Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hezký večer.

No...pane blogere. Dost si nedovedu představit po novoročním obědě, při jeho zažívání na zádech poslouchat nějaké cancy nějakého politika či prezidenta. Vy opravdu na Nový rok posloucháte politiky? Bože ne;-)

0 0
možnosti

Nechte raději nějaký malinkatý vánoční popřání hlavy státu k obyvatelům.Normální popřání, jak ho dělají jiné hlavy jiných států. Ti si jsou velmi dobře vědomi, že obyvatelstvo otravovat ještě nějakým státnickým projevem o svátcích.....hmmmm, hmmmmm

0 0
možnosti

Pan prezident jistě navázal na prvorepublikovou tradiici s tím, že novoroční projevy zavedl Gottwald.. V tom má pravdu. Komunisti chtěli vytlačit význam Vánoc, po vzoru SSSR slavit Nový rok. Jenže je tu jeden rozdíl. Za první republiky Nový rok nebyl zároveň státní svátek-Den vzniku České republiky...

Jenže se mi neustále vrací ona myšlenka, zda by vůbec byl schopen ten novoroční projev přednést. To by to museli předtáčet hodně  dlouho dopředu;-D

2 2
možnosti
Foto

Ano, ten vznik České republiky spojený s datem 1. ledna je celkem dobrý novodobý symbol.

0 0
možnosti

vam nestacil ten egoisticky a euroskepticky na Prime od pana prezidenta Klause? Ja osobne nijak nezelim toho, ze projev nebyl - ostatne co asi mel Zeman rikat .. jako Havel a po nem ted i Klaus .. nase zeme nevzkveta? Pozitivni projevy mel Husak a jeho KSC ti museli mluvit o svetlych zitrccich. Ale co by mel popravde rikat Zeman - to kolik se toho  u nas rozkradlo, jak padala ekonomika, jak zadluzeny stat zustava po Kalouskovi, kolik kauz se podarilo zamest pod koberec. Lidi nepotrebuji projevy na to aby vedeli, ze dobre uz bylo a ze vcelku zadna pozitivni zmena se konat v dohledne dobe nebude. Naopak vse podrazi vyjma elektriky, lidi budou mit  zase dal k tomu volnemu cestovani do ciziny na dovolene protoze budou obracet kazdou korunu aby vystacili s najmem a jidlem, budou se nadale zase vic a vic zadluzovat ...a na tohle bylo potreba aby vystoupil Zeman a tohle jim sdelil? To co rekl v onech svatecnich dnech, bylo vyhodnoceni ukolu ktere verejne dal a ty plni dalsi veci uz by byli z oblasti vesteni a na to je Zeman moc velky pragmatik.

2 2
možnosti
Foto

Asi je problém v tom, že ho nevnímám jako státnický projev prezidenta :-/

1 0
možnosti
Foto

Souhlas. Ten zemanův "polosoukromý" projev nenadchnul ani jeho příznivce natožpak odpůrce. Od proslulého řečníka to byl dost slabý výkon jak obsahem tak formou. 

Nový rok byl a je vhodným termínem na bilancování,prognózy a vize. Tak proč toho nevyužít? To přece vždy byla prezidentova silná parketa.

4 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Proto jsem psal ten blog

R^

1 0
možnosti

Nevím, jak to dělal Klaus. ale i u něj mám pochybnosti, že se jednalo o projev přednesený 1. ledna.  A Havel se nijak netajil, naopak chlubil se se svým vynálezem, že svůj "novoroční" projev natočil a nechal sestříhat již někdy v polovině prosince před odjezdem na dovolenou do Španělska.

3 0
možnosti

nechápu proč a hlavně - co si kdo slibuje od Novoročního projevu JAKÉHOKOLIV našeho prezidenta; jsem svobodný člověk, alespoň se tak subjektivně cítím, a povídání nějakých panáků bez výkonné moci mne nezajímá; nesledoval jsem to nikdy, a těch 800-1200 tis. spoluobčanů, kteří to sledují, nechápu;

2 0
možnosti

I já si myslím, že k atmosféře svátečního oběda patří cokoliv jiného než zapnutá televize s nějakým řečnícím politikem.

3 0
možnosti
Foto

Státnický projev na Nový rok. Proč ne?

Ale kde sehnat toho státníka?

4 0
možnosti

Prostě chěl už  na Silvestra mít klid ;-)

3 0
možnosti
Foto

To měl na Vysočině několik let ;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.