na to, aby si dodali sebevědomí ;-)

0 0
možnosti

I68v95a15n 37M66i33n76á47ř

14. 11. 2015 20:45

Pane Zdechovský, bohužel i Vy jste šiřitelem - pouze velmi naivních teorií. Jediná účelná obrana vůči agresivnímu a pro evropany zhoubnému islámu by byla - nepřijímat uprchlíky vůbec! I tak je jich sotva desetina, ostatní jsou pouze neodbytní ekonomičtí vetřelci! Jak můžete předpokládat, že většina mladých mužských dobrodruhů, valících se přes evropské hranice nejsou teroristé a nebo ti - kteří se při sebemenším názorovém konfliktu - škrtnutím roznětky v hrozivé teroristy obratem změní?! Samozřejmě, že obrovské množství skutečně radikálních mladých muslimů již evropské hranice překročilo! Přicházejí na území "nábožensky nepřátelské" a s iluzemi, které se většině z nich nevyplní. Zpočátku budou bloumat středem velkoměst a později na periferiích v ghetech - vytvářet gangy. Ti co sem nevyšle IS se zcela snadno - zradikalizují sami !!!

7 1
možnosti

R^ Přesně tak, napsal jste to dobře.

2 0
možnosti

Já jsem pane Zdechovský také proti zapalování uprchlických táborů. Nicméně - souvislost mezi uprchlictvím a terorismem prostě je. 

Nejde jen o to, že ISIS se chlubí že mezi migranty má své lidi. 

Není náhoda že teroristické utoky proběhly právě ve Francii. Francie je v Evropě zemí s nejsilnější muslimskou komunitou (nebudu řešit Balkán) a takový útok je ve FRA mnohem pravděpodobnější než zatím v CZ. 

Ve FRA jim vše hraje do karet - včetně neozbrojeného obyvatelstva. 

proto bychom ve vlastním zájmu měli usilovat o to aby se počty muslimů v CZ nijak zásadně nezvyšovaly.

12 0
možnosti
Foto

Díky za názor, se kterým z části souhlasím.

Já nezpochybňuji, že ISIS nemá mezi uprchlíky své lidi. Jen nechci, abychom naběhli na laciný populismus útoků na uprchlíků. Prostě musíme zastavit tu hordu a všechny si prověřovat. Tak jako musíme rychle začít řešit radikalizaci těch, co mají pasy EU.

1 0
možnosti

Děkuji, pane ZdechovskýR^

3 0
možnosti

P31e61t54r 27H31a34l49í21k

14. 11. 2015 17:49

Jeden z teroristů, kteří v pátek útočili v Paříži, vstoupil na území Evropské unie začátkem října přes Řecko. Podle činitele řecké vlády Nikose Toscase, pod něhož patří činnost policie, jde o útočníka, u něhož byl nalezen syrský pas.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/strujci-utoku-v-parizi-076-/zahranicni.aspx?c=A151114_161243_zahranicni_ert

5 0
možnosti
Foto

Petře, to jen potvrzuje to, co píši: Je jasné, že Evropa nemůže přijímat úplně všechny migranty s otevřenou náručí, nýbrž důkladně prověřit každého člověka, který přijde do schengenského prostoru jakoukoli cestou. Jedině tak dokážeme zamezit příchodu lidí, kteří by hlásali myšlenky neslučitelné se svobodnou společností.Nicméně za daleko větší nebezpečí považuji nezvládnutou integraci lidí, kteří tu již žijí a radikalizují se.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.