Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J31a38n29a 13M38a85j27o61v95á

18. 8. 2013 19:47

Tomáši, souhlas. Taky se často ocitnu u podobných diskusí. V tom problému je ale tolik rovin, že mi z toho jde občas hlava kolem. Napadá mne třeba - zkuste v některém městě navrhnout zrušení gymnázia (gymplů je prostě na současný počet dětí moc a struktura středního školství pak nemůže fungovat)...a nastane vzbouření na vsi. Tedy v příslušném městě 8-o8-o.

2 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím, ale je to z důvodu, že se tu o tématu školství prostě nemluví. Nikdo nevysvětluje a neotvírá téma nutnosti reformy školského systému. Proto lidé i systém běží v zajetých kolejích.

0 0
možnosti

Pokud jsem přijímal lidi do týmu, zajímaly mne reference, zkušenosti, vystupování a výsledky po nástupu. Papír nic moc nevypovídá, papír z pochybné školy je naopak zásadní mínus, které žadatele diskvalifikuje. 

-

Hledám-li někoho, kdo mi opraví střechu, vyrobí křeslo, ušije boty, nepožaduji po něm certifikát ani vysvědčení ale zase jen ukázku toho, co umí. 

-

Maturitní vysvědčení je opravdu jen cárem papíru a pokusy o vrácení aspoň nějaké vážnosti jsou zadušeny v zárodku.

4 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Teď se to pomalu rozbíhá v senátu. Myslím, že pokud bude ministrem školstí Marcel Chládek, tak ten to bude podporovat.

0 0
možnosti
Foto

Možná by to trochu chtělo, aby se přizpůsobil trh práce. Vzhledem k vychrlenému velkému množství lidí se SŠ vzděláním s maturitou je velmi často na trhu práce požadována tam, kde by to před 20 lety nikoho nenapadlo. V některých regionech je téměř nemožné najít práci bez maturity. Tu poptávku po kvalitních řemeslnících co nemusejí mít nutně vzdělání podložené maturitní zkouškou osobně vidím spíš u lidí - zákazníků-spotřebitelů, než na straně zaměstnavatelů.

3 0
možnosti

Podle mne je to začarovaný kruh mezi školstvím a zaměstnavateli. Jestliže školství produkuje absolventy s maturitním oborem málem již i na kosmetičku podlahových krytin, tak zaměstnavatelé samozřejmě začnou požadovat maturitu i u těch uklízeček.

1 0
možnosti

To je mi novinka!?

0 1
možnosti
Foto

Ukažte, kdy jste o tom psal ;-)

1 0
možnosti

Aniž bych jakkoli adoroval minulý režim, nebo po něm dokonce nedejbože toužil, tak někde jsem četl, že úroveň předlistopadového maturanta odpovídá dnešnímu vysokoškolákovi. A když vidím úroveň dnešních studentů, tak tomu i celkem věřím. Bohužel celé je to dané tím velice špatně nastaveným financováním škol podle počtu studentů, aniž by na to byli studenti (resp. jejich rodiče) přímo finančně zainteresováni. Dokud se nezmění tohle, nezmění se ani to ostatní ;-(

5 1
možnosti

Za totality měli titul chytří a možná straníci. Na západě mají titul bohatí bez ohledu na schopnosti. U nás teď dostávají titul všichni. Takže proti západu se lišíme jen tím, že nemusíme být bohatí.

Chci tím říct, že devalvace vzdělání není Česká doména.

1 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.