Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Dávám Vám karmu, pane Zdechovský. Zejména za poslední odstavec. Ten říká, že tam, kde je pravomoc obyvatelstva nad pravomocí státu potažmo nějaké nadnárodní organizace, tam si lidé vše ze svých peněz dokáží život organizovat sami a lépe. Nemusí na území své obce snášet přivandrovalce, kteří obci nic nepřináší a stejně tak nemusí snášet ubytovny, jako pračky socialistické mafie.

Ale první věc je ptát se: kdo za to může, kdo za to nese odpovědnost, kdo něco takového prosadil do zákonů, kdo na tom profituje a kdo z poslanců nebo senátorů jede v tomto byznysu? A kdo má politickou imunitu a nemusí se zodpovídat z účasti na mafiánské činnosti? Jmenovitě a přesně. Ale tato cesta bude již delší a náročnější.

0 0
možnosti
Foto

Tomáši především je třeba odlišit sociálně slabé (čili opravdu chudé bez možnosti svůj stav změnit) od těch, kteří systém prachsprostě dojí.

A mám osobní nepříjemnou zkušenost, že se to statisticky týká především těch, kteří si plánovitě udělali ze státních dotací zdroj příjmů (přídavky na dítě, příspěvek na nájem atd. atd.).

Dokud bude dítě a vlastní lenost zdrojem příjmu a zárukou solidní úrovně, dokud bude určitá skupina nesmyslně hájena a politicky korektně "uplácena", do té doby potečou peníze ze státní kasy velmi rychle.

 A jak sám víte, množí se pak situace typu Duchcov, Budějovice, Rumburk ....

Politická korektnost je cesta do pekel.

Sociální dávky jsou jejími patníky. Líný a nepřizpůsobivý prostě nesmí mít pocit, že ho bude zbytek společnosti živit - a že ještě bude povzbuzován k tomu, aby se množil... Líný a nepřizpůsobivý prostě skončí pod mostem, s talířem polívky denně. A pokud bude krást atd., půjde do kriminálu. Líbilo se mi lidovecké "třikrát a dost", myslím že by se společnost hodně pročistila.

2 0
možnosti
Foto

Martine, ale já právě neříkám, že bych to podporoval. Lidi pod mostem nechci, protože návrat těchto lidí zpátky do života je téměř nemožný. Znám několik lidí, co pracují s bezdomovci a když někdo ztratí dům, většinou ztratí i schopnost vrátit se do života....

Jinak mi přijde na hlavu postavený současný systém, kdy stát platí různým asociálům za to, že koupí rozpadlý dům v nějakém městě a tam pronajímá hnusné a plesnivé byty sociálně slabým a často nemajetným občanům. Na ně získá peníze od státu...8-o8-o8-o Kurňa, tak co ten stát řeší?

Tom

2 0
možnosti

Je to byznys, dotovaný vládou, kterou jsme si zvolili. Vy co dlouhodobě volíte ČSSD, ODS TOP 09, KDU-ČSL, a vy co nechodíte k volbám si za to můžete sami. Vy co jste se pokusili zvolit nějakou jinou stranu (VV, Zelení, Úsvit, ANO, nebo strany, které se do parlamentu nedostaly) vám tleskám, protože jste aspoň zkusili něco změnit.

Z čehokoli jde udělat byznys, když se to dobře podá. Kdo asi bohatne na fotovoltaice a ostatních obnovitelných zdrojích? Kdo na uhlíkové dani? Kdo na dávkách na bydlení? Kdo na všech státních zakázkách? Kdo na vzdělávacích programech? Kdo na začleňování sociálně slabých?

Na vše jdou peníze z našich daní a přerozdělují je ti co jste zvolili. Ti které jsem volil já, v parlamentu nejsou.

Až příště půjdete k volbám, zamyslete se. Buď volíte změnu, nebo stále stejný hnus. A vy, co k volbám nechodíte, vy volíte stále to samé.

2 2
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Šašku, jestli se nepletu, tak 

a. KDU-ČSL nebyla v posledních 4 letech v PSP

b. chybí Vám tam nápadně KSČM ;-)

Jinak ten problém je 7 let...tak kdo za to může?

1 0
možnosti
MP

Znáte někdo aspoň jediné cikána bezdomovce???????

2 0
možnosti
MP

Čunek to správně vyřešil. Dal jim bytové bunky, které pro stát nepřišly moc draho, přitom v nich jsou dobré podmínky pro bydlení. A to nejdůležitější- smlouvu na jeden rok, za podmínky dobrého chování se prodlužuje na další rok. Lepí řešení neznám. Kde to zavedli, tam je pořádek.

6 0
možnosti
Foto

Ano a jak ho tehdy všichni kritizovali. A nakonec se ukázalo, že to bylo nejlepší řešení.

Tom

1 0
možnosti
Foto

stát by ten problém neměl řešit přes soukromníky, to je cesta do pekel Rv

5 0
možnosti
Foto

Tady je přesně úloha obcí, měst a církví. Píši to tam v článku

0 0
možnosti
MT

Co jsme /jste/ si zvolili, to máme. Náš volič je nepoučitelný !

3 1
možnosti
Foto

Ale tahle vláda to neměla ještě možnost změnit. Nemyslíte?

0 1
možnosti
Foto

Ty lidé za ten byt neplatí ani halíř. Nájemné jim platí stát. Je debilita úředníka z Úřadu práce, že povoluje vyplácení nehorázného  nájemného za tyto kůči. Místo, aby zvedl zadek a šel se podívat, kde ta osoba bydlí a zda nájemné je tomu odpovídající, částku bez mrknutí oka doporučí vyplatit. Také proč ne. Peníze nejsou jeho a z cízího krev neteče.

8 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. Jenže jak dlouho budeme tuto debilitu tolerovat???;-€;-O

3 0
možnosti
JSS

Hlubší prohřešek

A jde o tichý souhlas s podnikáním především bank. O záruční bance ani nemluvě! Našetřené peníze= oddaněné a vlastně edekvátní hodnota minulé práce je defrauována mizernými úroky !! Jedonoduše vyjádřeno - Vydřeme u lidí a banky dají daň ze zisku a hlavně  na státní aparátčíky - tak funguje i čs. stát!

1 0
možnosti
Foto

To asi ano, ale jak to souvisí s tím článkem?

1 0
možnosti
VS

Jeden z problémů je, že lidi, kteří v těch ubytovnách končí, by jinak byt nesehnali prostě proto, že vzít si je do nájmu znamená často jeho totální devastaci.

A ti provozovatelé ubytoven jen využívají toho, co jim zákon dovolí. Mluví se kolem toho dost dlouho, ale čím to, že není snaha to změnit?

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.