Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Jako ateistovi mi může být církev ukradena. Na druhou stranu jako demokrat, musím konstatovat: že pokud stát schválil zájkon o restitucích, tak je musí dodržovat! A teď k tematu:

5. září 1933

Gremia evangelické církve v Německu se dostávála v září do stále větší závislosti na nacionálně-socialistické režimu. Pruský generální synod, v němž měli dvoutřetinovou většinu němečtí křeťané, přijal 5. září "záon o právních poměrech duchovních a církevních úředníků", který rozšiřoval takzavaný arijský paragraf, platící již pro ostatní oblasti veřejného života, i na církev. Podle tohto zákona mohl být duchovní nebo cirkevní zaměstnanec jen ten, kdo byl arijského původu a angažoval se bez výhrad za národněsocialistický stát a evangelickou církev.

Je to náhoda, ale zrovna něco čtu. Jako vždy není nic černobílého.[>-]

2 0
možnosti
Foto

Evangelcká církve má s tou katolickou společného co, že jsem tak smělý ....

6 0
možnosti
SB

Marně se namáháte, pane autore, ROzumní lidé vědí, že katolická církev byla, je a bude jednou z nejvíce prohnilých a nemorálních institucí an světě. Pro zlámanou grešli se klidně spojíte i s ďáblem.

Pacem in terris!

4 8
možnosti
MK

Jak Vás tak čtu, tak rozumní (rovná se) tupci, co si nejsou schopni nic zjistit a jen žvatlají svoje představy :-)

4 0
možnosti
JC

Tihle lidé jenom lžou. Žádná lež jim není dost malá. Doufají, že i když bude lež vyvrácena, něco se uchytí a formou neargumentačních pokřiků se bude šířit, až se z té lži stane v očích lidí pravda.

V pozadí je samozřejmě nenávist proti nám. Kdyby mohli, zabíjeli by nás.

5 0
možnosti
Foto

A proto je třeba na to reagovat 8-o

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.