Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HT

Dobrý den, o rovné příležitosti žen ve vědě se v NKC - ženy a věda (http://www.zenyaveda.cz) zasazujeme již od roku 2001, velká část vědecké komunity o nás ví a spolupracuje s námi. Není tomu ale tak v případě osob v rozhodovacích pozicích, kterým se (často bez úspěchu) snažíme navrhovat konkrétní opatření na změny. Také na média se obracíme, jiná věc je, zda o nás píší a veřejnost má možnost se o nás dozvědět (vizte naše webové stránky sekce O projektu). Kvitujeme s velkým potěšením, že jste toto téma zmínil a dal najevo svůj postoj k němu.

0 0
možnosti
VJ

Pane Zdechovský, než se začnete populisticky navážet do feministek, možná by nebylo špatné si nejdříve zjistit fakta. Protože to, o čem vy jste se pravděpodobně dozvěděl včera, ony "šílené feministky" řeší minimálně od roku 2005: 

http://www.zenyaveda.cz/menime-vedu/rodicovstvi-a-granty/

http://levaperspektiva.cz/clanky/podporte-genderovou-rovnost-ve-vede/

Jestli o tom média píší či ne, je věc jiná, média rády bulvarizují a skandalizují, takže o "feministkách" radši napíšou, že "nutí jít muže na mateřskou" nebo "chtějí hyzdit češtinu" než o co se skutečně zasazují (podobně jako média skandalizují EU různými polopravdami a mýty o zakazování podpatků u kadeřnic apod.)

Ale pokud se o zlepšení situace žen ve vědě budete taktéž systematicky zasazovat, jedině dobře.

Svůj smysl pro rovnoprávnost byste však spíše ukázal, kdybyste se gentlemansky se svou ženou vystřídal na rodičovské dovolené a poznal tak z první ruky problémy odchodu a návratu do zaměstnání a případného hledání nového zaměstnání, když vám mezitím vyprší smlouva na dobu určitou, granty apod.

2 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.