Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A pak se někdo diví, že nechceme více přistěhovalců. Dnešní množství už stačí. [>-]

0 0
možnosti
Foto

J66i84ř56í 57R58o77e18d92l

24. 4. 2014 19:32

Jsem přesvědčen že Putin je novodobý Chruščev.!!

0 0
možnosti

Nevím jestli je Chruščevem, ale diktátor je to na 100%, jeho moc pak udržiují jiní mocní diktátoři RF kteří pomocí RF vojáků okupují a tvrdě potlačují místní obyvatele po celé EuroAsii

0 0
možnosti

Škoda, mohli jsme všechny kosovské Albánce vystěhovat do Albánie a byl by klid.

Píšu to již několik let, Západ ve své naprosté stupiditě a v bezmezné víře, že zůstane světovým hegemonem navěky otevřel pandořinu skřínku.

SSSR byl mnohonárodnostní stát, kde ve snaze bojvoat s nacionalistickou úchylkou a v rámci opovrhování starým carským ruským šovinismem se malovaly hranice tak, aby menšina nikdy neměla důvod řvát, že si rusko dělá ze SSSR nové Ruské impérium, ti lidé žijící na východě dnešní UA tak nejsou dědictvím Ukrajiny, ale jsou to oni kdo zdědil namalovanou Ukrajinu - v tomto se tedy kardinálně mýlíte. Ukrajina nebyla narozdíl od českého státu nikdy (až na dvě krátké záblesky v revolučních obdobích) státem, či říší, nebyla Ruskem dobyta na Ukrajincích a rusové se tak nestěhovali na daná teritoria z pozice vítězů. Když se sypal Sovětský svaz využila se slabost Ruska a nové státy byly uznávány v hranicích které jim přidělili komunisté. Separatistické tendence rusů, kteří se najednou ocitli v cizích státech řešeny nebyli - už tehdy jsem si říkal, že to jednou bude mazec, ale jistotou to pro mne začalo být až Kosovem. Tady hledejte začátek všeho budoucího zla, nebýt tohoto precedentu tak mohlo celé světové společenství trvat na tom, že s hranicemi se proti vůli vlastníka prostě v 21. století nehýbe. Rusko opět zesílilo a dělá totéž co západ, jen se narozdíl od něj plete jen tam kde má zájmy - zatím.  A Vám nenápadně sděluji, že abyste mohl někoho stěhovat, je třeba ho nejdřív porazit a to včetně jeho mateřského státu a naprosto na hlavu. Až tedy vypálíte moskvu do základů a nad Kremlem zavlaje vlajka vítězů přijde čas kdy se dá jednat o odsunech - co takové řešení (veskrz pro mír ve střední Evropě pozitivní) stálo minule životů asi víte.

4 1
možnosti

Od okamžiku vzniku státních celků, které začaly vytyčovat své hranice se tyto hranice měnily a až na vyjímky, vždy válkami. V naší nové, evropskounijní době se státy dohodly, že spory budou řešit jednáním. No a vy máte takový skvělý návrh, ať Rusové z Ukrajiny odejdou. A proč by to dělali? Žijí na tom území po generace, takže jim to území patří. Vaši radu dejte třeba Kataláncům, ať vypadnou ze Španělska, když se jim tam nelíbí. Nebo Vlámům v Belgii. Aha, nová evropskounijní logika. Musí proběhnout celošpanělské referendum. Předpokládám, že stejnou logiku užíváte i k Tibetu. Musí proběhnout celočínské referendum. Stejnou jste měl i v případě Kosova? Albánci do Albánie a celosrbské referendum? A co Krym? Jeden opilý Rus věnoval Krym Ukrajině a Rusů tam žijících se na jejich názor neptal. No a oni s Ukrajincema nechtějí žít ve společném státě, ať už jsou důvody jakékoli. Tak podle nové unijní logiky se o tom uspořádá celoukrajinské referendum a Ukrajinci v Mukačevu budou rozhodovat o tom jak budou žít Rusové na Krymu. Ve vašem diskuzním příspěvku zmiňujete Těšínsko a mluvíte o jeho vracení. Jednak nevíte jak to tam historicky proběhlo a druhák, pokud by tamní obyvatelstvo zatoužilo po připojení k Polsku, nechť si tam udělají referendum a připojí se. Lidé vědí co je pro ně lepší, na rozdíl od politiků/šiřitelů dobra. Zatím totiž nikdy a nikde držení nějaké etnické menšiny ve státním celku, ve kterém tato menšina nechce žít, nic dobrého nepřineslo.

