Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

Váš článek mne přiměl k malé úvaze.Před druhou světovou válkou byla Ukrajina asi jen poloviční a ve všech atlasech z té doby je Krym veden jako republika protože požíval statusu autonomní republika , což se o Ukrajině moc říci nedalo. A ti lidé, o kterých zde hovoříme v té oblasti žili né dvacet let ale několik generací.Tak proč by se měli stěhovat?

2 1
možnosti
Foto

Nedávno na fb běhala mapa Evropy, jak se měnily hranice. Není jediný stát v Evropě, který by za posledních 1000 let nezměnil hranice. Ukrajina vznikla. A když vznikla v současném stavu, tak by v něm měla zůstat. To pak bychom mohli také Polsku dát Těšínsko, jižní Slovensko Maďarsku,...a je tu další válka! 8-o

4 0
možnosti
JC

Když už jste zmínil to Těšínsko: to anektovala Československá republika ozbrojenou mocí bez jakýchkoli ohledů na přání obyvatelstva. Referendum tam nikdy neproběhlo. Zásahem velmocí se musela ČSR poloviny anektovaného území vzdát.

Obdobně Hlučínsko bylo vojensky anektováno bez ohledu na názory tamního obyvatelstva a když se to začalo bouřit, byl tam vyhlášen vyjímečný stav až do roku 1928.

Secese Krymu od Ukrajiny k Rusku a postup Ruska v této záležitosti se s tím československým vůbec nedá srovnat a naši politici včetně Vás by se právě kvůli Těšínsku a Hlučínsku měli jakékoli kritiky proti Rusku raději zdržet. Hrouda másla na naší hlavě je nepoměrně větší.

0 0
možnosti
Foto

Trianská dohoda urvala z Maďarska kusy historického území aniž se koho ptala. A asi není všemu konec. Ozývá se i Rumunsko.

0 0
možnosti
JC

Nicméně jih Slovenska je díky vpádu maďarský bolševiků válečnou kořistí v obranné válce, což vyjednávací posici Maďarska při vznášení případných územníh nároků vůči Slovensku dosti zhoršuje.

0 0
možnosti
Foto

Ono to celé je sporné, ale něco se děje, protože i Rumunsko začalo rozdávat svoje pasy několika stovek tisícům Rumunům z Moldávie a teď je na řadě Bukovina, kde, podle Rumunska, musí místní Rumuni mluvit jen ukrajinsky.

0 0
možnosti
JC

No jistě - to právě ten problém, že majdanští usurpátoři prudce zaútočili nejen na Rusy, ale i na všechny ostaní neukrajinské národnosti na Ukrajině.

0 0
možnosti
ZW

Proč by měla zůstat zrovna v současném stavu a neměla by se vrátit k některému z těch desítek jiných stavů, které v průběhu dějin tamní uspořádání mělo? Máte dojem, že se zastavily dějiny a všichni jsou už se stávajícím stavem na věky věků spokojení? Uklidním Vás - to se říkalo po každé válce, po každé smlouvě a po každé dohodě, že už je to na věky a už se to nikdy nebude měnit - a ani jednou to zatím nebyla pravda. A jsem si vcelku jistý, že ani tentokrát to pravda není, zase se budou přepisovat mapy - vždycky to tak bylo, je a bude.

1 0
možnosti
AG

A79l73e89x 34G18r70e41g11o38r

24. 4. 2014 10:46

Ale tady nejde o územní zisky ale o to, proč by se měli tito lidé stěhovat ze svých domovů .

A nevěřtě tomu, že současná podoba států světa je definitivní. Její jiná podoba je zcela jistá jen je otázkou kdy to bude a za jakých okolností to bude.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.