Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to bezesporu dobrý krok, je ale otázka, zda dostatečný. Nedílnou součástí opravdového pokání je restituce neboli náhrada způsobené škody (podle reálných možností), viz např. biblický Zacheus. Bez toho v řkc nelze udělit rozhřešení. V Grossově případě je to poměrně složitá problematika, která poskytuje prostor k lavírování. Nicméně už krok, který udělal, vyžaduje velkou odvahu.

3 1
možnosti

Z43d83e10n45a 62K55o24č39í

30. 4. 2014 19:24

A teď zbývá ještě ta restituce !!

0 1
možnosti

Omluvit by se měly především všechny ovce načichlé falešnému altruismu a populismu politických stran za regulace směřující k dalším totalitám z toho, že napomáhají odpírat svobodu schopným, zodpovědným a samostatně myslícím občanům. Potom nebude třeba vyzývat jejich lídry k omluvám za své chybné volební hlasování.

0 1
možnosti

Nebuďte naivní. On přece nikdy nepřizná, že akcie, které obdržel za dumpingovou cenu a obratem je výhodně prodal, byly úplatkem, který si předtím vysloužil ve vysoké politice. Kdyby to přiznal, tak ho zavřou. :-/

1 1
možnosti
Foto

P36e25t25r 48K77r52á38l

30. 4. 2014 11:15

No já nevim. Omluvil se těm, co mají pocit, že jim ublížil, čili se jedná o takovou omluvu neomluvu a že se přiznal k zneužití poslaneckých náhrad? A neudělal něco podobného Bohuš? Mě připadá, že právě přiznání současného premiéra se Grossovi náramně hodilo. Pořád mu nevěřím ani nos mezi očima. Jestli se chce kát a je z něj najednou zbožný člověk, tak ať vezme ty "těžce vydřené" prachy a financuje třeba hospice, ústavy pro postižené a podobně. Pak budu tu omluvu považovat alespoň za částečně upřímnou. Jinak pro mě pořád zůstává špínou.

1 0
možnosti

J67a84n 20F75r44o26l14í89k

30. 4. 2014 10:59

Hm, takže doporučujete aby se každý zloděj obrátil na ČT a tam se omluvil a soudy můžeme zrušit ne? "Ukradl jsem Vám bilion kč ve fotovoltaice, odpusťte Váš Paroubek." Tak nějak?;-D

3 1
možnosti

Naprostý souhlas, pane.

Nicméně pamatuji se, že když odcházel z funkce, prohlásil, že si konečně přečte Bibli, že ji právě začal číst. Tehdy jsem se tomu vysmíval, protože jsem měl za to, že to bude jako s většinou povrchních ateistů - začnou knihou Genesis a pokud se snad dostanou k Numeri, ta je spolehlivě přiměje Bibli odložit a už se k ní nevrátí.

Zdá se, že jsem se hrubě mýlil.

Inu, Bůh má svou cestu ke každému jinou. Budiž jméno jeho pochváleno.

4 0
možnosti

P76e34t76r 84N94ě30m59e37c

30. 4. 2014 10:06

On se priznal k bytu za milion, ale ke stovkam milionu uz ne :-(

0 0
možnosti
Foto

Já jsem se na to díval - bylo to sestříhané, ale i k těm stovkám milionu se vyjádřil.

0 0
možnosti

Pravdu máte v tom, že už je potřeba začít čistit kalnou vodu a podobná přiznání a omluvy k tomu čistěni jistě přispějí. A jsou tudíž užitečné. Jenže přiznání a omluva je jedna věc, ale pokud nenásledují slova činy, tak jim stejně nikdo neuvěří. O Grossovi je známo, jakým způsobem přišel ke svému značnému majektu a že k jeho nabytí zneužil své veřejné funkce. Takže já se sice omluvím, ale ty peníze si s dovolením nechám. Věřila bych mu ve chvíli, kdyby alespoň část věnoval na účely prospěšné těm nejchudším, které nejen jeho hospodaření s veřejnými financemi dostalo na dno. Podobné pocity jsem měla při sledování pana Koláčka, který se sice dal na buddhismus, nicméně předtím pomáhal rozkrádat Mosteckou uhelnou.

1 0
možnosti
Foto

Kdo jsem, abych soudil tyto lidé. Osobně věřím, že každý má právo na to dělat chyby....ale má povinnost je pak zreflektovat

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.