Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

Jako zena jsem naprosto proti zavadeni jakychkoliv podobnych kvot. Nechci aby se na me nekdo dival a automaticky si rikal- no jasne, ta je na teto pozici kvuli kvote.

Kvoty nevyresi problemy s tim ze zeny v CR jsou mnohdy podstatne "limitovane detmi" - kdyz bude manzel pani X nechavat veskerou peci o deti na ni, nebude skolka, nebude mit moznost castecneho uvazku, tak radeji zustane doma 4 roky atd - tak je ji ta kvota stejne na nic. Navic mnoho zen okolo me proste da v urcite casti zivota prednost rodine - at uz je to dano naladou ve spolecnosti, rozhodnutim jejich rodiny nebo jejich vlastnim rozhodnutim. Znam mnohe, ktere by mohly byt napr. ve vedouci funkci, ale nechteji, protoze je pro ne dulezitejsi napr. moznost castecneho uvazku (neslucitelna s vedouci funckci) a fakt ze dite nevidi 30 minut pred spanim.

Mezi muzi a zanami proste urcite rozdily od prirody jsou, chlapy (s vyjimkami na obou stranach) proste vic bavi bojovat, soutezit, atd. - tak je i ta politika vic zajima.;-)  

Osobne jsem se s jakousi "nepsanou kvotou" v jedne spolecnosti setkala a cele to bylo velmi kontraproduktivni, na novou pani sefovou (ktera jeste bohuzel opravdu nepatrila mezi top) se vsichni (vsetne zen) pouze koukali skrz prsty.

2 1
možnosti
Foto

Díky za Váš realistický postřeh, paní Hano. R^:-)

1 0
možnosti
ZB

Autor napsal pěkný článek a jasně a srozumitelně shrnul to, co  platí mezi ženami a muži od počátku. Na něco jsou schopnější ženy a na něco jiného muži. Společně jim to pěkně pak funguje. Bohužel voliči nevolí politiky dle schopností pro stát (to by už neexistovaly strany ODS, TOP 09, ČSSD, KDU-ČSL, KSČM), ale dle jiných kriterií. V těchto stranách je lhostejné, zda je vedou muži a nebo ženy, výsledek jejich práce je vždy pro stát katastrofální.

2 0
možnosti
PD

Ach, další šovinista, který se domnívá, že ženy jsou éterické bytosti, které by neublížily ani mouše. Cituji:

"Je to spíše o tom, abychom si my muži uvědomovali, že ženský prvek politiku kultivuje, přináší empatii, sociální rozměr a nesnažit se pouze najít ženy s tahem na bránu, které se více podobají nám mužům."

Zvláštní - já myslel, že empatie, sociální cítění, schopnost týmové práce atd. jsou dány výchovou, a ono je to prý genderově předurčené. Hm.

1 3
možnosti
Foto

Přijde mi, že jste spíše podle Vašeho vyjádření nedospělý ;-)

1 1
možnosti
KK

v politice žádné ženy nepotřebuju, žena přináší multiplikační problémový efekt, tj. vícenásobné problémy než jsou

1 1
možnosti

Hm. tak to jo....skutečné ženy.

1 0
možnosti
TH

Jenze co je to "skutecna zena" ? Mozna, ze Vam nebude vyhovovat zadna.  Jak podobne muzum? Vypadaji jako Paroubek ?

1 0
možnosti
JK

J94o66s82e71f 35K78l13a42t

3. 7. 2014 23:09

Vypadají jako paní Parkanová

2 0
možnosti
AK

Myslím si, že ženy jsou mnohem bystřejší, než si myslíme.

Proč by měly vysedávat na schůzích, poradách a služebních cestách?

Ony si toho politika nebo manažera prostě vezmou.

No a pak v klidu doma, nebo třeba ve fitku, počkají až jim ty příjmy, spojené s jejich prací, přinese.

Za příklad všem známý by mohla posloužit paní Šárka Grossová...

4 0
možnosti
Foto

Ale to zrovna není nejlepší příklad. Znám kolem sebe mnoho úspěšných a šikovných žen, co už něco dokázaly R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.