Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J17a95n 25R41á31ž

20. 6. 2014 19:17

Problémem je, že naše civilizace aplikuje  humanitární zásady vlastní euroatlantické civilizaci na příslušníky civilizací, které tyto zásady nectí, ani ctít nemohou stejně, jako je kvůli našim našim civilizačním zásadám nemožné, abychom ctili životní zásady taoismu nebo takové, které ctí muslimové. My chápeme pomoc bližnímu svému jako ctnost a oni jako projev nepochopitelné slabosti. Multikulturalismus v pojetí míchání civilizací a prosazení ideologie, že respektováním kulturních odlišností na našem teritoriu naší budoucnosti prospěje, je stejně sebedestruktivní filozofií jako byla ta, která chtěla individuálně opatřené statky celospolečensky rozdělovat podle hesla "každému dle jeho potřeb" nebo jako ta, která hlásala nadřazenost  jedné rasy nad druhou uvnitř jednoho civilizačního okruhu v domnění, že je to společnosti prospěšné!

Dvě universální pravidla, která jsou platná na celém světě jsou, že a)člověk má za svůj život nedělitelnou odpovědnost, jako každý jiný příslušník živočišné říše na naší planetě a b) jen silnější, tedy ten, kdo je ve způsobu získání obživy efektivnější, přežije. 

Nevím, proč se to v Evropě přestalo respektovat.

P.S. Poskytnout pomoc někomu z jiného kontinentu, kdo se o sebe může objektivně postarat sám, jen z toho důvodu, že svým přičiněním nemůže dosáhnout stejné životní úrovně jako máme v průměru my v Evropě, je kontraproduktivní. Máme to ale tak v Evropě zavedeno a obávám se, že demokratickými metodami změny nastat nemohou a proto jsme odsouzeni k zániku. Bude to, než nás "barbaři" rozloží stejně jako rozložili Řím,  sice ještě nějaký čas trvat, ale je to bez tvrdé a nekompromisní , podle lidskoprávních utopistů nehumánní obrany, nevyhnutelné.

0 0
možnosti
JS

Ctyrmetrova zed nestaci. Ve spanelske africke enklave Melilla prelezaji bezenci sestimetrovy drateny plot. Proc to socialisticka EU byrokracije podporuje? Jsou to jejich budouci potencialni volici. Cesko ceka jenom na rozkaz zavest prijimaci kvoty a uprchlicke tabory, protoze je solidarnim clenem EU.

1 0
možnosti
Foto

Tak s tím nesouhlasím a již jsem opakovaně řekl, že toto podporovat nebudu8-o

0 0
možnosti
MT

"Evropa si s tím neví rady" - protoze si s tim rady vedet NECHCE. EU  z nejakeho neznameho duvodu tuto situaci chce, destabilizaci ve Evrope a zaplaveni nekvalifikovanymi imigrancy podporuje. Proc, to nevim.

2 0
možnosti
DG

Pro mě článek ztratil smysl ve chvíli, kdy jsem se dozvěděl o stranách, které nejsou nacionalistické, že jsou..

2 0
možnosti
AJ

proc by Alžírsko, Libyi, Tunis, Turecko a Maroko ..., zasahovali proti emigraci z jejich zemi ? Mistni vlady jsou naprosto spokojeni, kdyz chudi lide z jejich zemi utecou, nemusi se o ne jiz dale starat

2 0
možnosti
AJ

spokojeny/spokojene

0 0
možnosti
MP

No s tím zajišťováním vzdělávání v Africe pozor, to mi přijde v tomto případě jako nesmysl (tedy jako nástroj řešení akutní kriminální siuace). Když mi někdo škodí a já mu to budu chtít zatrhnout, tak to přece nebudu řešit tím, že mu ze svých peněz budu platit vzdělávání, aby na to sám přišel... Je třeba přistupovat ke všem lidem rovným způsobem, a když je prostě někdo někde nelegálně, tak odsunout, ať je to kdo je to. Koneckonců jsou tím bezpečnostní složky povinovány nám občanům toto dělat. Oplotit Evropu bohužel nejde kvůli mořskému pobřeží, jediné řešení je asi jen neustále je vracet zpátky plus cílené zátahy na ty převaděčské skupiny... (pokud si nechceme např. zaminovat Středozemní moře...)

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den, kdyby to bylo tak jednoduché... V italském tisku je opakovaně napsáno, že lidem bylo slibováno majetkové bohatství. A to je důvod, proč se Ti lidé svěří za velké peníze různým převaděčům.

1 0
možnosti
AF

Nevidím v tom problém, i když se to nás také týká. Jeden vzdělaný Dr navrhl zabíjet "zrůdy". Tak proč to nedělat s ilegálními přistěhovalci. Místo toho aby je Coast Guard zachraňovala, by jim jednoduše rozstřílela loď a je po problému.

2 1
možnosti
PB

..... nelegální migrace ? řešení je prosté - okamžitá deportace do země původu !  

(první cesta "turistu" naprosto finančně vyčerpá a druhá cesta je v nedohlednu)

6 0
možnosti
JR

J60a35n 82R72i67c43h27t90e62r

20. 6. 2014 12:57

Bohužel nevyčerpá. Už na tu první si půjčí, obvykle právě u převaděčů, pro které tady za pakatel dělají.

3 0
možnosti
KC

Prostě mezi potenciálními imigranty se rozšířilo, že Evropa je tady proto, aby řešila jejich problémy. Z 90 % jde o ekonomické přistěhovalce, jimž nahrává slabošská, naivní a krátkozraká politika falešných mustikulturalistů. Úsilí je třeba zaměřit na pomoc zaostávajícím zemím, aby jejich obyvatelé neměli důvod k okupaci Evropy.

6 1
možnosti

20. 6. 2014 13:57

Ale ne. Ilegalni pristehovalce zadna multikulturni politika neovlivni. Jsou mimo politiku, jsou totiz ilegalni.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.