Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono to s tou tradicí Ježíška není až tak jednoduché, pokud nechceš zůstat u pohádek.

Ježíš se narodil jako lidský vyděděnec za hradbami Betléma v jeskyni, která sloužila jako chlév. A v třiatřiceti letech zemřel jako největší vyvrhel lidské společnosti smrtí otroka na kříži.

V dětství nám jako Ježíšek přináší dárky a dělá nám pomyšlení, a když spolu s ním dospějeme podává nám do ruky kříž. Ne každý to přežijeme bez úhony...

0 0
možnosti
Foto

Češi mají rádi své tradice a tak i bez boje za zachování Ježíška v tom litém boji vyhrajete, vlastně vyhrajeme.;-D.

3 0
možnosti
Foto

No, uvidíme :-) Už jednou jsme to málem nedali ;-)

1 0
možnosti

Tak Santa je vlastne Svaty Mikulas a co mi pamet saha, tak v prosinci byly 2 darkove dny. 1. Vanoce, kdy nosil darky Jezisek a 2. Mikulas. V nekterych  rodinach ale nosil i na Vanoce darky Mikulas, nikdy jsem v tom nevidel problem. Osobne  dost pochybuji, ze by Mikulas nekomu v CR vadil. Stavet Mikulase proti Jeziskovi mi prijde divne. Jina vec je to, ze v reklame je Mikulas nepochopitelne zobrazovan v americkem stylu, misto v nasem stredoevropskem. Ale mezi nama nase predstava vzhledu Sv. MIkulase, se od reality taky hodne lisi.

1 0
možnosti

...o tom to není....autor nemá nic proti Mikulášovi....a jeho dárkům.....mimochodem v některých krajích dává dárky i Barbora 4. prosince).... celá myšlenky je proti určité komercionalizaci vánoc... jako symbol té komercionalizace je celkem logicky deklarován santaklaus ...a je ho protipól, který zuby nehty brání české tradice je postaven Ježišek (pokud vím není původem z čech ale z němec...ale to není podstatné)...má trochu smůlu že ..s výjimkou betlémů...nemá grafickou podobu...takže se komerčně nedá moc použít....

..a úplně nakonec...že už tu nemáme dárkonoše politického....jak byl děduška maroz blahé paměti....

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.