Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L95u20b51o34š 51K78r37á78l

28. 1. 2015 12:16

Problém s integrací je, že většina muslimů se vidí nejdříve jako muslim a teprve následně jako občan příslušného státu. Proto se neintegrují, oni ten stát a jeho občany vidí jako vše co odporuje jejich náboženstv, co je špatné.  Ti co se integrovali a islám berou jsou rituál,  vlastně podle islámského učení nejsou muslimové,  muslim musí následovat cestu Mohameda,  proto také mohamedáni. Islám není jen korán,  ale sunna,  tedy životopis a vybrané příběhy Mohamedova života a jeho myšlenky. Přečtěte si je a mnohé pochopíte.

Proč to nefunguje a fungovat nebude.  Proč jiná náboženstvi funguje v Evropě bez velkých problémů? Islám je opravdu, ale opravdu jiný. Chyba je vnímat ho jako křesťanství. To dělá mnoho lidí. Talíř problémem je takija,  tedy lhaní.  Pro nás ano je ano a ne je ne. U muslima je to podle potřeby, vše pro šíření islámu je dobře,  tedy i lhaní.

0 0
možnosti
MM

Rozhodně je na čase, aby se Evropa začala na problematiku přistěhovalectví dívat realistickým pohledem. To ale neznamená, že by si měla nasadit na nos namísto růžových brýlí býrle černé. Vedle celé řady špatných příkladů, máme i příklady dobré. Nelze jednoznačně říct, že se nám nedaří přistěhovalce integrovat. Multikulturní model selhává tam, kde se objevuje radikální islám. Byť je to vůči muslimům "politicky nekorektní", je třeba si to přiznat.

1 0
možnosti
Foto

Tohle není jen o muslimech. Nedával bych všechny na jednu hromadu. Je to o promyšlené politice EU, aby opravdu tu nevznikala ghetta s lidmi na perifériích.

2 0
možnosti
JK

Ale jak imigranty integrovat? Substitucí nebo per partes?

Navíc po integraci dostanu primitivního imigranta (+konstantu). Což žádný gól teda není.

http://instantrimshot.com/index.php?sound=rimshot&play=true

0 0
možnosti
MO

Přijímat - ale pouze ty kteří jsou schopni se začlenit do společnosti a jsou kompatibilní s naší kulturou a hodnotami. Zkušenosti se Západní Evropy ukazují že muslimové se s naší společností neztotožní a jejich integrace nefunguje.

Myslím, že tato země má a bude mít velký problém s integrací Romů a na to bychom se měli soustředit prioritně. A nevytvářet další problémy přijetím dalších lidí, kteří se kterými by soužití bylo mnohem obtížnější než s Romy.

6 0
možnosti
Foto

Sám říkate, že se ty problémy s integrací vynořily až ve druhé a třetí generaci.

Tedy řešení nemůže spočívat v nepřijímání.

0 5
možnosti
MK

No to je moudro pane Řezníku; tak my víme, že snaha muslimů II. a III. generace nemá snahu o začlenění do společnosti, že hledají své původní kořeny, ale nebudeme řešit, zda sem někoho přijmeme nebo nepřijmeme.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.