Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle me si nori chteji deti ukrast a dat je k adopci, jelikoz nechapu jaky by k tomu mohl byt jiny duvod chranit chyby uredniku Barnevernu. Co rikaji zakony na adopci v Norsku kdyby manzel Michalak podepsal souhlas???....kdyz se o deti vubec nezajima.

2 0
možnosti

Teoreticky může pracovat nejen ve školce, ale přihlásit se do pěstounského kurzu, získat certifikát a vychovávat cizí děti doma. Jen své ne.

Teda - kdyby nebyla tak známá, ale stalo se to. Rodičům, kterým Barnevernet odebral děti, se to podařilo: http://www.barnefjern.org/fratatt-barn-anbefalt-som-fosterhjem/

Dotace na zobchodované dítě dělá divy!

8 0
možnosti

To je ale hnus. Prý vše nejlepší pro dítě a zatím bezbrannému dítěti provedou takovou bezcitnou věc.

2 0
možnosti

Pane Zdechovský, nevím, zda čtete komentáře, už jsem se vás ptal pod jiným článkem, ale přesto se zeptám. Co si myslíte o § 875 NOZ, který upravuje vztahy mezi rodiči a jejich dětmi?

http://jirikrakora.blog.idnes.cz/c/446633/Novy-obcansky-zakonik-o-pravech-deti.html

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Krákoro, dal jsem Vám hned karmu a souhlas!!! R^

0 0
možnosti

Výborný článek a zasloužená karma. R^:-)

Je potřeba psát o praktikách norské sociálky. Nicméně chtělo by to asi ještě více se ozývat. Co třeba dopisy nebo emaily norskému velvyslanectví v Praze, něco ve stylu, že my občané České republiky jsme pobouřeni, jak se v Norsku zachází s občany České republiky, je jim bráněno mluvit rodnou řečí atd.

8 0
možnosti
Foto

Díky, pochvala od renomovaného bloggera vždy potěší V

0 0
možnosti

A to se chysta jeste vetsi absurdita v souvislosti se zakonem o zebrote. Kdo da najist zebrakovi, pujde sedet na pul roku. Kdyz si dite rekne o jidlo a vy mu ho date, jdete do bani a dite pestounum, kdyz mu ho nedate, tyrate ho hlady a seberou vam ho. Totez nastane, kdyz mu zakazete rikat si o neco. system nechutne genialni.

4 0
možnosti
Foto

Včera jsem to také četl. Po svých zkušeností s českými médii si to chci raději ověřit v Norsku. Zda to má nějaký racionální důvod. Zatím jsem ho nenašel. 8-o

0 0
možnosti

Ano, dobře a zcela správně napsáno.

Bylo by však žádoucí, aby překlad tohoto článku (nebo jeho podstatné části) vyšel i v zahraničních novinách. Nejde jen o veřejné mínění v naší republice, jde i o veřejné mínění "evropské veřejnosti". Zejména v románsky mluvících zemích by to mělo vyjít.

1 0
možnosti
Foto

Obávám se, že odloučení chlapců od matky je tak dlouhé a vymývání jejich mozků ze strany pěstounů tak silné, že jejich návrat k matce bude téměř nemožný. Bohužel. Rv

2 0
možnosti

Ne, to se zachrání. Je to rozhodně menší problém než změna pěstounské rodiny, což se u dětí v pěstounské péči také dělá.

Pochopitelně ale psychické škody na dětech jsou již spáchány a traumata se nikdy nezahojí a ani v dospělosti už to nebudou normální, vyrovnaní a psychicky silní lidé. To už prostě napravit nejde.

5 0
možnosti

Mne nejde do hlavy jedna základní věc: bratři Michalákové jsou Češi. PROČ Norové zadržují ČESKÉ občany? Jakým právem? ještě to pochopím, když v cizí zemi někdo provede trestý čin a je tam uvězněn. Co ale hrozného udělaly tyto malé děti? A našemu státu je to JEDNO? Pardon, kdyby to byli Američané, tak už jsou dávno ve Státech a Norsko se musí omluvit, ne-li ještě zaplatit pokutu. A naši politici kolem toho chodí s úsměvem. To si fakt každý může dělat co chce?

17 0
možnosti

Z toho, že si každý může dělat, co chce, jde opravdu děs. Jen nevím, jestli si to lidí včas uvědomí.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS