Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Další a další zákony. Myslím, že stačí jeden jediný a né stovky. Neboť čím víc zákonů, tím víc skulinek a tím víc se v tom vyznají ti Vaši "šmejdi" a méně běžní občané. 

To co jste popsal je proste a jednoduše podvod nebo krádež. Proč by měl být další zákon?

Podobně tomu bylo u těch předváděcích akcí. Proč se stěžuje život i normálním obchodníkům, když na tyhle "šmejdy" stačilo napasovat pouze omezování osobní svobody či podvod.

Pro info, jak je myšleno čím víc zákonů tím víc skulinek. Myšleno také čím specifičtější zákony. Je to jako když vytvoříte

 § 1 - Řidiči je, při jízdě na pozemních komunikacích, zakázáno telefonovat.

(je jasný že když pojedu na kdekoli po silnici a budu řidič, nemohu telefonovat) Specifický zákon: § 1 - Řidiči je, při jízdě na pozemních komunikacích, zakázáno telefonovat pakliže řídí a) Automobil b) Motocykl c) Kolo d) Zvíře (v tom je k naleznutí určitě mnoho skulin, jako jednu vidím že mohu telefonovat, pokud jedu na čtyřkolce) //Je to jen příklad, na kterém je dobře vidět myšlenka//

3 0
možnosti
Foto

Radku, vedle přání k dnešnímu svátku se chci zeptat, byl jste někdy u českého soudu? Pokud ano, tak víte, že logika v těchto věcech neexistuje. A co není v zákonech, jako by neexistovalo.

0 0
možnosti

Zákony nikdy ničemu nezabránili. Krádežemi počínaje a vraždami konče.  Prostě se o sebe musí každý postarat sám. Je-li tak starý, že toho není schopen, musí hledat pomoc.

  Zákon zajistí postih, nezabrání však v páchání čehokoliv.

4 0
možnosti
Foto

To určitě ne, ale budeme je moci lépe trestat.

1 0
možnosti

Proč vypichujeme pořád jen jedny šmejdy? Copak ti, co dávají třeba na ministerstvech desetimilionové zakázky soukromým advokátům, či objednávají o stamiliony dražší IT zakázky jsou lepší? Plus iks a iks dalších. PS. Bílé límečky mají všichni:-)

0 0
možnosti
Foto

;-) O těch píši také často

0 0
možnosti

Praktiky "Šmejdů" jsou jednoznačně nemorální, hraničící s hyenismem. A bohužel dnešní společnost je k nemorálním počinů velmi tolerantní, namísto toho, aby je veřejně odsoudila. Na to jsou zákony krátké.

1 1
možnosti

Ale jděte. Vždyť jsou veřejně odsuzováni dnes a denně.  Jenže je jim to jedno.

0 0
možnosti

Hmm. Cituji: " ... Šmejdi jsou v obcházení zákonů vynalézaví.  Na řadu proto musí přijít další zákonné úpravy ...."

Tímto protimluvem jste nechtěně vystihl celou podstatu problému

1 0
možnosti
Foto

To není protimluv. To je skutečnost ;-)

1 0
možnosti

zakonne omezeni je naprosto dostatecne. Jakakoliv dalsi regulace je zbytecna, o tehlech pripadech se informuje porad a stale, lidi se jenom nechaji napalit - jejich blbost. Btw jakekoliv presouvani dukazniho bremene na poradatele je pro me osobne neprijatelne. Stat/spolecnost musi dokazat ze jsem neco provedl, ne abych ja prokazoval, ze jsem nic neudelal.

1 0
možnosti
Foto

Díky za názor. Nesouhlasím s ním. Když se necháte napálit je blbost??? To je podvod ;-O

0 0
možnosti
Foto

Hlavně se divím, že i přes neustálé upozorňování na tento nešvar médii, zejména starší lidé stále šmejdům důvěřují a jdou za nimi. Jsem též seniorka a vím jistě, že bych nikomu takovému nenaletěla.

5 0
možnosti
Foto

Jenže, oni jdou především na lidi, co jsou sami a méně orientovaní. Hodně si vybírají i mentálně zaostalé

0 0
možnosti

Představa společnosti založené na důvěře je dost utopická. Tím neříkám, že by se mi to nelíbilo, ale realista si uvědomí, že někdy nemůže důvěřovat ani nejbližším, natož cizím lidem. Tak to je a lidi se s tím budou muset smířit. Bohužel to opět odnese starší generace, která byla zvyklá přijímat věci tak, jak jim někdo řekl, za 40 let člověk přestane myslet kriticky...ale ono se to postupně srovná, lidi si zvyknou spoléhat na sebe, protože jim nic jiného nezbude.

3 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím, ale proto je tady společnost, která tomu musí zamezit.

2 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.