9 1
možnosti

Podle Ottova slovníku je anexe legitimní, pokud je založena na výsledku předchozího referenda, kdežto pokud se děje jednostranným prohlášením anektujícího státu, je hrubým porušením suverenity státu.[1] Mnohdy je anexe spojena s válkou nebo použitím či hrozbou síly, například když vítěz války částečně nebo úplně anektuje území protivníka.[2] Podle Charty Spojených národů z roku 1945 je každé použití nebo hrozba násilím vůči teritoriální celistvosti nějakého státu zakázána.[3] Z toho plyne zákaz každé okupace a anexe, která se pokládá mezinárodním právem za agresi.[zdroj?] Avšak také v článku 1 odst. 2 a v článku 55 Charta Spojených národů uvozuje právo národů na sebeurčení (zásada sebeurčení).

Já bych dodal, že historicky pravděpodobně je Krym první území na světě, které s anexí souhlasí. Země kde se udál politický násilný převrat přestává platit původní ústava, takže odvolávání nové vlády a jejich spojenců na nezákonnost referenda je pofidérní.

2 2
možnosti
Foto

Pane Hrdličko i u nás většina obyvatel souhlasila s okupací ČSSR v roce 1968. Na Krymu nejdříve se objevila ozbrojená domobrana a potom bylo rozhodnuto vyhlásit referendum o odtržení Krymu. Zábor Krymu byl navržen cizí mocností bez souhlasu mezinárodního společenství.  Rusko si Krym uzurpovalo pro sebe na rozdíl od Kosova. Navíc Rusové na Krymu netrpí útlakem a ani porušováním lidských práv tak jak trpěli Kosovští Albánci.

3 1
možnosti

Že jste takovej názor neměl řeba vůči Kosovu. Albánci měli odtáhnout když se jim tam nelíbilo.  Jenže mnoho lidí přebírá názor USA.  Oni ty ukrajinci zapoměli co udělala americká armáda z Vlasovci ???

5 1
možnosti
Foto

Pane Petelík,  zemí Kosovský  Albánců bylo Kosovo.  Kosovo bylo v roce 1974 uznáno Jugoslávii plnoprávnou federální republikou. Zemí Rusů na Krymu je Rusko, ale nikoliv Krym. Ukrajina a Rusko má od roku 1994 uzavřenou smlouvu, ve které se výměnou za ukrajinské vzdání jaderných zbraní Rusko zavazuje k nedotknutelnosti ukrajinských hranic a respektování ukrajinské celistvosti.

4 2
možnosti

Kdyby po Mnichovu '38 nenásledovala světová válka, Německem prohraná, bylo by dodnes naše pohraničí součástí Německa a celý svět by to považoval za spravedlivé.

2 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Proto je nutné se z těchto chyb poučit.

2 0
možnosti

Váš článek mne přiměl k malé úvaze.Před druhou světovou válkou byla Ukrajina asi jen poloviční a ve všech atlasech z té doby je Krym veden jako republika protože požíval statusu autonomní republika , což se o Ukrajině moc říci nedalo. A ti lidé, o kterých zde hovoříme v té oblasti žili né dvacet let ale několik generací.Tak proč by se měli stěhovat?

2 1
možnosti
Foto

Nedávno na fb běhala mapa Evropy, jak se měnily hranice. Není jediný stát v Evropě, který by za posledních 1000 let nezměnil hranice. Ukrajina vznikla. A když vznikla v současném stavu, tak by v něm měla zůstat. To pak bychom mohli také Polsku dát Těšínsko, jižní Slovensko Maďarsku,...a je tu další válka! 8-o

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS