Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EP

Jo tak podle vás do europarlamentu patří jen eurohujerské strany, tak si představujete demokracii. A navíc ještě sám přiznáváte, že europarlament je jen fraška, která nemá pravomoci a demokracii jen předstírá. Jinak argumentů minus nula nula nic.

0 2
možnosti
Foto

Já jsme tam argumenty dal, ale Vy ne. ;-O8-o

0 0
možnosti
PK

Kampaň ODS, na to, že mají v čele profesionála politologa, je podle mne slabá. Vsadit téměř vše na nenávist k Euru? S Eurem je to složité - pokud nemáte faktický dohled nad rozpočty zemí, tak to riziko je. A když jste v úzkých - má EU zájem na pádu Řecka při jeho poloze atd. Určitě ne. Je to jako Česko ve velkém. Když se podělá Ostrava, nalejete do toho celostátní a s nadsázkou i krajské prachy, protože je to v té situaci nejmenší zlo. Ale on Euru pořádně zatápí strýček Sam. Nevoní mu aby se Euro stalo rezervní měnou ve velkém.

2 1
možnosti
Foto

"Nechápu tedy, proč chtějí svobodní kandidovat do orgánu, který sami neuznávají a kde nemohou vůbec nic ovlivnit."

Fakt? Nemohou nic ovlivnit? Tedy je celý tento orgán naprosto zbytečný a nechápu, proč do něj kandidují i ostatní strany. A proč vy jste se otřel pouze o tyto dvě. 

Socialista nebo komouš?

4 4
možnosti
Foto

Opravdu nemohou. Evropský parlament má 751 členů. Jeden nezávislý poslanec tam nic nezmůže. :-/

0 0
možnosti
MP

EU je bohužel skutečně nereformovatelná z mnoha důvodů. Jejich zcela nezdanitelný plat /!!/  a výše platu je nedonutí k žádné změně. Naštěstí všechny státy EU mají nové eurorealistické strany s mnoha příznivci, takže aspon část opozice, která tam absolutně chybí, tam konečně bude. Bude se snažit mírnit nesmyslné příkazy a zákazy. Kde chybí opozice, tam chybí demokracie. EU se nedá změnit i z jiného důvodu. Kdo ví aspoň něco o NWO, pochopí.

1 3
možnosti
JM

Zahrát na závist ...skvělé,to už jste úplně na dně.

0 0
možnosti
Foto

Ach bóže...asi ani nemá smysl Vám posílat linky na články, které tenhle zdánlivý paradox vysvětlují.

1 1
možnosti
PK

Zkuste. Četl jsem jich už více a žádnej mě nepřesvědčil. Třeba máte nějaký tajný trumf

4 0
možnosti
TB

Jednoduše hloupý a naivní článek.

Nezlobte se, ale z čeho odvozujete, že euroskepse a odmítání eura plyne z neznalosti? Takže celé UK jsou také neználci, protože si vyjednali dokonce trvalou výjimku?

Možná by bylo dobře se skutečně zamyslet nad tím, zda náhodou nejsou jiné závažnější argumenty pro euroskeptický postoj. Napovím vám že jsou...

4 3
možnosti
JL

Jenže ta výjimka je v přístupové smlouvě a my jí tam opravdu nemáme. Přístupová smlouva je primárním právem EU - a to do gesce EU parlamentu vůbec nepatří. To by musela vybojovat naše vláda a náš Parlament, klidně i za účasti prezidenta (ale ten jak známo přijetí Eura podporuje). Takže já bych smysl toho článku viděl v tom, že v EU Parlamentu se o výjimce v přístupové smlouvě pro ČR nebude nikdy jednat.

1 0
možnosti
JL

Problém je v tom, že občané nemají příliš velké povědomí o tom, jaká je rozhodovací pravomoc v EU, jak se chvaluje právo EU a pak stačí někdo, kdo přijde s nějakými jednoduchými hesly a hned se najde spousta lidí, kteří tomu věří. Já bych snad Svobodným i přál, aby se tam dostali, už jenom z toho důvodu, aby lidé viděli, co je možné a co není.

2 0
možnosti
JS

Svobodní kandidují z jednoho prostého důvodu - aby v EP vytvořili opozici, která je tam velmi potřeba. Zde bych doporučil přečíst článek jednoho blogera, který se tomuto tématu též věnuje: 

http://martinpanek.blog.idnes.cz/c/397767/Muzou-euroskeptici-kandidovat-do-europarlamentu.html

2 3
možnosti
PK

Spíš než jednoho blogera jste měl napsat člena Svobodných, který rovněž do EP kandiduje;-)

1 1
možnosti
JM

Velká,převeliká karma.

4 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.