Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M76i86l74a81n 33R30a91d35e72k

5. 12. 2013 18:02

tezko chapu ze nekdo nechape ze Mikulas je Santa Claus (Nicklaus) jedna a ta sama postavicka;-D

0 1
možnosti

Náš Ježíšek je z Německa, výdobytkem reformace,tedy Luthera, kdy bylo třeba osvobodit vánoční svátky od katolického světce Mikuláše,(protestanti svaté neuznávají) který tedy před Ježíškem nosil dárky i u nás na štědrý den. Tak si vyberte Tradici německou, americkou nebo ruskou, a nehovořte o té "naši" ;-) Na každý pád oslavujte narození Ježíše, který není kluk v kulichu ale syn Boží :-* a nebo slunovrat. Česká tradice jinak nemá žádné zaklady bez víry nebo oslavy astronomických zákonitostí...( btw. co budeme slavit až se budo naši potomci učit povinně čínsky?:)

5 0
možnosti

Přece čínskej novej rok, ne? Draka, opici a tak.;-D

1 0
možnosti

Ježíšek a Miluláš...nemají snad něco společného s tou " nenažranou a nenáviděnou" křesťanskou církví, ze kterou údajná většina nechce mít nic společného?Na Vánoce je najednou křesťan každý, to by byl také nesmysl kdyby ateista oslavoval křesťanský náboženský svátek;-)

5 1
možnosti

Bárto, Vy nevíte co je to soužití? To prostě mi atheisti slavíme ježíška, protože to je hezká tradice, ! S kámoškou slavíme konec ramadánu, a s jejím mužem včera chanuku. To jsou zase jejich tradice. A to jsme vlastně všichi atheisti. Není nad to posedět a pokecat, jak to jen jde.:-)

3 1
možnosti

Každé Vánoce se řeší to stejné - fuj Santa! Ježíšek a Mikuláš jsou nejlepší! Mně osobně je celkem jedno, kdo se na mě kouká z reklam, protože k nám domů vždycky chodí Ježíšek... ale když se někomu víc líbí Santa, tak proč ne? Řešit to každé Vánoce mi připadá zbytečné.

2 0
možnosti
Foto

To je přeci hezké, že je z toho 6ti letá tradice :-)

0 0
možnosti

5. 12. 2013 11:55

On Ježíšek je taky marketingová postava, sice trochu staršího data, ale je.

4 3
možnosti

Ježíšek nemůže být marketingová postava, protože nikdo pořádně neví, jak ho vyobrazovat. Ještě jsem neviděl postávat někde u supermarketu někoho v úboru Ježíška (na rozdíl od Santa Clause).:-P

1 2
možnosti

Nezlobte se, ale to je podobné téma jako ponožky v sandálech, vždy jej pár lidí musí jednou za rok vytáhnout. Na Santa Klause jsem navíc letos třeba ještě nikde ani náhodou nenarazil, je ale fakt, že americké vánoční filmy tolik nesleduju;-D

3 0
možnosti

Moc hezkej článek o Mikuláši v Holandsku se dnes objevil i tady na blogu.

http://vansoestjarocka.blog.idnes.cz/c/382200/Svatek-Mikulase-v-Holandsku.html

Docela by mě zajímalo, proč mi máme čerta a né mouřenína, jako holanďani. Ví to někdo?:-)

0 0
možnosti

Ja to vim uplne presne. Protoze my nejsme holandani.

2 0
možnosti

Mimo křesťanské vánoce zůstávají jen nesmyslné primitivní oslavy jako je slunovrat. Také by si někteří méně inteligentní lidé měli uvědomit, že "Ježíšek" je lidový výraz pro malého Ježíše Krista a ne nějakou pohádkovou bytost.

5 0
možnosti

Me treba ten slunovrat prijde daleko dulezitejsi, nez fakt, ze se kdysi davno narodil nejakej chlap. Ale jeziska beru.

2 1
možnosti

...ono je to asi o tom...že náš Ježíšek...prakticky nikdy neměl nějakou podobu....nejblíž k tomu jsou asi nejrůznější betlémy....ale červený kabát, bílý fousy  a čepice s bambulí se dají sehnat snadněji.....bohužel

4 0
možnosti
Foto

Tradiční postavou českých Vánoc je jen Ježíšek. Vánoční stromeček který také představuje jeden z hlavních symbolů Vánoc, přišel z Německa. Ano,  boj za záchranu českých tradic má smysl. Vanoce asi budou bez stromku.

1 0
možnosti

Ježíšek je taky němec, resp. německá tradice, jinak byl samozřejmě z Nazareta, Západního břehu Jordánu, narozený v provincii Judea, dnešní Palestině ;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.