Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J45a89n 78R77á47ž

30. 12. 2013 14:41

Klasický bonmot řezníka v naší vesnici: Když chcete kupovat levně, jezděte kupovat do Kauflandu, chcete kupovat kvalitní potraviny, kupujte u nás. Ale nebrečte mi tady, ze je u nás domácí klobás nebo salám o polovinu dražší než v Kauflandu.

P.S. K našemu řeznikovi jezdí nakupovat obyvatelé širokého okolí, i z nedalekého Brna a hodně místních jezdí do Kauflandu. Věřím, že to našemu řeznikovi je šuma fuk!

1 0
možnosti
Foto

Jo, to je cesta...ať si zkusí někdo ochutnat klobásy z Kauflandu a od řezníka ;-)R^

0 0
možnosti

J70a22n 92H38a21n14á92k

30. 12. 2013 11:41

V podstatě s Vámi souhlasím, ale jaksi jste zapomněl na základní fakta.

1. cenu neurčuje výrobce

2. ignorujete fakt, že ČR má nejvíc super/hyper na obyv. v Evropě.(silný konkurenční boj - pseudo značky, levnější dovoz) - oligopol

3. ignorujete fakt, že zahraniční zemědělci jsou více dotováni (dokáží vyrábět "levněji")

4. první farmářské shopy, které ignorují velkovýrobce.

Mimochodem bod 1 a 2 souvisí s tím, co píše pan Bicera, oligopol si nehorázně diktuje.

0 0
možnosti
Foto

Ad. 1. Není pravda. Výrobce je základní hybatel cen

Ad. 2. Tady je potřeba otevřeně o tom mluvit a poukazovat na to, že některé supermarkety nemají kvalitní zboží

Ad. 3. Neignoruji, opakovaně jsem tady o tom psal.

Ad. 4. To je pravda.

Oligopol může diktovat, ale záleží na tom, zda si ten diktát necháme.

0 0
možnosti

K17a40r70e85l 33N76o31v21á97k

30. 12. 2013 9:43

Ano, Babiš také může za nekvalitní potraviny.

1 1
možnosti
Foto

Babiš je podnikatel a vyrábí  co zákazníci kupují. Stejně jako Prima, scénárista, režisér a herci Partičky nemohou za to, že tahle padlá zábava existuje. Všichni tihle, určitě ne hloupí", si o Partičce  a svých "vděčných" divácích myslí svoje. Možná podobně jako Babiš o svých zákaznících. Chovat se jinak, zkrachoval by. Stejně jako Prima, pokud by vysílala superkulturu a vzdělávací pořady.

2 0
možnosti
Foto

Pokud Češi preferují cenu, proč jezdí nakupovat uzeniny do zahraničí i když je to tam dražší, ale podstatně kvalitnější. Před vánoci jsme potřebovali nakoupit uzeninu. Do Německa se nám jezdit nechtělo a tak jsme šli do Kauflandu u nás. Regály byly plné Kosteleckých uzenin, které obsahovaly kolem 30 procent masa, a zbytek byl separát. Pak našla manželka v regálu uzeniny s nápisem vyrobeno pro Kaufland. Nejdříve to hodila bez čtení do regálu, ale pak to znova vzala do ruky a zjistila, že to má 70 procent masa , že to bylo vyrobeno v Německu a cena byla stejná jako Kostelecké uzeniny. Uzeniny, které vyrábí Babiš jsou pro jeho firmu dobrý výdělek. Ta cena za kterou se to prodává neodpovídá výrobním nákladům a zisk je z toho vysoký.

3 0
možnosti
Foto

Zdravím. Trochu bych odporoval. Podceňujete nákupčí Kauflandu. Jejich cena vždycky odpovídá výrobním nákladům. Takže pokud má salám od Babiše polovic masa a jeho PC je stejná jako u toho kvalitnějšího, tak na tom má vejvar Kaufland a ne Kostelecké uzeniny. Známý vyrábí povlečení. Popisoval jak vypadá jednání s řetězci. Začal popisovat jakou kvalitu mají jeho povlaky a oni ho přerušili slovy, to nás nezajímá. Pokud to bude za stovku bez DPH, tak to berem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.